הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

עזרה בבחירת רכב משפחתי

• פותח/ת השרשור Vibryll
  • פורסם בתאריך

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
ההורים רוצים להתחדש ברכב, עדיין לא יודע אם יתגמשו וילכו על חדש או אם יקחו רכב יד שניה.
מן הסתם שכל אחד מהם מגיע כל יום הביתה ושופך את כל הסיפורים שמספרים להם הקולגות שלהם בעבודה וזה מחרפן אותי!
ראבק, אני חבר בפורום שבטוח מכיך בו חבר'ה שמבינים קצת יותר ממה שמספרים להורים שלי יום יום.
אז ככה, מה הייתם ממליצים שלא יהיה יקר מדי, שיהיה חסכוני יחסית בדלק, אמינות, טיפולים ותחזוקה במחירים שפויים, נוח, שיראה גם יפה בסופו של דבר!
בקיצור האוטו המושלם כביכול, אבל כולנו יודעים שאין דבר כזה, לכן שיהיה הכי קרוב למציאות!
הא כן, הכיוון הוא משפחתומטיות יפניות (מיצובישי, מאזדה, טויוטה, סובארו, ניסאן וכו' וכו').
אם יש אופציה טובה גם מאיזור אירופה, אשמח לשמוע גם(הם ממש, אבל ממש ממש נעולים על היפניות!:().

זה פשוט. הונדה סיויק, קורולה, מאזדה 3, פוקוס. לפי הסדר הנל.

• פותח/ת השרשור
סיויק הכי מתקרבת לכל הקריטריונים הנ"ל?

סיוויק הכי יקרה והטיפולים יחסית יקרים. אבל מבחינת אוטו טוב אמין עם ביצועים אין עליו. והיה לנו גם קורולה וגם 3 במשפחה. אני חושב שההונדה שווה את ההשקעה.

המנועים של הונדה אכן הכי אמינים שיש וגם חזקים אתה יכול לקנות מהסידרה סיויק 4 מודל 2006

• פותח/ת השרשור
ההורים שלי דיי חוסכים כל שקל, לכן אופציה של "שווה להשקיע" לא ממש בישבילם.
קורולה נשמע כמו אופציה, ומאזדה אני מנסה לדחוף להם דיי הרבה זמן, אני אוהב את הרכב, אבל מישהו אמר להם שהן יקרות בתחזוקה ובטיפולים וגם זוללות דלק.

טויוטה קורולה 1600 סמק מודל 2007-2008 אתה יכול להביא ב 60 אלף אפילו קצת פחות וזה אוטו טוב מאוד

למה לכל אזרח שני במדינה הזו יש מאזדה 3?
זה חרא של אוטו, הפח שלו כמו פחית קולה.
וחוץ מזה עד כמה נוח אתה מתכוון? זאת אומרת.. לא עדיף אוטו קטן וחסכוני בדלק?
כי אם זה להורים שלך אני לא חושבת שאמא שלך עושה דריפטים ואבא שלך לא עושה תחרויות.
תדחוף להם איזו טידה או סיטרואן (תתפשר על צרפתי) ויאללה ביי

נערך לאחרונה:
מאזדה 3 זה באמת זבל,
אבל למכוניות שאמרת יש אמינות בתחת.

אם כבר מתפשרים על קטנות הייתי הולך על שקודה פאביה (🙌) אם לא הייתי נשאר עם ההמלצה לקורולה, לנסר גם אפשרות.

שאתה אומר אמינות למה אתה מתכוון.

כשאת אומרת לא למה את מתכוונת?

זה אומר מוסך בתדירות גבוהה וחלקים שהולכים מהר מהרגיל, גם מנוע\גיר וחלקים גדולים שיכולים למות לך פתאם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שאני אומרת לא זה אומר תוריד את היד או שאני צורחת.
ושאלתי את זה כי יש את ההייפ המטופש הזה סביב יפניות ונוטים להתעלם ממגאן, סי 4 , וופוקוס כמו שאי אמ זי ציין
למרות שהיה לי פוקוס שהיה סביר בתצרוכת דלק שלו אבל הייתה לו מחלה עם החלונות החשמליים..
כל חצי שנה הלך מנוע אחר של החלון, עסק של 700 שקל.
אתה מדבר על אמינות ורואה פחות מוסך ובלה בלה בלה.
אבל אין ספק שהזמן עושה את שלו וככל שהרכב ישן לא משנה האמינות היפנית שלו הוא יראה יותר את מוטי מהמוסך.
ואין מה לעשות.. בתקציב שתתן לעצמך בשביל לקנות רכב תוכל לקנות אירופאית באותו מחיר של יפנית אבל עם שנתון יותר גבוה.
עזבו אני בכלל אוהבת את הג'יפ שלי, קשיש ראה לא מעט מוסך, אוכל המון דלק אבל ככה זה שאוהבים.

נערך לאחרונה:
שאני אומרת לא זה אומר תוריד את היד או שאני צורחת.
ושאלתי את זה כי יש את ההייפ המטופש הזה סביב יפניות ונוטים להתעלם ממגאן, סי 4 , וופוקוס כמו שאי אמ זי ציין
למרות שהיה לי פוקוס שהיה סביר בתצרוכת דלק שלו אבל הייתה לו מחלה עם החלונות החשמליים..
כל חצי שנה הלך מנוע אחר של החלון, עסק של 700 שקל.
אתה מדבר על אמינות ורואה פחות מוסך ובלה בלה בלה.
אבל אין ספק שהזמן עושה את שלו וככל שהרכב ישן לא משנה האמינות היפנית שלו הוא יראה יותר את מוטי מהמוסך.
ואין מה לעשות.. בתקציב שתתן לעצמך בשביל לקנות רכב תוכל לקנות אירופאית באותו מחיר של יפנית אבל עם שנתון יותר גבוה.
עזבו אני בכלל אוהבת את הג'יפ שלי, קשיש ראה לא מעט מוסך, אוכל המון דלק אבל ככה זה שאוהבים.
לא מסכים איתך, אני עם סוזוקי בלנו שנת 2000 ואני בקושי רואה מוסך.
ב3 שנים האחרונות הוא ראה מוסך פעם אחת (מלבד דברים כמו מצבר\גלגלים שאין מה לעשות צריך להחליף)

לפי דעתי שאלות כאלה צריך לשאול כשקונים רכב חדש מהחברה.
כשקונים רכב יד 2 זה תלוי בכל כך הרבה משתנים עד כמה האוטו "אמין" ועד כמה הוא טוב...
ולא קשור ליצרן שלו..
כי תצרוכת דלק שווי רכב וכו לא משתנים רק עם הזמן אלא גם בלאי של הרכב שקשורים גם לבעל הרכב הקודם.
(תאונות, טיפולים לא בזמן, צורת נהיגה ששוחטת את הרכב, וכו וכו)
הדבר היחיד שלא משתנה זו הצורה וחלל הרכב, לדעתי אל תתפשר על הנוחות.
היה לי סיריון שחסכונית ברמות מטורפות בדלק, אבל לנהוג בה היה כמו שיעורי פילאטיס והברך תמיד נגעה לי בסנטר.
ויש להורים שלי פיג'ו 407 שהוא נוח ביותר מרווח ונעים, אבל הדלק זה נושא כאוב.

נערך לאחרונה:
קיבלנו ניסאן טיידה בתור רכב חלופי לשבועיים והתאהבתי. בעיקר בזכות צריכת הדלק, במשך שבוע המחוג זז ממש טיפה.
אילו הייתי צריך לבחור היום, זה מה שהייתי בוחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית