הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אולי בסוף ישראל לא תיראה כמו איראן?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
למה משפחה צריכה לשלם פי 20 (אולי יותר) על נסיעה במונית מבאר שבע לאשקלון ביום שבת כשיש תחבורה ציבורית הרבה יותר זולה אך מונעים את האפשרות הזאת ממנה? זה היום חופש היחיד שיש להם להיות ביחד ולצערם אין להם שום רכב פרטי (יקר מידי).

אנחנו צריכים חופש לדת וחופש מדת.
אני לא מפריע לאחרים לקיים את הדת שלהם, הם לא צריכים להפריע לי לא לקיים דת כלשהי.

עצם זה שרוצים להפעיל את התחבורה הציבורית בשבת מפריע לחלק מאיתנו, אבל בשיא הכנות, את מה שהיה לי לאמר אמרתי, מקווה שיהיה בסדר

עצם זה שרוצים להפעיל את התחבורה הציבורית בשבת מפריע לחלק מאיתנו, אבל בשיא הכנות, את מה שהיה לי לאמר אמרתי, מקווה שיהיה בסדר

בהחלט מפריע לחלק מהציבור. אף אחד לא מחייב אותם לנסוע בה בכוח ביום שבת.
לי מפריע שביום החופשי שלי אני לא יכול לקחת אוטובוס לתל אביב ולנוח בים. בגלל שאיזשהו רב החליט שאסור להפעיל אוטובוס בשבת לא אומר שזה מחייב אותי.

• פותח/ת השרשור
מונית למרכז תל אביב עולה לי 110 שקל, אוטובוס עולה 5 שקלים (לפחות ככה זה היה לפני שנה). זו הסיבה שאנחנו רוצים אוטובוסים.

ובכלל, מה שאתם רושמים פה רק מוכיח שכן צריך אוטובוסים בשבת. כל נימוק שלכם ללמה מוניות פועלות בשבת אפשר להשליך את אוטובוסים.

קודם כל יש מוניות , זה גם סוג של תחבורה ציבורית, ותכלס, אין לי כנראה תשובה שתספק אותך או את האחרים פה אבל בכל מקרה, אם יחליטו להפעיל את התחבורה הציבורית ביום שבת זה יאבד מהייחוד של היום הזה, הקטע הזה של "למה בגלל אמונה של מישהו אחר אז ככה וככה" די מחמיר בזמן האחרון ולא רחוק היום שיקומו אנשים ויגידו "אנחנו לא רוצים בתי כנסת באיזורים שגרים בהם חילוניים כי הם עושים רעש ובימי שבת יש התקהלות מסביב לבית כנסת וזה מפריע לנו לעבור עם האוטו", המדינה שלנו מדינה יהודית, כן דמוקרטית, אבל צריך להתחשב בזה שהיא יהודית ואם מזיזים לצד את כל המסורת, מוציאים לכל לובש כיפה שם של אידיוט וקיצוני, כותבים בלי סוף סטטוסים בפייסבוק ביום כיפור כדי לשחק אותה מגניבים, ושמים פס על כל הערכים היהודיים והמסורת אז מה שישאר מהמדינה הזאת זה מדינה בלי תרבות ייחודית לה, בלי אופי, בלי מסורת, ולהצדיק את כל זה עם המילה "דמוקרטיה"? לדעתי זה יהיה ממש מצער אם זה מה שיהיה.
מעבר לזה שזה צעד מאוד לא חכם, מובן לכולם הרי שיהיו מלחמות עכשיו, יש לנו דברים אחרים להתעסק איתם חוץ מריבים על תחבורה ציבורית בשבת.
זו רק דעתי.

אם מה שמייחד אותנו זה אמונה בחבר דמיוני X במקום חבר דמיוני Y, אז עדיף שהייחודיות הזו לא תתקיים.

• פותח/ת השרשור
אבל בלי הייחודיות הזו לא תהיה פה כל הגזענות, שנאת אחרים, הרגשה של עליונות, שנאת נשים והומוסקסואלים, ובכלל, בלי הייחודיות הזו לא תהיה סיבה לפתוח מלחמות וליצור הרס של מדינות אחרות ושל עצמינו ויהיה מה זהההההה משעמם.

מונית למרכז תל אביב עולה לי 110 שקל, אוטובוס עולה 5 שקלים (לפחות ככה זה היה לפני שנה). זו הסיבה שאנחנו רוצים אוטובוסים.

ובכלל, מה שאתם רושמים פה רק מוכיח שכן צריך אוטובוסים בשבת. כל נימוק שלכם ללמה מוניות פועלות בשבת אפשר להשליך את אוטובוסים.

חשבתי שאין לך בעיה עם מונופולים, למה מפריע לך פתאום שאתה צריך לשלם 110 שקל על מונית?

הציטוט ממקום אחר:

ראית אותי פעם מתלונן?
אתה היחיד שמתלונן ורוצה שהמדינה תתן לו מוצץ ותוריד לו את המחירים של הכיפכפים, ותחכה שהוא יעשה גרפס.
אם אני לא מרוצה מהמחיר של משהו אני לא אקנה אותו. שיעלו כמה שבא להם

פתאום אתה רוצה שהמדינה כן תתערב במשהו?
בלבלת אותי לגמרי 🙄

• פותח/ת השרשור
חשבתי שאין לך בעיה עם מונופולים, למה מפריע לך פתאום שאתה צריך לשלם 110 שקל על מונית?

הציטוט ממקום אחר:

פתאום אתה רוצה שהמדינה כן תתערב במשהו?
בלבלת אותי לגמרי 🙄

אתה ממש אידיוט. אמא שלך זאת אמא של פאניק במקרה?
אני רוצה שהמדינה תפסיק להתערב.

מצטער אבל אני עדיין חולק עליכם. מוזר שאני עושה את זה בדרך דמוקרטית ולא משמיצה כמוכם.

המדינה הזאת קמה למען היהודים תרצו או לא. U MAD?

• פותח/ת השרשור

התבלבת בקישור לאיש קש... חח

---------- התגובה התווספה ב 20:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:00 ----------

מצטער אבל אני עדיין חולק עליכם. מוזר שאני עושה את זה בדרך דמוקרטית ולא משמיצה כמוכם.

יפה, אז ביום שבת יבוא הSS היהודי לבדוק אם אתה ומשפחתך מדליקים אור, אם כן כולם ישר למחנות השמדה. כמו כן ב9 באב, ובכלל אם אתה לא מתפלל שחרית מנחה וערבית.

המדינה הזאת קמה למען היהודים, תרצה או לא. u mad?

אולי לקישור הזה התכוונת?
http://he.wikipedia.org/wiki/דחליל_(כשל_לוגי)

אתה ממש אידיוט. אמא שלך זאת אמא של פאניק במקרה?
אני רוצה שהמדינה תפסיק להתערב.

קל מאוד לעבור למתקפה אישית במקום לענות לעניין.
ילד....
(מי זה פאניק בכלל)

---------- התגובה התווספה ב 20:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:03 ----------

בדמוקרטיה עובדים בצורה דמוקרטית.
מעלים חקיקה לכנסת או מבטלים את הקודמת. הנה, היום ביטלו את חוק טל סוף סוף.

אם המדינה דמוקרטית והרוב קובע שהמדינה תהיה מוסלמית במקום יהודית, זה בסדר?

משמיצה?דמוקרטית?
איפה אתה רואה דמוקרטיה בכפייה דתית?
מצטער מאד, לא רשום בשום מקום שמדינה דמוקרטית תכפה את הדת על אזרחיה

אבל לא להפעיל תחבורה ציבורית בשבת זה לא חוק, זה סטטוס קוו. או ששכחת מזה?
ואגב, אסור להבעיר אש אבל אתה לא עושה את המלאכה, המנוע עושה אותה. ההלכה מדברת בפירוש על העברת אש עצמית, אין שום דבר לגבי הבערת אש מדרגה שנייה (לא היו מכוניות או חשמל באותה תקופה). זה בדיוק התירוץ שאיפשר להפעיל מרכזיות שלמות של בזק בימי שבת. ואני די בטוח שאתה יודע שחלק מהמלאכות האסורות (דרבנן!) כולל לקרוע נייר. אני מאוד מקווה שאתה קורע את הריבועים של הנייר טואלט לפני שנכנסת השבת, אחרת אני לא מבין באמת איך אתה חי במדינה יהודית.
ומה זה "בשביל מה הקמנו את המדינה הזאת"? תראה לי מקים אחד של המדינה הזאת, מהרצל, דרך אחד העם, כצנלסון, בן גוריון וכו', שדיבר על להקים מדינה כדי שתשרת ערכים יהודיים. חלאס לשכתב את ההיסטוריה בשביל להתאים לזהות הגם ככה מפוקפקת שלך בתור יהודי מסורתי. זהות יהודית לא קשורה בשום צורה לאיסורים הזויים של רבנים הזויים.
אני יודע שאחטא אם אציין בתגובה הזאת מידע המבוסס על לימודים מבית-ספר שכן המורה להיסטוריה הוכיחה את עצמה לא פעם כמעוותת עובדות, אך בשביל הלמידה:
האין אחד העם דגל במדינה שתפקידה יהיה לשמר את היהדות ואת ערכיה (צרת היהדות) ?

חחח איך כולכם הייתם בהיכון להתחרע על הפוסט שלי. אתם חבורה של פתטים.
זאת אמנם מדינה דמוקרטית אבל הזהות שלה היא יהודית. בשביל מה פאקינג הקמנו את המדינה הזאת אם לא בשביל הדברים האלה? בגלל השואה? אוי איזה מסכנים אנחנו לא רוצים אותנו בשום מקום...
cray.gif

מדינת ישראל היא מדינה יהודית-דמוקרטית, ומה לעשות, לפעמים החוקים שלה יהיו נוטים קצת יותר ליהדות מאשר לדמוקרטיה. הרי מדינה עם זהות לאומית-דתית אף פעם, בחיים, לעולם, לא תוכל להיות דמוקרטית ב-100%, ואתם ידעתם את זה כשהיגרתם/חונכתם/מצאתם את עצמכם פה. אז עשו טובה ותפסיקו עם ההתבכיינות הבלתי פוסקת הזאת באוף. הבנו שרע לכם במדינה הזאת, שוב, אתם מוזמנים להגר
smile.gif
"מדינה יהודית" על פי הגדרתה היא מדינת הלאום היהודי, ולא הדת (על אף שקיים ויכוח טרמינולוגי). לכן הטיעון שלך נכשל במבחן המציאות, שכן אין הכוונה היא מדינת הדת היהודית ( או חצי-חצי, אשר שרויה בשביל הזהב).

הציונות כשלעצמה מעולם לא הייתה תנועה דתית או חתרה לכך. מבחינת הרצל היום היינו באוגנדה. היה וקרה ואנחנו כאן, גם המקימים של מדינת ישראל היו קומוניסטים מטורפים שכידוע הם לא בדיוק מחבבי דתות וכן, אמנם האזכור למדינה יהודית נמצא במגילת העצמאות אך ההתייחסות היא אינה בהכרח לדת אלא למרכיבי הלאום וגם הקשר היהודי לטריטוריה ולארץ ישראל נמצא במורשת העם ולא בדתו.
ולמרות זאת זה עניין שנתון לפרשנות. ולכן המדינה מתנהגת כמו נער שמבולבל בקשר לנטיותיו.

הציונות כשלעצמה מעולם לא הייתה תנועה דתית או חתרה לכך. מבחינת הרצל היום היינו באוגנדה. היה וקרה ואנחנו כאן, גם המקימים של מדינת ישראל היו קומוניסטים מטורפים שכידוע הם לא בדיוק מחבבי דתות וכן, אמנם האזכור למדינה יהודית נמצא במגילת העצמאות אך ההתייחסות היא אינה בהכרח לדת אלא למרכיבי הלאום וגם הקשר היהודי לטריטוריה ולארץ ישראל נמצא במורשת העם ולא בדתו.
ולמרות זאת זה עניין שנתון לפרשנות. ולכן המדינה מתנהגת כמו נער שמבולבל בקשר לנטיותיו.
מזה "הציונות כשלעצמה"? הציונות מתחלקת לזרמים, ועל כך אני שואל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית