הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נפילת משקלים בסקוואט

artemiy tumanov

משתמש פעיל
359
0
נק' מוניטין:
368
359
0
מכון הרמות אולימפיות בת ים
המשקלים בסקוואט אצלי נפלו, למרות ששאר התרגילים שקשורים לרגליים עלו או להשתנו
איך זה הגיוני?
ולמה?

זה קורה בגלים, כל אחד מכיר את זה. הכי חשוב שבתקופה הזאת לא תלך עם הראש בקיר (זה לא עובד), תתכנן את הסקוואט כמו שצריך (תוריד בעומס, תתאושש) כדי שתחזיר אותו בחזרה. יכול להיות שצריך גם להחליף תוכנית אימון. נדמה לי שאתה וייטליפטר, לא? תשאל את המאמן שלך מה הוא מציע.

כן לרוב זה קורה. לי זה קרה אחרי 12 שבועות בערך. הייתה לי נפילה די רצינית.
זה מתסכל. אני חושב שפשוט תלמד מתי זה קורה לך בהתאם לסוג העבודה והתוכנית ותדע מתי לקחת שבוע חופש ולהתאושש.
שים לב שאתה ישן מספיק והולך לישון בשעות נורמאליות, עדיפות היא ללפני 12 בלילה.

לי זה קרה בסוף ss
עברתי לליניארית וזה הקפיץ לי את המשקלים ב30% תיקתק

חלק מהמעבר ותחילת הלינארית הינו התאוששות ככה שלדעתי זו הנקודה, שאתה צריך יותר התאוששות

תקופה מתסכלת, אני החלפתי תוכנית וזה תאמת פתר לי את הבעיה, כמו אצל מילניום, גם תחילת התוכנית שהחלפתי אליה הייתה התאוששות ככה שזה די פתר את הבעיה, בקיצור תנוח הרבה!

• פותח/ת השרשור
תודה
אבל הקטע שבזמן האחרון יוצאים לי חצאי אימיונים (אנלא מספיק לסיים הכל)
אז אנלא עייף הרבה

בסה"כ נראה לי הגיוני שקלין והנפה, שהם נמוכים די משמעותית מהסקוואט המקסימלי לא ישמרו עליו.
שמעתי את פנדליי אומר שאצלו לא עושים דדליפט כבד בגלל שהוא רחוק מאד מהמשיכות האחרות ואין טעם שהוא יהיה כזה רחוק, ושאין שיפור כאשר הדדליפט גבוה מאד. מצד שני, סקוואטים כבדים עושים אצלו כל שבוע.

אצלנו באימון זה אותו הדבר. פשוט צריך כנראה להגדיל את הכמות פחמימות שהוא אוכל ולישון יותר מוקדם

גם אני עכשיו הייתי בנפילה במשקלים, משקלים שהייתי מבצע לחמישיות בכיף, לא הייתי סוגר חזרה שניה. עברתי עכשיו לטקסס והאימון היום היה מעולה מבחינת הסקוואט (ריסט + הוספת נפח).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית