הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אולי בסוף ישראל לא תיראה כמו איראן?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
לפעמים אתם שוכחים שאתה חיים במדינה יהודית. לא טוב לכם, תהגרו.
לפעמים אתה שוכח שאתה חי במדינה דמוקרטית
אף אחד לא מכריח אותך לסוע בשבת אבל אתה לא יכול לכפות את האמונה שלך אחרים.
לא רוצים לחלל שבת ולסוע?אין בעיה, תשארו בבית
אל תכפו את האמונות שלכם על אחרים.
זאת חלק ממהות הדמוקרטיה.

גוועלד, הנה הודעה שכתבת בערב שבת. אתה שוכח שאתה חי במדינה יהודית. לא טוב לך, תהגר.

איפה כתוב שאסור לנסוע בשבת בכתבי היהדות?

אני חושב שהסיבה האיסור על שימוש ברכב בשבת היא לט' אבות מלאכה - התולדות של "מבעיר" הן הוספת חומרי בעירה וליבון מתכות באש, והן מתאימות ללחיצה על דוושת הגז והתחממות המנוע בהתאמה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

"מדינה יהודית"?
חתכו פה לשטחים את העורלה?

מקובל עליי עוד איכשהו הקטע של "להשאיר את זהות המדינה יהודית", אבל אם אני יכול לעשות את המסלול של האוטובוס עם האוטו, אבל כשהדוסים רואים שזה אוטובוס כואב להם הפין, זה כבר עלוב.

חחח איך כולכם הייתם בהיכון להתחרע על הפוסט שלי. אתם חבורה של פתטים.
זאת אמנם מדינה דמוקרטית אבל הזהות שלה היא יהודית. בשביל מה פאקינג הקמנו את המדינה הזאת אם לא בשביל הדברים האלה? בגלל השואה? אוי איזה מסכנים אנחנו לא רוצים אותנו בשום מקום... :(

מדינת ישראל היא מדינה יהודית-דמוקרטית, ומה לעשות, לפעמים החוקים שלה יהיו נוטים קצת יותר ליהדות מאשר לדמוקרטיה. הרי מדינה עם זהות לאומית-דתית אף פעם, בחיים, לעולם, לא תוכל להיות דמוקרטית ב-100%, ואתם ידעתם את זה כשהיגרתם/חונכתם/מצאתם את עצמכם פה. אז עשו טובה ותפסיקו עם ההתבכיינות הבלתי פוסקת הזאת באוף. הבנו שרע לכם במדינה הזאת, שוב, אתם מוזמנים להגר 😃

---------- התגובה התווספה ב 08:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:18 ----------

איפה כתוב שאסור לנסוע בשבת בכתבי היהדות?
אסור להבעיר אש. מנוע מבעיר אש. Simple as that.
לא אומר לך להשאר בבית ואני גם לא אבוא לנעול אותך בפנים עם רב בריח, אבל הזהות היהודית של המדינה הזאת מתחילה להיטשטש במגמתיות כאילו שכחנו את מהות הקמתנו כמדינה.

זאת אמנם מדינה דמוקרטית אבל הזהות שלה היא יהודית. בשביל מה פאקינג הקמנו את המדינה הזאת אם לא בשביל הדברים האלה? בגלל השואה? אוי איזה מסכנים אנחנו לא רוצים אותנו בשום מקום... :(

מדינת ישראל היא מדינה יהודית-דמוקרטית, ומה לעשות, לפעמים החוקים שלה יהיו נוטים קצת יותר ליהדות מאשר לדמוקרטיה. הרי מדינה עם זהות לאומית-דתית אף פעם, בחיים, לעולם, לא תוכל להיות דמוקרטית ב-100%, ואתם ידעתם את זה כשהיגרתם/חונכתם/מצאתם את עצמכם פה. אז עשו טובה ותפסיקו עם ההתבכיינות הבלתי פוסקת הזאת באוף. הבנו שרע לכם במדינה הזאת, שוב, אתם מוזמנים להגר 😃

---------- התגובה התווספה ב 08:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:18 ----------

לא אומר לך להשאר בבית ואני גם לא אבוא לנעול אותך בפנים עם רב בריח, אבל הזהות היהודית של המדינה הזאת מתחילה להיטשטש במגמתיות כאילו שכחנו את מהות הקמתנו כמדינה.
אין שכל אין דאגות הא?

אבל לא להפעיל תחבורה ציבורית בשבת זה לא חוק, זה סטטוס קוו. או ששכחת מזה?
ואגב, אסור להבעיר אש אבל אתה לא עושה את המלאכה, המנוע עושה אותה. ההלכה מדברת בפירוש על העברת אש עצמית, אין שום דבר לגבי הבערת אש מדרגה שנייה (לא היו מכוניות או חשמל באותה תקופה). זה בדיוק התירוץ שאיפשר להפעיל מרכזיות שלמות של בזק בימי שבת. ואני די בטוח שאתה יודע שחלק מהמלאכות האסורות (דרבנן!) כולל לקרוע נייר. אני מאוד מקווה שאתה קורע את הריבועים של הנייר טואלט לפני שנכנסת השבת, אחרת אני לא מבין באמת איך אתה חי במדינה יהודית.
ומה זה "בשביל מה הקמנו את המדינה הזאת"? תראה לי מקים אחד של המדינה הזאת, מהרצל, דרך אחד העם, כצנלסון, בן גוריון וכו', שדיבר על להקים מדינה כדי שתשרת ערכים יהודיים. חלאס לשכתב את ההיסטוריה בשביל להתאים לזהות הגם ככה מפוקפקת שלך בתור יהודי מסורתי. זהות יהודית לא קשורה בשום צורה לאיסורים הזויים של רבנים הזויים.

אתה קורא את מה שאתה כותב?
אתה מודע לכך שאם יש כפייה דתית(איסור תחבורה ציבורים בשבת)אז אין גם דמוקרטיה?
מה ההבדל בין בנאדם שנוסע בשבת באוטו הפרטי שלו לבין אדם שנוסע באוטובוס?
למה זה מותר וזה אסור?
ולמה בכלל אכפת לך אם מישהו אחר כן נוסע או לא נוסע?
אתה יודע מה זה דמוקרטיה?אתה יודע מזה חופש דת?
אתה לא רוצה לסוע בשבת?אין בעיה, תשאר בבית ואל תחלל שבת. למה לעזאזל אתה כופה את האמונה שלך על מדינה שלמה ומכתיב איך להתנהל?
ומי הם הרבנים המכובדים שיחליטו מה מותר ומה אסור וחוקקו חוקים מפגרים?הם אלוהים?
הם טרוריסטים בדיוק כמו המחבלים(הכוונה היא לרבנים שפוסקים כנגד חוקי המדינה ומסיתים נגדה ולא לכולם).

בכלל המושג דמוקרטיה קצת צולע..
לדעתי אין דבר כזה באמת. יש דמוקרטיה כל עוד אתה שותק ומשלם את המיסים שלך, כשאתה מתחיל לעשות רעש כמו הרופאים במחאה שלהם, ימצאו דרך להשתיק אותך.

ועוד חשבתי שיש לך שכל...
זו מדינה יהודית ודמוקרטית לא דתית, לא מתאים לך ? רוצה דיקטטורה ?תהגר לאיראן.
העולם מיתקדם, דיי כבר לחיות בתקופת האבן...

נערך לאחרונה:
לא מבין. המדינה בנויה טוב מאוד על ערכים יהודים. כולם מושחטים, גנבים, חושבים שהאדמה שלהם כי כתוב איפשהו ואת כל השאר צריך להרוג.

כפיה דתית זה אם מישהו אסר עליכם ליסוע במכונית שלכם ספציפית בשבת, לא אם האוטובוסים לא עובדים בשבת (עד שעה חמש וחצי אגב).
חלאס לקפוץ כל פעם עם הכפיה הדתית הזאת, אף אחד לא הכריח אתכם לשמור שבת או לצום ביום כיפור.
יש כבר הרבה בתי עסק שפתוחים בשבת, יש מוניות שעובדות בשבת, תנו עוד איכשהו להרגיש שזה יום מיוחד ולעזוב את העניין של האוטובוסים במנוחה.

האמת שיהיה לי נחמד מאוד להגר, אבל אין לי ממש כסף לעבור לפינלנד ואני לא ממש יודע את השפה.

כפיה דתית זה אם מישהו אסר עליכם ליסוע במכונית שלכם ספציפית בשבת, לא אם האוטובוסים לא עובדים בשבת (עד שעה חמש וחצי אגב).
חלאס לקפוץ כל פעם עם הכפיה הדתית הזאת, אף אחד לא הכריח אתכם לשמור שבת או לצום ביום כיפור.
יש כבר הרבה בתי עסק שפתוחים בשבת, יש מוניות שעובדות בשבת, תנו עוד איכשהו להרגיש שזה יום מיוחד ולעזוב את העניין של האוטובוסים במנוחה.

למה בגלל אמונה של מישהו אחר אין לי אפשרות לתחבורה ציבורית בימי שבת?

למה בגלל אמונה של מישהו אחר אין לי אפשרות לתחבורה ציבורית בימי שבת?
קודם כל יש מוניות , זה גם סוג של תחבורה ציבורית, ותכלס, אין לי כנראה תשובה שתספק אותך או את האחרים פה אבל בכל מקרה, אם יחליטו להפעיל את התחבורה הציבורית ביום שבת זה יאבד מהייחוד של היום הזה, הקטע הזה של "למה בגלל אמונה של מישהו אחר אז ככה וככה" די מחמיר בזמן האחרון ולא רחוק היום שיקומו אנשים ויגידו "אנחנו לא רוצים בתי כנסת באיזורים שגרים בהם חילוניים כי הם עושים רעש ובימי שבת יש התקהלות מסביב לבית כנסת וזה מפריע לנו לעבור עם האוטו", המדינה שלנו מדינה יהודית, כן דמוקרטית, אבל צריך להתחשב בזה שהיא יהודית ואם מזיזים לצד את כל המסורת, מוציאים לכל לובש כיפה שם של אידיוט וקיצוני, כותבים בלי סוף סטטוסים בפייסבוק ביום כיפור כדי לשחק אותה מגניבים, ושמים פס על כל הערכים היהודיים והמסורת אז מה שישאר מהמדינה הזאת זה מדינה בלי תרבות ייחודית לה, בלי אופי, בלי מסורת, ולהצדיק את כל זה עם המילה "דמוקרטיה"? לדעתי זה יהיה ממש מצער אם זה מה שיהיה.
מעבר לזה שזה צעד מאוד לא חכם, מובן לכולם הרי שיהיו מלחמות עכשיו, יש לנו דברים אחרים להתעסק איתם חוץ מריבים על תחבורה ציבורית בשבת.
זו רק דעתי.

קודם כל יש מוניות , זה גם סוג של תחבורה ציבורית, ותכלס, אין לי כנראה תשובה שתספק אותך או את האחרים פה אבל בכל מקרה, אם יחליטו להפעיל את התחבורה הציבורית ביום שבת זה יאבד מהייחוד של היום הזה, הקטע הזה של "למה בגלל אמונה של מישהו אחר אז ככה וככה" די מחמיר בזמן האחרון ולא רחוק היום שיקומו אנשים ויגידו "אנחנו לא רוצים בתי כנסת באיזורים שגרים בהם חילוניים כי הם עושים רעש ובימי שבת יש התקהלות מסביב לבית כנסת וזה מפריע לנו לעבור עם האוטו", המדינה שלנו מדינה יהודית, כן דמוקרטית, אבל צריך להתחשב בזה שהיא יהודית ואם מזיזים לצד את כל המסורת, מוציאים לכל לובש כיפה שם של אידיוט וקיצוני, כותבים בלי סוף סטטוסים בפייסבוק ביום כיפור כדי לשחק אותה מגניבים, ושמים פס על כל הערכים היהודיים והמסורת אז מה שישאר מהמדינה הזאת זה מדינה בלי תרבות ייחודית לה, בלי אופי, בלי מסורת, ולהצדיק את כל זה עם המילה "דמוקרטיה"? לדעתי זה יהיה ממש מצער אם זה מה שיהיה.
מעבר לזה שזה צעד מאוד לא חכם, מובן לכולם הרי שיהיו מלחמות עכשיו, יש לנו דברים אחרים להתעסק איתם חוץ מריבים על תחבורה ציבורית בשבת.
זו רק דעתי.

למה משפחה צריכה לשלם פי 20 (אולי יותר) על נסיעה במונית מבאר שבע לאשקלון ביום שבת כשיש תחבורה ציבורית הרבה יותר זולה אך מונעים את האפשרות הזאת ממנה? זה היום חופש היחיד שיש להם להיות ביחד ולצערם אין להם שום רכב פרטי (יקר מידי).

אנחנו צריכים חופש לדת וחופש מדת.
אני לא מפריע לאחרים לקיים את הדת שלהם, הם לא צריכים להפריע לי לא לקיים דת כלשהי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית