הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפסת מרובה, אחושילינג תפסת - קרוספיט!

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
הלוג הקודם שלי ננעל על ידי חבורת רובוטים זדוניים וזה בסדר כי אני משנה דברים.
התוכנית הקודמת עבדה בסדר גמור ונתנה לי איזון טוב ובעיקר צפוי בין כח וסיבולת. עכשיו אני קצת מתגעגע לקרוספיט טהור אז בתקופה הקרובה אני יעבוד כמה שיותר לפי האימונים באתר הראשי. האילוץ היחיד שלי הוא שאני לא רוצה לעבוד בסופי שבוע כך שהאימונים לא יהיו לפי המתכונת של האתר (3 ימי אימון ויום חופש) אלא במתכונת של ראשון שני, רביעי חמישי.

האימונים התחילו היום:
Sunday 090222

Front squat 3-3-3-3-3 reps
50-55-60-65-70

שיא חדש בפרונט סקוואט בשבילי. החזרה האחרונה היתה קשה וראיתי במראה את הפרצוף שלי מחליף צבע מורדרד לאדום בוער תוך שניות.
חוץ מזה עשיתי חימום ארוך שכולל:
1. סיבובי מפרקים
2. תרגילים לשיפור גמישות ותנועה (mobility) בחגורת כתפיים: shoulder dislocates ו- YWTL.
3. חימום כללי שכולל סט של 10 חזרות:
hip open - overhead squat 10kg
hip close - decline situp
push - pushups
pull - pull ups.

לגבי תזונה - החלטתי שאני חוזר במנהרת הזמן ואני אנסה לאכול 100% Paleo לתקופה הקרובה. סתם כדי לראות איך ההרגשה ואיך אני מסתדר עם זה. למי שלא מכיר זה אומר - בשר, ביצים, ירקות, פירות, גרעינים ואגוזים. אין מוצרי חלב, אין דגנים ואין סוכר. קשה מאוד אבל אמור להיות מאוד מתגמל. אני לא מתעסק עם כמויות בכלל אבל מקפיד על כמויות חלבון מספקות.

• פותח/ת השרשור
החימום שלי נועד לשתי מטרות:
1. להכניס אותי לאוירה של אימון בצורה הדרגתית. אימוני קרוספיט דורשים ברוב הפעמים (דווקא לא היום) 100% עצימות מהרגע הראשון וכדאי לעשות חימום לפני כדי לא לזעזע את המערכת.
2. לעבוד על דברים ספציפיים שאני רוצה להשתפר בהם. פה נכנסים תרגילי התנועה לכתפיים והעבודה על ה- overhead squat.

• פותח/ת השרשור
אתה לא הולך חלב בגלל משו בריאותי? איך אפשר לשרוד בלי חלב?:S

האמת שעד כמה שידוע לי אין לי שום רגישות לחלב ואני אפילו מאוד אוהב חלב ומוצרי חלב (גבינה, קוטג ויוגורט). התזונה שאני הולך לנסות החודש לא כוללת חלב ואני הולך לראות איך זה מרגיש ואם אני יכול להסתדר עם זה. אני סקרן מדי ומשועמם מדי כדי להיצמד לתזונה אחת לתמיד כך שאני בטוח שהחלב עוד יחזור בעתיד.

האמת שעד כמה שידוע לי אין לי שום רגישות לחלב ואני אפילו מאוד אוהב חלב ומוצרי חלב (גבינה, קוטג ויוגורט). התזונה שאני הולך לנסות החודש לא כוללת חלב ואני הולך לראות איך זה מרגיש ואם אני יכול להסתדר עם זה. אני סקרן מדי ומשועמם מדי כדי להיצמד לתזונה אחת לתמיד כך שאני בטוח שהחלב עוד יחזור בעתיד.
בהצלחה!
ומה עם סידן ? אתה לוקח כדורים?

• פותח/ת השרשור
בהצלחה!
מה הקטע של קרוספיט? לשפר סיבולת?

הרעיון הוא שיפור הכושר הכללי - GPP = General Physical Preparedness

זה כולל את כל מרכיבי הכושר - כוח, סיבולת שריר, סיבולת לב-ריאה, גמישות, מהירות, קואורדינציה וכו'.

עצה בשביל שהלוג יהיה יותר מעניין - תפרט קצת על התוכנית, אולי גם תכתוב את התפריט שלך. גם לא כולם בקיאים בקרוספיט ובהחלט הלוג שלך יוצא דופן והראשון מסוגו, אז אם כבר אז כבר.
בהצלחה!✌️

• פותח/ת השרשור
בהצלחה!
ומה עם סידן ? אתה לוקח כדורים?

הכדורים היחידים שאני לוקח הם שמן דגים. נראה לי שאפשר להשיג כמות מספקת של סידן גם בלי מוצרי חלב. האמת לא חקרתי יותר מדי בנושא סידן אבל מעולם לא קראתי שזה מהווה בעיה בדיאטה מאוזנת שאין בה מוצרי חלב. אני אבדוק אם ללייל יש משהו חכם להגיד על זה.

• פותח/ת השרשור
עצה בשביל שהלוג יהיה יותר מעניין - תפרט קצת על התוכנית, אולי גם תכתוב את התפריט שלך. גם לא כולם בקיאים בקרוספיט ובהחלט הלוג שלך יוצא דופן והראשון מסוגו, אז אם כבר אז כבר.
בהצלחה!✌️

בכיף, אני אנסה לכתוב כמה שיותר.
מי שרוצה לקרוא עוד על קרוספיט אז יש המון חומר באתר שלהם - crossfit.com
ומי שרוצה לקרוא בעברית אז יש את הקרוספיט בלוג הישראלי - crossfitisrael.blogspot.com

הכדורים היחידים שאני לוקח הם שמן דגים. נראה לי שאפשר להשיג כמות מספקת של סידן גם בלי מוצרי חלב. האמת לא חקרתי יותר מדי בנושא סידן אבל מעולם לא קראתי שזה מהווה בעיה בדיאטה מאוזנת שאין בה מוצרי חלב. אני אבדוק אם ללייל יש משהו חכם להגיד על זה.
אוקיי, אז תעדכן בקשר לסידן. חשבתי שכמות מספקת (+-) של זה בגדר חובה בכל תפריט מאוזן.
מה גם שבמזונות שהם לא מוצרי חלב (כמו טחינה) יש קצת בעיה עם ספיגת הסידן, לא?
באופן כללי, מה המטרה שלך ?לעלות\ לרדת\ להשאר באותו משקל?

• פותח/ת השרשור
לגבי הסידן:
ממה שקראתי קצת הערב הבנתי שני דברים:
לא קל להגיע לרמה המומלצת (1000 מ"ג) בלי לאכול מוצרי חלב וטופו. מצד שני, הספיגה של הסידן משתפרת במידה ניכרת כשמפסיקים לצרןך דגנים שמכילים כמות גבוה של phytic acid (נכון גם למגנזיום, ברזל ואבץ).
בקיצור אני לא מודאג מזה יותר מדי. אני אנסה לחשב כמה סידן אני צורך ביום בימים הקרובים ואדווח.

לגבי המשקל אני לא ממש מוטרד. המטרה שלי היא לעלות במסת שריר ולרדת באחוזי שומן אבל אני לא לחוץ בזמן. אני עוקב אחרי משקל ואחוזי שומן ואם יהיו תנועות חדות בכיוון הלא נכון נעשה שינויים.

• פותח/ת השרשור
ריצה פרס, ריצה פרס, ריצה פרס... מתי זה נגמר?

האימון שפורסם היום באתר קרוספיט הוא אימון חדש, כלומר הוא לא אחד מהאימונים הקלאסים שמשמשים גם כאבני בוחן להתקדמות, אלא צירוף חדש של תרגילים. זה בהחלט תואם את אחד העקרונות של השיטה שדוגלת ברנדומליות כמה שיותר גבוה באימונים.
האימון כפי שפורסם:
500 מטר חתירה (בקרוספיט מאוד אוהבים את מכשירי concept2)
21 פוש פרס 52 קילו
500 מטר חתירה
18 פוש פרס 52 קילו
500 מטר חתירה
15 פוש פרס 52 קילו
500 מטר חתירה
12 פוש פרס 52 קילו

הרעיון הוא לבצע את האימון כמה שיותר מהר.
עשיתי שני שינויים בהתאם לציוד וליכולת שלי - במקום חתירה רצתי 400 מטר ובמקום 52 קילו השתמשתי ב - 45.
למה 45? אני בהחלט מסוגל לעשות פוש פרס עם 52 קילו אבל כמות החזרות מאוד גבוהה וסביר להניח שעם המשקל המקורי האימון היה לוקח לי המון זמן ומשנה את האופי שלו. כלומר, במקום עבודה מטבולית חזקה שעובדת על סיבולת לב ריאה וסיבולת שריר (המטרות העיקריות באימון מהסוג הזה) האימון היה מקבל אופי יותר של אימון כח עם המון הפסקות שבהם שרירי הידיים היו צריכים להיטען.
בסופו של דבר לקח לי בדיוק 30 דקות לבצע את האימון וללא ספק היה איזון טוב בין נשימה, סיבולת וכח.
למי שלא מכיר את ההבדלים בין פרס, פוש פרס, ופוש ג'ר'ק:
http://media.crossfit.com/cf-video/SPPPPJ155.wmv

מבחינת תזונה: 3 ביצים, גזר, תפוז, עוף, אפונה, סלט כרוב (גם אדום גם לבן), סלמון, קשיו, תפוז ותות.
אה כן, מסתבר שהאדם הקדמון שתה גם דיאט ספרייט אחרי אימון/ציד 🤡

LOL אני אוהב ת'לוג שלך.
זה לא מספיק אוכל:🙁 אבל נסלח לך.

קצת מוזר לי אימון קרוספיט עם push press בלי thruster \ clean variation \ squat variation
איך זה?

• פותח/ת השרשור
קצת מוזר לי אימון קרוספיט עם push press בלי thruster \ clean variation \ squat variation
איך זה?

קורה. ולא מעט. סקוואט, קלין ות'רסטר הם תרגילים מצוינים אבל הם לא חובה בכל אימון.
אם ניכנס לזה, אז קרוספיט מחלקים את התרגילים לשלוש קבוצות:
1. M תרגילים monostructural (לא יודע איך לתרגם) וזה כולל ריצה, אופניים, חתירה ושחיה.
2. W תרגילי weightlifting ופה נכנס כל דבר עם משקולות חופשיים - פרסים, סקוואטים, קלין, סנאצ', לאנג' עם משקל, בנצ', קטלבל.
3. G תרגילי התעמלות - תרגילים שעובדים בעיקר עם משקל גוף - פושאפ, פולאפ, knees to elbow, סקוואט ללא משקל, burpee.

בדרך כלל אימוני המטקון הם שילוב של שניים או שלושה תרגילים וכמעט אף פעם לא מאותה קבוצה. לדוגמה היום שני תרגילים, אחד M ואחד W. הפעם ה- W הוא פוש פרס אז לא יהיה גם סקוואט או קלין או תרסטר.

נניח שיש לך 400 מטר ריצה אתה צריך לרוץ את זה הכי מהר שאתה יכול או מה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית