הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפסת מרובה, אחושילינג תפסת - קרוספיט!

סבבה הבנתי את הכוונה שלך .
אגב אתם עובדים קבוע לRM1 באימונים שלכם ?

רק לפני תחרויות עובדים קרוב לRM1 או RM1, אבל לא מנסים לשבור שיא. אתה זה מנסים בתחרות.
ואם יש איזה יום שאתה מרגיש חזק ובא לך לנסות RM1 😛

לא מדובר בRM1 "אמיתי" שממש את כל היכולת הפוטנציאלית. מדובר בRM1 עפ"י היכולת הטכנית (שהיא משמעותית יותר בתרגיל כזה מאשר בדדליפט למשל, מהבחינה שבDL עם טכניקה בינונית תוכל להרים אחוז גדול יותר מהמקסימום התאורתי מאשר בC&J) הנוכחית.
אפשר להתווכח אם זה רעיון כזה טוב. בסה"כ, לדעתי היות ובקונטקסט של קרוספיט התועלת בכזה אימון היא יותר בשביל לתת בטחון לדחוף קצת למעלה את המשקלים בשאר האימונים, זה לא רעיון גרוע (בהנחה כמובן ולא מדובר באחד האימונים הראשונים ויש מושג קלוש במה מדובר) וממילא רוב האנשים שמתאמנים בכזה אופן לא ידחפו את עצמם לקצה היכולת האפשרית.
סביר להניח שלרוב האנשים (פרט נניח לכאלה עם יכולת טכנית מזעזעת + כוח של שור + IQ של חמור ובטחון עצמי מופרז) היכולת הטכנית ובמידה מסויימת גם הכוח ימנעו מהם לעבוד עם משקל מספיק גדול לגרום פציעה.

סבבה הבנתי את הכוונה שלך .
אגב אתם עובדים קבוע לRM1 באימונים שלכם ?

עושים (חלק מהזמן) סינגלים, אבל עבודה למקסימום אמיתי תשמר לארועים מיוחדים בד"כ. תחרויות או לקראת תחרויות, סימולציות של תחרויות או יום שמרגישים חזקים וכל המשקלים בדרך לRM1 עולים בקלות ועם טכניקה שמספקת את המאמן.
זה גם משתנה ממתאמן למתאמן, בהתאם לרמה שלו וגם לתדירות האימונים. מי שמתאמן כל יום למשל, יצטרך קצת יותר תכנון עבור נסיון למקסימום ממי שמתאמן 3 פעמים בשבוע. או למשל - אני יכול לעבוד עם 90-95% מהRM1 כל אימון בלי בעיות מיוחדות (אם כי זה בהחלט דבר לא חכם לעשות, מהרבה בחינות) אבל מישהו ש90% מהRM1 בדחיקה זה 150 קילו ומנצל כמעט כל שביב של יכולת שיש לו, בד"כ יכול לעשות את זה רק לעיתים רחוקות יותר (בהנחה והוא לא בולגרי, אז הוא יכול לעשות את זה פעמיים ביום 😃).

נערך לאחרונה:
עושים (חלק מהזמן) סינגלים, אבל עבודה למקסימום אמיתי תשמר לארועים מיוחדים בד"כ. תחרויות או לקראת תחרויות, סימולציות של תחרויות או יום שמרגישים חזקים וכל המשקלים בדרך לRM1 עולים בקלות ועם טכניקה שמספקת את המאמן.
זה גם משתנה ממתאמן למתאמן, בהתאם לרמה שלו וגם לתדירות האימונים. מי שמתאמן כל יום למשל, יצטרך קצת יותר תכנון בור נסיון למקסימום ממי שמתאמן 3 פעמים בשבוע. או למשל - אני יכול לעבוד עם 90-95% מהRM1 כל אימון בלי בעיות מיוחדות (אם כי זה בהחלט דבר לא חכם לעשות, מהרבה בחינות) אבל מישהו ש90% מהRM1 בדחיקה זה 150 קילו ומנצל כמעט כל שביב של יכולת שיש לו, בד"כ יכול לעשות את זה רק לעיתים רחוקות יותר (בהנחה והוא בולגרי, אז הוא יכול לעשות את זה פעמיים ביום 😃).

או שהוא שור פריק כמו ברנץ' 😣😣

אתה בא היום או מחר?
אני בא מחר...

תחרות לחיצות? מישהו? 😆

היום, אני באוני', יוצא עוד כמה דקות.

אם אתה רוצה, יום ראשון תחרות דחיקה או פוש פרס, שניהם מעמודים. כדאי לך לנצל את ההזדמנות, ירדתי במשקל, נחלשתי והדחיקות שלי נראות כמו חרא באימונים האחרונים 🤡

• פותח/ת השרשור
Seth די קלע במה שהוא כתב לגבי 1RM בקלין וג'רק אצל אנשים שלא מתאמנים ספציפית על הרמת משקולות. הגבול שלי בקלין הוא טכני הרבה יותר מאשר כח. הדדליפט שלי הוא יותר מפי שתיים ממה שאני מסוגל להרים בקלין. כלומר, אין בעיה לעשות 1RM מבחינת סיכון.
אני כן מסכים שאימון כזה הוא לא ממש אפקטיבי לשיפור הטכניקה ולכן אם הייתי בכלל עושה אותו סביר להניח שהייתי מחליף אותו באימון 3-3-3-3 או אפילו חמישיות עם משקל שיאפשר לי לעבוד על הטכניקה ליותר חזרות.

Seth די קלע במה שהוא כתב לגבי 1RM בקלין וג'רק אצל אנשים שלא מתאמנים ספציפית על הרמת משקולות. הגבול שלי בקלין הוא טכני הרבה יותר מאשר כח. הדדליפט שלי הוא יותר מפי שתיים ממה שאני מסוגל להרים בקלין. כלומר, אין בעיה לעשות 1RM מבחינת סיכון.

כן, רק שלדעתי החלק עם פוטנציאל הסכנה בקלין הוא לא המשיכה, שכמו שאתה מתאר, תעשה עם משקל נמוך יחסית ליכולת שלך, אלא השלב בו אתה נכנס מתחת למוט. לדעתי הנקודה שבה המוט "מתיישב" עליך ולוקח אותך קצת למטה עלולה להיות טיפה בעייתית ושם יש את הסיכוי הכי גדול להפצע - משקל כבד שנתפס עם תזמון לא טוב/שליטה לא מספיק טובה עלול לקפל לך קצת הגב התחתון. לא שהבכרח זה יוביל לפציעה (ברוב המקרים זה לא) אבל אם כבר יש משהו מסוכן בעסק, זה כנראה שם. מצד שני, בשביל שזה יקרה(גם ה"קיפול" בגב וגם פוטנציאל אמיתי לפציעה) צריך להיות מדובר במשקל משמעותי עבורך, רוב הסיכויים שמישהו בלי נסיון משמעותי ובלי בטחון מופרז, לא ימצא את עצמו נכנס מתחת למשקל כזה.

אני כן מסכים שאימון כזה הוא לא ממש אפקטיבי לשיפור הטכניקה ולכן אם הייתי בכלל עושה אותו סביר להניח שהייתי מחליף אותו באימון 3-3-3-3 או אפילו חמישיות עם משקל שיאפשר לי לעבוד על הטכניקה ליותר חזרות.

הכי טוב לעבודה על הטכניקה זה שמישהו יסתכל מהצד ויצעק עליך ויגביר את הווליום ככל שאתה עושה טעויות יותר גדולות:)

• פותח/ת השרשור
Crossfit Total

היום על הפרק קרוספיט טוטל. מדובר במעין "מבחן תקופתי" של שלושת תרגילי הכח העיקריים - סקוואט, פרס ודדליפט. הרעיון זה לבצע 1RM בכל אחד מהם ואז לחבר את התוצאות ומקבלים את הטוטל. הטוטל הוא פיתוח של ריפטו במסגרת פעילותו בקרוספיט והוא נועד לבחון את ההתקדמות של המתאמן בתחום הכח. זה די דומה לתחרות פאוור ליפטינג, רק שאסור להשתמש בציוד מיוחד ויש פרס במקום בנצ'.
למי שרוצה להעמיק, הרי לכם מסמך קצר שריפטו כתב בו הוא מגדיר את החוקים:
http://library.crossfit.com/free/pdf/52-2006_CFTotal.pdf

מכיוון שעשיתי לא מזמן דדליפט 1RM לא ביצעתי היום דדליפט.
עשיתי היום פעם ראשונה בחיים סקוואט 100 קילו.
ניסיתי לחזור על ה- PR שלי בפרס שהוא 65 קילו ולא הצלחתי, אז נשארתי היום עם 60.

סה"כ - 60+100+142.5 = 302.5 קילו = 666 פאונד.

בקלין מלא אני צריך לתכונן שבוע מראש מנטלית בשביל זה...
בחיים שלי לא עשיתי דבר יותר סוחט מC&J.
אבל PC אני שובר שיא בכיף כול יום 😵‍💫🥊

קלין למקסימום זה ממש לא סוחט כלום. זה נכנס אצלי ביום הקל של השבוע.

• פותח/ת השרשור
עידכונים מהימים האחרונים:

אני מאוד מרוצה מההקפדה שלי בנושא התזונה. אני עדיין 100% paleo ועושה רושם שזאת דרך שיכולה לעבוד בשבילי בתקופת חיטוב בלי לספור קלוריות ובלי רעב. הבעיה היחידה היא שאני בגירעון קלורי מה שאומר שאין לי כח לאימוני metcon. זה פשוט סבל. אז אני קצת יותר מתמקד באימוני כח ובלהשתפר ב- skills שלא דורשים מאמץ ממושך. הצד החינני בחיטוב הוא שמתח ודיפס נעשים קלים יותר. 😃

אתמול עשיתי פרונט סקוואט 60 קילו 3x5. הרגליים סבבה, להחזיק את הגוף זה פשוט קשה. תרגיל מעולה.
היום עשיתי דדליפט 140 לשלוש חזרות שזה PR. ניסיתי לעשות פרס אחרי. אין מצב! 50 קילו עלו לאאאאטטטט....
ננסה לאסוף כח מחר וכן לעשות איזה "בחורה" מקרוספיט ביום רביעי.

עידכונים מהימים האחרונים:

אני מאוד מרוצה מההקפדה שלי בנושא התזונה. אני עדיין 100% paleo ועושה רושם שזאת דרך שיכולה לעבוד בשבילי בתקופת חיטוב בלי לספור קלוריות ובלי רעב. הבעיה היחידה היא שאני בגירעון קלורי מה שאומר שאין לי כח לאימוני metcon. זה פשוט סבל. אז אני קצת יותר מתמקד באימוני כח ובלהשתפר ב- skills שלא דורשים מאמץ ממושך. הצד החינני בחיטוב הוא שמתח ודיפס נעשים קלים יותר. 😃

אתמול עשיתי פרונט סקוואט 60 קילו 3x5. הרגליים סבבה, להחזיק את הגוף זה פשוט קשה. תרגיל מעולה.
היום עשיתי דדליפט 140 לשלוש חזרות שזה PR. ניסיתי לעשות פרס אחרי. אין מצב! 50 קילו עלו לאאאאטטטט....
ננסה לאסוף כח מחר וכן לעשות איזה "בחורה" מקרוספיט ביום רביעי.

נשמע שאין לך כוח ל metcon בגלל שרירים מדוללים בגליקוגן ולא בגלל גרעון קלורי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית