הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גם אני אשמח להכוונה למקצוע!

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
כבר מזמן ידעתי שיש לי ראש לתעשייה!
ניירת, ביורוקרטיה ועבודה משרדית בעיקר היא לא בישבילי!
עבודה עם לקוחות גם לא.
אני אוהב כל מה שקשור לייצור, לתעשייה, בצבא כשהיה זמן הייתי חורש על דיסקאברי ומזיל ריר על התוכניות והדברים המגניבים שעושים בהם.
כרגע אני בתחום העיבוד השבבי, באתי בלי שום רקע לפני כמעט שנה, ועכשיו אני כבר מרביץ סטאפים(שזה הרבה מעברה לסתם מפעיל), כשיש מסביבי אנשים שעובדים שם 3-4 שנים ולא יוצאים ממסגרת המפעיל מכונות.
יש לי ראש לפתרונות טכנולוגיים ואני מאוד אוהב את זה, חולה על כלי עבודה, על הרכבות קונסטרוקציות.

כשאני רואה את התמונה הזאת, בא לי פשוט לבכות, קשה לי לתאר כמה שהייתי רוצה להתלבש על זה ולשבור את הראש עד שזה מוכן ומורכב!(אני חובב רכב, אבל מצד שני לא הייתי רוצה שהעבודה שלי תסתכם במוסך, ככה שהתמונה היא להמחשה בלבד ולא מחייב שזה יהיה מנוע רכב)

exploded789big-1.jpg

מה אתם אומרים, מה המקצוע שהכי תפור עלי?
חשבתי על הנדסת מכונות, השאלה שלי היא האם זה באמת מה שאני מחפש!

תודה רבה לכם מראש!🙌

אם אתה מוכן לחשוב רחוק ומקורי: תלמד הנדסת מכונות ותנסה להתברג לאחד מהמפעלים הבטחוניים רפאל\תע"ש\אלביט...

לא חסר שם תפקידים לאנשים עם ראש יצירתי כמו שלך, נראה שזה מתאים לך כמו כפפה ליד..

כמובן שיש עוד 1001 דברים טובים לא פחות, אני סתם זורק לך כיוון למחשבה.

עלה והצלח בכל מקרה 😃

תן לי לשאול אותך כמה שאלות בונות -

כמה אובראולים עשית שזה כל כך מדליק אותך?
ראשי מנוע? טיימינג? קלאצ'ים? כיוון שסתומים?
כמה רכבים/טרקטורונים/אופנועים שמסרבים להניע בתוקף יצא לך לנסות להחזיר למוטב ?

כמה ק"מ של ריתוך יש לך מאחורי המסיכה?
מחסנים? סככות? כלובי התהפכות? סעפות פליטה? כל סוג אחר של "מסגרות"? אולי אפילו נפחות?
(עיבוד שבבי אמרת שכן)

פרגולות? דקים? מיטות? מזנונים? כל סוג אחר של עבודה בעץ?

כנ"ל באלקטרוניקה, חשמל, בקרה, אופטיקה וכו.....

אתה מבין לאן אני חותר?
אתה חייב להתנסות בתאכלס = במה כל סוג של עבודה כזאת אומרת בשטח, לפני שאתה אומר שאתה "חולה" על מה שאתה חושב שעושים במקצועות הללו רוב הזמן.
אז נכון, אתה אולי לא רוצה להיות מסגר או נגר או מכונאי, וזה טוב - אבל לך תטעם קצת מכל דבר כדי לבדוק אם אתה אכן באמת באמת מתעניין בענף מסויים בתעשייה.
אני אומר את זה, כי לעיתים קרובות מידי.....זה לא בדיוק מה שחשבת.

נערך לאחרונה:
בתור מהנדס מכונות, יש לך סיכוי מצוין לעבודה משרדית מרתקת כשאתה כל היום משרטט ב- CAD (או מה שהם משתמשים בו שם). זה מאד תלוי במקום העבודה ובמשרה הספציפית.
לדעתי, מתחומי ההנדסה, אם תלמד אלקטרוניקה ומכונות, הסיכוי שלך לקבל תפקיד יצירתי שכולל עיסוק במעבדות (ולא רק תכנון תאורטי וסימולציות) עולה. גם בתור פיזיקאי יש לך עתיד בזה.
אבל, אלא אם כן אתה באמת מכונאי רכב או חשמלאי, או משהו אחר בסגנון, תמיד יהיה אלמנט של עבודה משרדית - שרטוטים, כתיבת דוחות, מצגות וכל מיני עבודה שחורה משעממת.

• פותח/ת השרשור
לא התנסתי ברוב העבודות שציינת בכמויות של ניסיון שנים, אבל ניסיתי הרבה דברים ואני נהנה מזה.
מה שאני סהכ אומר, זה שאני רוצה מקצוע ומה לעשות שאין לי זמן וכסף להפסיד בריצות בין מוסכים ומסגריות ועבודות סינג׳ור בישביל גרושים, תסכים איתי שממש לא כל מהנדס עבר את זה.
אני מרגיש שיש לי ראש למשהו קצת מעבר לזה!

Minimonster
אין בעיה עם זה ממש, כל עוד זה קשור לחשיבה ופיתוח דברים יש לי ראש פתוח להכל.
מה שנסיתי לומר, שמקצועות כמו מנהל עסקים, כלכלה, הנדסת תעשייה וניהול ושיט דומה לזה ממש לא בישילי!

תשקול אולי הנדסת אוירונאוטיקה בטכניון, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל, פילוסופיה

אני חושב שפיזיקה זה הכיוון בשבילך. (ועכשיו אלכס יתעצבן)

• פותח/ת השרשור
שמע, בחיי לא למדתי פיזיקה.
אם אלך ללמוד הנדסה, אצטרך מכינה.

עכשיו נהיה ריאליים, אם הייתי חרא תלמיד בתיכון(בגרות יש אבל לא בשמיים), מה הסיכוי להתקבל ללימודי הנדסה בטכניון?

מה אתה רואה את עצמך עושה?

מה דורם לך לריגוש?
זה אולי נשמע קצת מצחיק, אבל מה?
ממה התלהבת בדיסקאברי?
מכסחי המיתוסים? אובראול? אתה רוצה לעבוד עם כלי עבודה? עם מחשב? הנדסת תוכנה?

• פותח/ת השרשור
בעיקר אוברול, ווילר דילרס, אני חולה על רכב!
בארץ התעסקות בזה ברמה של מה שאתה רואה בדיסקאברי לצערינו לא פרקטית כי זה לא חוקי.
אבל בכללי אני אוהב לשבור את הראש על פתרונות טכנולוגיים.
בצבא התעסקתי במכשירנות טילים ודיי בלטתי בזה, מלא פעמים גם אנשי הקבע היו מבקשים עזרה ורעיונות תוך כדי עבודה כשהיינו נתקלים בתקלות בעבודה מעשית.
הרכבות ופירוקים זאת מחלה, הביאו לי אישית פרוייקט שיקום של טיל סטיקס רוסי(נגד ספינות) והייתי יושב עליו ומתחתיו ימים ונהנתי מכל רגע!
תן לי קונסטרוקציה כלשהי להתעסק איתה, אני נדלק!

אני חושב שתואר זה נחמד, אבל אם אתה אוהב דברים כאלה ניסיון םרקטי זה פשוט יותר חשוב. בלי זה, התואר לא שווה הרבה.
בטח אם תחליט לקחת יוזמה ולעבור למקום שזה כן חוקי...

פשוט כתבת "מה שאני סהכ אומר, זה שאני רוצה מקצוע ומה לעשות שאין לי זמן וכסף להפסיד בריצות בין מוסכים ומסגריות ועבודות סינג׳ור בישביל גרושים, תסכים איתי שממש לא כל מהנדס עבר את זה."

אז זהו, שכל מי שאני מכיר שהוא טוב בתחום שלו כן עובר את זה. גם עם אתה עובד מול המחשב רצוי שיהיה לך תיק עבודות טוב.
אתה לא חייב להיות נגר או לתהחיל לתקן דברים, אבל שמע, אם אתה מחליט להתמקצע במשהו ספציפי, לדעתי, כדאי לחפש מקום, בלי קשר ללימודים שתוכל לתרגל את זה ממש בשטח.

שמע, בחיי לא למדתי פיזיקה.
אם אלך ללמוד הנדסה, אצטרך מכינה.

עכשיו נהיה ריאליים, אם הייתי חרא תלמיד בתיכון(בגרות יש אבל לא בשמיים), מה הסיכוי להתקבל ללימודי הנדסה בטכניון?
אז תעשה מכינה, תדמיין שבתואר להנדסה תלמד את אותם הדברים רק פי 4 יותר קשים ומסובכים ואז תחליט מה אתה רוצה ללמוד P:
יש מלא אנשים שהיו תלמידים גרועים בבית הספר. תבדוק תחלס מה הסכם שלך (אם לא עשית פסיכומטרי - זה הזמן), איזה מקצועות אתה צריך להשלים (מכינה או שיפור בגרויות) - ואז תחליט אם יש סיכוי או לא.

מקסימום - תלמד מכונאות רכב ותפתח חברה לבניית אופנועי קאסטום 😃

• פותח/ת השרשור
מכינה להנדסץ מכונות למשל, זהה בכל מוסד אקדמאי??
ז״א שמשנה איפה לעשות אותה כדי להתקבל למשל לטכניון?
אין לי מושג בזה.

רשמת שלא היית רוצה שהעבודה שלך תסתכם במוסך.

השאלה שלי היא מה חסר בו בעצם בשבילך?

• פותח/ת השרשור
ואני לא מדבר ספציפית על תחום הרכב למרות שזאת ההעדפה.
כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, זה מה שמעניין אותי תאכלס.

---------- התגובה התווספה ב 22:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:46 ----------

רשמת שלא היית רוצה שהעבודה שלך תסתכם במוסך.

השאלה שלי היא מה חסר בו בעצם בשבילך?

הכוונה שלי פה, היא מוסך בארץ שמתמקצע בעיקר בליסינג ובסיים שיט כל יום ושנראה בד״כ כמו השד יודע מה.
לא רוצה לסיים מוסכניק.
אולי זה קטנוני וילדותי אבל מבחינתי אם לעבוד עם רכב, אז רק בסדנה כלשהי בסגנון מה שרואים בטיווי.

אז לך על זה.

זה אפילו יהיה יותר מעניין ומאתגר. הם צריכים להוסיף 200 כ"ס, אתה צריך להוסיף 200 כ"ס בצורה שלא תהיה גלויה לשוטר שפותח את המכסה מנוע ולבודק במכון טסטים 😛

• פותח/ת השרשור
עד לא מזמן עשו את זה והטמינו טורבואים ענקיים איי שם מתחת לסעפת הפליטה, אבל היום גם על זה יודעים לעלות השוטרים שלנו.
יש סדנאות בארץ, רק הסיכוי לעבוד שם בלי להיות תותח אפסי, לכן בארץ זה לא פרקטי.

עוד כיוונים?😃

לא הבנתי כל כך את הטיעון ולמה אתה לא "תותח" ואין לך פוטנציאל להיות כזה, אבל אם לא אז לא.

אם אתה אוהב את מה שאתה עושה ואתה מוכן להשקיע בו, כנראה שאתה תהיה בו טוב. זה לא שצריך כישרון מטורף [ואגב גם אם אין לך כישרון אפשר להצליח, כמו בן חיים לדוגמא].
תראה את 1234 הוא אוהב שמזיינים אותו בתחת והוא משקיע בזה את רוב היום שלו, אז הוא גם טוב בזה

• פותח/ת השרשור
אני לא תותח כי אין לי רקע במכונאות רכב, איך אני יכול להיות טוב במשהו שכמעט ולא נגעתי.
מה שכן, יש לי ראש לזה ואם ילמדו אותי אני אדע ואתקדם.
לדוגמא כשעבדתי חודש במוסך של עגלות משא לסמיטריילרים ״חרש אשדוד״, תוך שבועיים כבר הייתי מחליף לבד ברקסים, מחליף מיסבים בכל הגלגלים וגם מכוון ברקסים.
זה דיי צנוע, אבל זה היה סוג של הישג.
בעבודה שלי היום משכו אותי למכונות של חמישה צירים(גרמניות) שלא נותנים לאף אחד שהוא פחות מ5 שנים בתחום לגעת בהן בכלל.(כמעט שנה בתחום סהכ).
ראש טכנולוגי יש לי ללא ספק!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית