הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מאחורי הקלעים של המסעדות: מיחזור מנות ומטבחים מזוהמים

• פותח/ת השרשור
כזה חור בהשכלה יש פה לאנשים שזה מצחיק. מקפטליזם טהור אתם לוקחים את זה למקומות שאין לכם מושג ואתם אפילו לא מכירים את ההיסטוריה של מסעדנות ולמה ה FDA נוצר בארה"ב מלכתחילה. GO FUCKING READ

אני עד עכשיו חושב שרון פול זו הטרלה של אלוהים לראות כמה אנשים נאיביים ומטומטמים יש בעולם.

אתה חושב שדוכני מזון פרטיים בעלי היגיינה גבוהה יותר? צריך לסגור אותם?

כזה חור בהשכלה יש פה לאנשים שזה מצחיק. מקפטליזם טהור אתם לוקחים את זה למקומות שאין לכם מושג ואתם אפילו לא מכירים את ההיסטוריה של מסעדנות ולמה ה FDA נוצר בארה"ב מלכתחילה. GO FUCKING READ

מה זאת אומרת? בטח שאני יודע! ה-FDA נוצר כדי להגן עליך, האזרח חסר היכולת, מפני הארגונים הרשעים שמנסים להרעיל אותך ולהרוג אותך.

אני עד עכשיו חושב שרון פול זו הטרלה של אלוהים לראות כמה אנשים נאיביים ומטומטמים יש בעולם.

חיים, זה לא מתאים לך כל הקנאה הזאת. תפסיק!

במקום להגיב בציניות אולי פשוט תסבירו למה אתם חושבים X על נושא Y?

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת? בטח שאני יודע! ה-FDA נוצר כדי להגן עליך, האזרח חסר היכולת, מפני הארגונים הרשעים שמנסים להרעיל אותך ולהרוג אותך.

חיים, זה לא מתאים לך כל הקנאה הזאת. תפסיק!
חחחח זה עצוב כמה שאתה סגור בתוך הקופסה של השטיפת מוחות של הקפטליזם. עצוב גם לחשוב שאתה חושב שחברות פרטיות לא ינסו לחסוך בעליות (להביא לך אוכל יותר חרא על הצלחת) ולהריע את תנאי העובדים (= עדיין אוכל יותר חרא בסופו של דבר על הצלחת) בסופו של יום.
לך תקרא משהו מועיל, כמו THE JUNGLE ותבין למה ה FDA נוצר מלכתחילה בארצות הברית. בדרך תקרא גם למה ולא רק "כדי להגן על האזרח הקטן". תבדוק את % המחלות שהיה מבשר בזמן הזה ומה עשו במפעלים הקפיטליסטים שאתה כל כך אוהב. בדרך, גם תקרא באילו תנאים עבדו שם ומה היה % העוני והרעב במשק, כי לממשלה לא היו כמעט שום תוכניות סוציאליות, בדיוק כמו שחבר שלך רון פול רוצה לעשות. בדרך, תבדוק גם את רמת הפשיעה ואחוז האנשים שהלכו ללימודים אקדמאים (כי זה היה רק לעשירים).
אבל מה שמצחיק, שכל מה שרון פול רוצה לעשות עד הלום כבר נעשה בעבר ונכשל בצורה מטורפת. כנראה שבאמת לא לומדים שום דבר מההיסטוריה.

חחחח זה עצוב כמה שאתה סגור בתוך הקופסה של השטיפת מוחות של הקפטליזם. עצוב גם לחשוב שאתה חושב שחברות פרטיות לא ינסו לחסוך בעליות (להביא לך אוכל יותר חרא על הצלחת) ולהריע את תנאי העובדים (= עדיין אוכל יותר חרא בסופו של דבר על הצלחת) בסופו של יום.
לך תקרא משהו מועיל, כמו THE JUNGLE ותבין למה ה FDA נוצר מלכתחילה בארצות הברית. בדרך תקרא גם למה ולא רק "כדי להגן על האזרח הקטן". תבדוק את % המחלות שהיה מבשר בזמן הזה ומה עשו במפעלים הקפיטליסטים שאתה כל כך אוהב. בדרך, גם תקרא באילו תנאים עבדו שם ומה היה % העוני והרעב במשק, כי לממשלה לא היו כמעט שום תוכניות סוציאליות, בדיוק כמו שחבר שלך רון פול רוצה לעשות. בדרך, תבדוק גם את רמת הפשיעה ואחוז האנשים שהלכו ללימודים אקדמאים (כי זה היה רק לעשירים).
אבל מה שמצחיק, שכל מה שרון פול רוצה לעשות עד הלום כבר נעשה בעבר ונכשל בצורה מטורפת. כנראה שבאמת לא לומדים שום דבר מההיסטוריה.

זה מה שמלמדים בבתי ספר ציבוריים? אני בשוק!

http://www.mackinac.org/print.aspx?ID=4084
באמת הגיוני שה-FDA נוצרו על בסיס רומן שמישהו כתב!

אני עדיין מחכה לשמוע מי יפסיק לאכול במקומות הנ"ל אחרי התחקיר המטורף הזה.

אבל היי, חשוב שיהיה גוף כמו FDA. אחרת מי יהיה צוואר הבקבוק שידאג לכך שאנשים ימותו כי הוא לא מאשר להם להשתמש בתרופות חדשות.

נראה לי ששמונים אחוז מהצעיקים עבדו עובדים ויעבדו במקומות עם מטבח וזה לא מחדש להם שום דבר התחקיר הזה.
בטח לא לי.
לי הייתה טראומה מאוכל בגסטרונומים אבל התגברתי עליה מהר מאוד.

• פותח/ת השרשור
זה מה שמלמדים בבתי ספר ציבוריים? אני בשוק!

http://www.mackinac.org/print.aspx?ID=4084
באמת הגיוני שה-FDA נוצרו על בסיס רומן שמישהו כתב!

אני עדיין מחכה לשמוע מי יפסיק לאכול במקומות הנ"ל אחרי התחקיר המטורף הזה.

אבל היי, חשוב שיהיה גוף כמו FDA. אחרת מי יהיה צוואר הבקבוק שידאג לכך שאנשים ימותו כי הוא לא מאשר להם להשתמש בתרופות חדשות.
זו בדיוק הייתה הבעיה בספר, שזה היה אמור להיות רומן, אבל החלקים שמספרים שם על תעשיות הבשר היו אמיתיים. העיתונאי שרשם את הספר הזה זכה לכזה פירסום רק בגלל שהוא עשה תחקיר עליהם לעיתון שעבד בו בזמנו, הוא הכניס את הנתונים הללו לספר שהוא רשם כחלק מתיאורים של זמן אמת מה קרה דאז, ומשם זה התגלגל. סינקלר גם אמר:
"I aimed at the public’s heart and by accident hit its stomach."

וקח בור:

The book is best known for revealing the unsanitary process by which animals became meat products. Yet Sinclair’s primary concern was not with the goods that were produced, but with the workers who produced them. Throughout the book, as in this chapter, he described with great accuracy the horrifying physical conditions under which immigrant packing plant workers and their families worked and lived, portraying the collapse of immigrant culture under the relentless pressure of industrial capitalism. Despite his sympathies, as a middle-class reformer Sinclair was oblivious to the vibrancy of immigrant communities beyond the reach of bosses, where immigrants found solidarity and hope. Sinclair’s graphic descriptions of how meat products were manufactured were an important factor in the subsequent passage of the federal Pure Food and Drug and Meat Inspection Act in 1906.

ומלמדים את הספר הזה בכל אוניברסיטה בארה"ב, ציבורית או פרטית. תריץ חיפוש The Jungle באוניברסיטאות כמו הרווארד, סטנפורד, קמבריג', ייל וכדומה.
אתה אטום, שום דבר לא יעזור.

• פותח/ת השרשור
זה לא וויקי ולא אמרתי שה FDA נוצר בגלל THE JUNGLE אלא שזה הביא את הטריגר להיווצרות שלו.
אני באמת לא מבין למה אתה חושב שחברות פרטיות לא ירצו לחסוך בחומרי גלם ולתת לך חרא על הצלחת. בלי בדיקות של חיידקים, פטריות, וירוסים, ומי יודע מה עוד. עכשיו תענה לי שאם אנשים רוצים שזה יבדק, שהם ישלמו לחברות פרטיות שילכו ויבדקו - אם אתה באמת חושב ככה אתה חי בסרט בדיוק כמו בסרט של הכבישים הפרטיים.

זה לא וויקי ולא אמרתי שה FDA נוצר בגלל THE JUNGLE אלא שזה הביא את הטריגר להיווצרות שלו.
אני באמת לא מבין למה אתה חושב שחברות פרטיות לא ירצו לחסוך בחומרי גלם ולתת לך חרא על הצלחת. בלי בדיקות של חיידקים, פטריות, וירוסים, ומי יודע מה עוד. עכשיו תענה לי שאם אנשים רוצים שזה יבדק, שהם ישלמו לחברות פרטיות שילכו ויבדקו - אם אתה באמת חושב ככה אתה חי בסרט בדיוק כמו בסרט של הכבישים הפרטיים.

כן, באמת אין תקנים של חברות פרטיות היום? ואני חי בסרט?

אתה כנראה לא מבין שלא אכפת לי מה החברות הפרטיות עושות. אם אתה דואג למה שמים לך בצלחת, למה אתה מסכים לאכול במקומות האלה, אפילו אחרי שאמרו לך ששמים לך חרא בצלחת? למה אתה לא מבקש לבחון את המטבח של המסעדה לפני שאתה אוכל שם?

• פותח/ת השרשור
כן, באמת אין תקנים של חברות פרטיות היום? ואני חי בסרט?

אתה כנראה לא מבין שלא אכפת לי מה החברות הפרטיות עושות. אם אתה דואג למה שמים לך בצלחת, למה אתה מסכים לאכול במקומות האלה, אפילו אחרי שאמרו לך ששמים לך חרא בצלחת? למה אתה לא מבקש לבחון את המטבח של המסעדה לפני שאתה אוכל שם?
ואני חשבתי שאתה הבנת על מה דיברתי עד עכשיו, לא דיברתי על מסעדות, דיברתי על בשר שאתה קונה בסופרמארקטים ועל זה גם היה הספר.
איזה תקנים יש לך לחברות פרטיות? חברות פרטיות עושות תקנים לעצמן כדי להביא לך מוצר טוב יותר? אתה חי בסרט? התקנים הם ממשלתיים והחברות נדרשות לעמוד בהם. ברגע שתוריד את התקנים האלו, החברות פרטיות לא ישימו לא עליך, לא עלי ולא על אף אחד אחר ויתחילו לחסוך עלויות בכדי להעלות את הרווחים.
שחיטה של בקר מוציאה הכי הרבה CO2 לאטמפוספירה והממשלה שוחטת מפעלים בתקנים מסויימים ודורשות מהם לקנות ציוד יקר ערך כדי למזער את הפליטת רעלים שנוצרים בדרך. אתה חושב שאם הדברים הללו ירדו, המפעיל בכל מקרה יקפיד על זה? הצחקת אותי.

ואני חשבתי שאתה הבנת על מה דיברתי עד עכשיו, לא דיברתי על מסעדות, דיברתי על בשר שאתה קונה בסופרמארקטים ועל זה גם היה הספר.
איזה תקנים יש לך לחברות פרטיות? חברות פרטיות עושות תקנים לעצמן כדי להביא לך מוצר טוב יותר? אתה חי בסרט? התקנים הם ממשלתיים והחברות נדרשות לעמוד בהן. ברגע שתוריד את התקנים האלו, החברות פרטיות לא ישימו לא עליך, לא עלי ולא על אף אחד אחר ויתחילו לחסוך עלויות בכדי להעלות את הרווחים.
שחיטה של בקר מוציאה הכי הרבה CO2 לאטמפוספירה והממשלה שוחטת מפעלים בתקנים מסויימים ודורשות מהם לקנות ציוד יקר ערך כדי למזער את הפליטת רעלים שנוצרים בדרך. אתה חושב שאם הדברים הללו ירדו, המפעיל בכל מקרה יקפיד על זה? הצחקת אותי.
למה שהמסעדות/קניונים לא ישאפו לשפר את איכות המוצרים? יש להם אינטרס להתחרות על הצרכנים וכתוצאה מכך למקסם רווחים.

כן, זה מאוד חשוב לי שהמפעל יקפיד על פליטת CO2 לאטמוספירה.

מושון, הגבולות דפקו לך את השכל. על ISO שמעת? IEEE? מה עם GlobalG.A.P?

איזה תקנים יש לך לחברות פרטיות? חברות פרטיות עושות תקנים לעצמן כדי להביא לך מוצר טוב יותר? אתה חי בסרט? התקנים הם ממשלתיים והחברות נדרשות לעמוד בהן. ברגע שתוריד את התקנים האלו, החברות פרטיות לא ישימו לא עליך, לא עלי ולא על אף אחד אחר ויתחילו לחסוך עלויות בכדי להעלות את הרווחים.
אני יכול להודות שאני לא יודע הרבה על המושגים שהזכרתם (THE JUNGLE, רון פול, הספר שצורף קישור אליו ועוד), אבל על מנת להבין קצת יותר את מה שאתה טוען:
קיבלתי רושם שאתה נגד הקפיטליזם (אם זה לא נכון, למעשה ההודעה שלי סתמית), אבל כל הטענות שלך מתרכזות כנגד החברות הגדולות ש"מייעלות" את עצמן (מבחינה כספית) על חשבון מה שנמצא בצלחת שלנו עד כמה שאפשר לפי התקנים.
אם כך, מה בהתנהלות הקפיטליסטית מפריע לך? כל עוד יש תקנים שהחברות צריכות לעמוד בהן ויש אכיפה הכל בסדר.
או שמה שמפריע לך זה בכלל התקנים עצמם? או אולי האכיפה הירודה?

לא הבנתי את הנקודה שלך ;maeq

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית