הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יהודים זה דרעק, פרק 3489054

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
מבחינת מספרים שמוצגים כאן היא אכן משתפרת אבל לא בטוח שאלה כל הנתונים שצריך לראות. אם משווים אותם ביחס לעולם יכול להיות שהשיפור שלהם הוא כל כך קטן שהוא בטל בשישים לעומת שיפור של העולם או מדינות אחרות.
גם לא מדברים על כמות הנהרגים או העקורים כתוצאה ממלחמת האזרחים מ1991 וגם בארועים בשנים האחרונות עם אל-שבאב שיכולים פשוט להרוס את כל מה שהשתפר.

אולי המצב היה כל כך גרוע ב1991 שלא היה לאן לרדת עוד? הם עדיין המדינה אולי הכי ענייה על פני כדור הארץ מכל הבחינות. אחרי מלחמת האזרחים המדינה הייתה מרוסקת מבחינה כלכלית וצבאית.

בכל מקרה, 'ניסוי' מעניין יחסית, אך לא בטוח שזה יכול לעבוד במדינה יותר מסודרת שלא נמצאת בחיתוליה ובתרבות שבטית כמו בסומליה.
מה גם שלא מדברים על התפרקות המדינה לשניים בשנים האחרונות (סומלילנד והחלק של אל-שבאב), אז לך תדע מה באמת הולך שם במדינה.

אם תקרא את שאר הדברים שהבאתי תראה שזה יכול. אבל לא אמרתי שאני מכוון בהכרח לאנרכיה. אני אסתפק במצב שבו הממשלה מוגבלת ואין לה יכולת להתערב בשוק.

אם תקרא את שאר הדברים שהבאתי תראה שזה יכול. אבל לא אמרתי שאני מכוון בהכרח לאנרכיה. אני אסתפק במצב שבו הממשלה מוגבלת ואין לה יכולת להתערב בשוק.

הממשלה בהחלט צריכה להיות מוגבלת בדברים מסוימים.
יש דברים בשוק שהיא חייבת לפקח עליהם בצורה מאוד נוקשה (לדעתי). לא כמו שיש אצלנו כיום כי הפיקוח לא ממש קיים.
אם היה פיקוח וחקיקה טובה בארץ, המחירים היו הרבה יותר נמוכים לצרכנים ולא היו מונופולים כמו שיש היום ששוחטים אותנו במחירים בכמעט הכל. פרופ' זליכא נתן הרצאה יפה מאוד לדעתי בקיץ על הנושא והלוואי והיו עושים משהו בכיוון הזה.

הממשלה בהחלט צריכה להיות מוגבלת בדברים מסוימים.
יש דברים בשוק שהיא חייבת לפקח עליהם בצורה מאוד נוקשה (לדעתי). לא כמו שיש אצלנו כיום כי הפיקוח לא ממש קיים.
אם היה פיקוח וחקיקה טובה בארץ, המחירים היו הרבה יותר נמוכים לצרכנים ולא היו מונופולים כמו שיש היום ששוחטים אותנו במחירים בכמעט הכל. פרופ' זליכא נתן הרצאה יפה מאוד לדעתי בקיץ על הנושא והלוואי והיו עושים משהו בכיוון הזה.

ואם יפקחו עלייך שאסור לך לקבל יותר מ25 שקל לשעה? המחירים יהיו הרבה יותר נמוכים למעסיקים, ולא היו מונופולים כמו היום שהעובדים שוחטים את המעבידים במחירים.

אתה לא מבין שלזיין את חברה X או את מנכ"ל Y בשביל אחרים לא שונה מלזיין אותך בשביל אחרים.

ואם יפקחו עלייך שאסור לך לקבל יותר מ25 שקל לשעה? המחירים יהיו הרבה יותר נמוכים למעסיקים, ולא היו מונופולים כמו היום שהעובדים שוחטים את המעבידים במחירים.

אתה לא מבין שלזיין את חברה X או את מנכ"ל Y בשביל אחרים לא שונה מלזיין אותך בשביל אחרים.

הפיקוח הכלכלי לא צריך להיות על הגבלות עליונות על שכר (אלא אם כן זה עבודה תחת מוסדות מדינה).
קח לדוגמא מונופול כלשהו עם שליטה של 95% בשוק. מי יכול להתחרות בו? מי המשוגע שישפוך תקציבי עתק בשביל להילחם בכזאת מפלצת בשביל להתחרות על אולי 5% בהתחלה.
אתה יכול לקחת את הדוגמא ולהקביל אותה לרוב השווקים הכלכלים בארץ שלנו ולשחק קצת עם המספרים. יש לנו מונופולים, דואפולים וגם טריאופולים שכולם פחות או יותר עושים מה שבא להם ואף אחד לא יכול לשנות את זה כל עוד אין התערבות ממשלתית.
אם כמות המתחרים על כל שוק תהיה פי שניים גדולה יותר מהמצב היום, תהיה מלחמת מחירים ולא תהיה ברירה ולרדת לכיוונים יותר הגיוניים.

כמו שהממשלה דאגה בעבר לבנות מונופולים ועזרה במיזוגים, הגיע הזמן לפרק ולהפריד ולחוקק שלא יהיו עוד כאלה בעתיד.

שוב פעם אתה מנסה לתקן עיוות בעזרת עיוות. אתה לא מבין שאתה רק חופר לעצמך בור יותר עמוק.

הממשלה לא צריכה להתערב לאף כיוון.

העיקר אני קורא כל יום ישראל היום(את המדור שמציג מחירי מוצרים שונים בארץ לאומת אותו המוצר בחו"ל)וכל היבואנים מתרצים שיותר יקר בארץ כי יש עלויות שינוע...הכל חרטא ברטא
מה התרוץ החדש?הקמעונאים.
צריך לשרוף את כל האנשים האלה שמעיזים לשדוד עניים
ולזה שמעליי, כשהממשלה מפקחת על המחירים דווקא יוצאים דברים טובים, המחירים לא עולים

שוב פעם אתה מנסה לתקן עיוות בעזרת עיוות. אתה לא מבין שאתה רק חופר לעצמך בור יותר עמוק.

הממשלה לא צריכה להתערב לאף כיוון.

אין בעיה, תמשיך לאכול את החרא שמאכילים אותנו המונופוליסטים בארץ. רק אל תתלונן על גובה המחירים או המחסור בתחרות במוצרים, חנויות, שירותים ומקומות עבודה.

העיקר אני קורא כל יום ישראל היום(את המדור שמציג מחירי מוצרים שונים בארץ לאומת אותו המוצר בחו"ל)וכל היבואנים מתרצים שיותר יקר בארץ כי יש עלויות שינוע...הכל חרטא ברטא
מה התרוץ החדש?הקמעונאים.
צריך לשרוף את כל האנשים האלה שמעיזים לשדוד עניים
ולזה שמעליי, כשהממשלה מפקחת על המחירים דווקא יוצאים דברים טובים, המחירים לא עולים

סבבה, בוא נפקח עליך שלא תקבל יותר מ10 שקל לשעה. יוצא מזה רק טוב, המועסקים לא דורשים עוד.

סבבה, בוא נפקח עליך שלא תקבל יותר מ10 שקל לשעה. יוצא מזה רק טוב, המועסקים לא דורשים עוד.

אפשר להבין למה צריך לפקח על משכורת מקסימלית בחברות פרטיות?
על מינימלית אפשר להבין מדוע, למה על מקסימלית ואיך זה קשור לקרטלים בכלכלת ישראל?

אין בעיה, תמשיך לאכול את החרא שמאכילים אותנו המונופוליסטים בארץ. רק אל תתלונן על גובה המחירים או המחסור בתחרות במוצרים, חנויות, שירותים ומקומות עבודה.

ראית אותי פעם מתלונן?
אתה היחיד שמתלונן ורוצה שהמדינה תתן לו מוצץ ותוריד לו את המחירים של הכיפכפים, ותחכה שהוא יעשה גרפס.

אם אני לא מרוצה מהמחיר של משהו אני לא אקנה אותו. שיעלו כמה שבא להם.

---------- התגובה התווספה ב 02:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:05 ----------

אפשר להבין למה צריך לפקח על משכורת מקסימלית בחברות פרטיות?
על מינימלית אפשר להבין מדוע, למה על מקסימלית ואיך זה קשור לקרטלים בכלכלת ישראל?

רשמתי את זה כבר. לרשום שוב?

הנה מתוק.

ראית אותי פעם מתלונן?
אתה היחיד שמתלונן ורוצה שהמדינה תתן לו מוצץ ותוריד לו את המחירים של הכיפכפים, ותחכה שהוא יעשה גרפס.

אם אני לא מרוצה מהמחיר של משהו אני לא אקנה אותו. שיעלו כמה שבא להם.

לא רוצה שיורידו שום מחירים, כל עסק רשאי לקבוע כמה הוא רוצה על מוצריו או שירותיו.
אני רוצה שתהיה תחרות הוגנת במשק ולא מונופולים שעושים מה שבא להם.

אם אתה לא מרוצה ממחיר של מוצר או שירות אבל אתה חייב אותו, אתה תשלם כמה שיש כי אין לך ברירה כנראה. אם אין תחרות אלא רק מונופול בודד שנותן לך את אותו השירות, אתה תשלם כמה שהם ירצו ולא תוכל לוותר עליו עד כמה שאתה תרצה לבדוק לעקרונות שלך.

---------- התגובה התווספה ב 02:12 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:10 ----------

ראית אותי פעם מתלונן?
אתה היחיד שמתלונן ורוצה שהמדינה תתן לו מוצץ ותוריד לו את המחירים של הכיפכפים, ותחכה שהוא יעשה גרפס

לא עוקב אחריך פה, אתה לא עד כדי כך מעניין.

רק חבל שיש לבעיה שלך פתרון והוא הרבה יותר חכם מהפתרון המפגר שהצעת פה של מדינה בתור גננת. אפילו הצעת אותו לעצמך, קוראים לו תחרות הוגנת.

רק חבל שיש לבעיה שלך פתרון והוא הרבה יותר חכם מהפתרון המפגר שהצעת פה של מדינה בתור גננת. אפילו הצעת אותו לעצמך, קוראים לו תחרות הוגנת.

למה שעסק ששולט ב90% מהשוק בתחום שלו ירצה שיכנסו מתחרים שיקחו לו נתח שוק?

הוא לא ירצה ולכן הוא יהיה חייב להוריד מחירים.
אבל אנשים כמוך לא יעשו את זה, זה יותר מדיי עבודה, עדיף להתבכיין וללכת לאיזה מחאת אוהלים.

הוא לא ירצה ולכן הוא יהיה חייב להוריד מחירים.
אבל אנשים כמוך לא יעשו את זה, זה יותר מדיי עבודה, עדיף להתבכיין וללכת לאיזה מחאת אוהלים.

מובן שלא ירצה, רוב בעלי העסקים לא היו עושים את זה והיו רק ממשיכים להעלות מחירים בשביל עוד רווחים.
מחאת אוהלים? מה שהיה בקיץ זה בולשיט ושקר אחד גדול. זאת ממש לא המחאה שלי.

יש בארץ רשות להגבלים עסקיים שצריכה לטפל בדברים האלה. לטפל בקרטלזציה שקיימת בארץ שלנו בכל התחומים. לטפל במונופולים שלא ינצלו לרעה את כוחם. הרשות הזאת כנראה חלשה מידי או שהיא פשוט גרועה ולא עושה מספיק. זה כל הקטע בקפיטליזם, המדינה אמורה להפריט כמעט את כל שירותיה מלבד כמה מעטים ולפקח על מי שמחליף את השירותים שלה בצורה תקינה.

אתה לא מצליח לראות שיש בעיה אם גוף שולט ב100% של השוק וקובע מחירים לפי מה שבא לו על חשבון הצרכן? אין לצרכן לאן ללכת במידה והשירות הזה חיוני, הוא מחויב לשלם כל מחיר שאותו גוף ירצה. כשהממשלה לא תפקח ולא תחוקק בהתאם (מה שקורה בארץ) , אנחנו בעצם סמרטוטים של תאגידים וקרטלים שעושים מה שרוצים בשביל כמה שקלים.

אתה סתם זורק מילים גדולות. יש עם זה בעיה, וקפיטליזם לא מאפשר לזה לקרות, כל החברות תלויות בעובדים שיעבדו אצלן ובאנשים שצורכים את המוצר שלהן, והם יכולים למוטט אותן בשניה.

אני לא מבין על מה אתם מתווכחים. אתם שניכם מסכימים שהמצב הקיים הוא זבלה. שקיימים מונופולים שלא רואים את הלקוח ממטר. התנהגות לקוח היא טובה ויפה בשוק חופשי. אבל אם לא תקנה חלב תנובה, תתקע עם טרה או אחר שהם לא כ"כ שונים, ומכאן, קרטל.

ההבדל היחיד הוא שהמשתמש הנומרי מבין שהמונופול צמח מתוך חקיקה תומכת של הממשלה (חוקים שבאו "להגן" על השוק - פיקוח מוצרים, חסמי ייבוא, מועצות חלב וכו')
והמנתח, המקרה שאתה מדבר עליו הוא שונה, לא קיים דבר כמונופול בשוק חופשי. אם ארגון X הגיע לכך שהוא מספק שירות לרב פלח היעד שלו זה כנראה כי הוא מציע מוצר שאין לו מתחרים. ברגע שהארגון הזה יפתח אשנב לטעויות (איכות, מחיר, אמינות וכו') או אפילו אם למתחרה אחר יהיה רעיון טוב יותר, כאן ייגמר הסיפור. לא רק שזה לא דבר שלילי בשוק, זה אפילו אידיאל מסויים, מבחינה כלכלית זה אומר שבענף מסויים מישהו פיתח את המודל הכלכלי המושלם.

אתה סתם זורק מילים גדולות. יש עם זה בעיה, וקפיטליזם לא מאפשר לזה לקרות, כל החברות תלויות בעובדים שיעבדו אצלן ובאנשים שצורכים את המוצר שלהן, והם יכולים למוטט אותן בשניה.

התהליכים האלה לא קורים בשבוע, לוקח זמן להכניס תחרות לשוק ולפרק מונופולים וקרטלים. האם זה יפגע באותן חברות גדולות? בוודאי, מי שירוויח זה הצרכן שיהיה לו תחרות בשוק. גם עובדים יקבלו משכורות יותר טובות כשיש תחרות בין 14 חברות מאשר כשיש 'תחרות' בין חברה בודדת לבין שותפתה לקרטל. תראה את ההרצאה, יש שם כמה נקודות למחשבה. הלוואי והמרצים שאני לומד אצלהם היו יודעים להרצות ב10% מהרמה שלו.

אני לא מבין על מה אתם מתווכחים. אתם שניכם מסכימים שהמצב הקיים הוא זבלה. שקיימים מונופולים שלא רואים את הלקוח ממטר. התנהגות לקוח היא טובה ויפה בשוק חופשי. אבל אם לא תקנה חלב תנובה, תתקע עם טרה או אחר שהם לא כ"כ שונים, ומכאן, קרטל.

ההבדל היחיד הוא שהמשתמש הנומרי מבין שהמונופול צמח מתוך חקיקה תומכת של הממשלה (חוקים שבאו "להגן" על השוק - פיקוח מוצרים, חסמי ייבוא, מועצות חלב וכו')
והמנתח, המקרה שאתה מדבר עליו הוא שונה, לא קיים דבר כמונופול בשוק חופשי. אם ארגון X הגיע לכך שהוא מספק שירות לרב פלח היעד שלו זה כנראה כי הוא מציע מוצר שאין לו מתחרים. ברגע שהארגון הזה יפתח אשנב לטעויות (איכות, מחיר, אמינות וכו') או אפילו אם למתחרה אחר יהיה רעיון טוב יותר, כאן ייגמר הסיפור. לא רק שזה לא דבר שלילי בשוק, זה אפילו אידיאל מסויים, מבחינה כלכלית זה אומר שבענף מסויים מישהו פיתח את המודל הכלכלי המושלם.

12345 לא מסכים שזה רע לפי מה שאני מבין, הוא אומר שאם מוצר כלשהו יקר לו מידי הוא פשוט לא יקנה אותו.

אני מסכים איתך על החקיקה, כמו שהממשלה עד עכשיו גרמה להיווצרות מונופולים וקרטלים, הגיע הזמן לפרק אותם.
לטענתך, חברת החשמל היא מודל כלכלי מושלם? (אין לי מושג מה זה אומר האמת)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני אומר שהממשלה לא צריכה להתערב בשום דבר.
זה שהמדינה כבר בבור עמוק בגלל ההתערבויות שלה זו עובדה, אבל לא מתקנים את זה על ידי עוד התערבות.

אני אומר שהממשלה לא צריכה להתערב בשום דבר.
זה שהמדינה כבר בבור עמוק בגלל ההתערבויות שלה זו עובדה, אבל לא מתקנים את זה על ידי עוד התערבות.

בטח, זה הפתרון הנכון 🙌
רוץ עם יאיר לפיד לכנסת עם הרעיון הזה, תגיע רחוק מאוד במפלגה השקרית החדשה שלו.
המצב הנוכחי גורם להתפרקות מעמד הביניים, בלעדיו נהיה מדינה מפורקת ומפוררת. אם זה החלום שלך, שיהיה לך בכיף. אני לא בכיוון הזה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית