הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלט/פריצת דיסק

Shahar I

משתמש פעיל
330
0
נק' מוניטין:
218
330
0
אהלן,
אני לוחם בנח"ל , וכבר כמה זמן שאני מרגיש כאב בגב התחתון(צד שמאל)וגם ברגל שמאל, הכאב הוא לא כאב חזק, זה מרגיש כמו משהו בין רגל רדומה לבין כאב. קראתי קצת על בלט ופריצת דיסק וראיתי שיש מצב שזה אחד מהם.
אני כרגע באמצע קורס מכים ובעייתי לדווח על זה כי אם זה באמת אחד מהם אני חוזר לגדוד וכנראה נרקב בהמשך השירות במפקדה, ככה שעדיף לי להתעסק עם זה עוד חודש וחצי בסוף הקורס ואז נגיד ואני נופל אני יכול למצוא תפקיד יותר נורמאלי ממש"ק כלום במפקדה.
השאלות שלי זה אם יש מצב שזה משהו אחר ולא בלט או פריצת דיסק?
וכמה זה קריטי לסחוב פציעה כזאת עוד חודש וחצי?
תודה,

חבר שלי סחב פציעה כזאת במהלך מלחמת לבנון השניה (גולני13) ובסוף גילו שיש לו 2 פריצות דיסק והעבירו אותו להיות סמל בבה"ד 1.

• פותח/ת השרשור
כנראה שהיה לו הרבה מזל, מרוב הגדודים אין דרך יציאה(גם מ13, אני יודע מחברים)

הוא נלחם כדי לצאת משם כי הוא לא יכול היה לראות את חברים שלו יוצאים להלחם והוא נשאר מאחור. אז הוא כבר העדיף לעבור בסיס (הורידו לו פרופיל וזה)

• פותח/ת השרשור
זה אפשרי אבל אפשר להגיד שיותר קל לצאת מהצבא מאשר לצאת מהגדוד שלך.

בהחלט יש מצב שזה משהו אחר, זה דורש בדיקה מקיפה יותר.
השיקולים מאוד תלויים במה שאתה מרגיש ובעומסים שאתה הולך לשאת במהלך הקורס.

אנ שומע על יותר מידי חבר'ה עם בעיות גב תחתון בחטיבת הנח"ל בזמן האחרון.

יש לך 2 אופציות אם אתה ממשיך ומסיים את הקורס - 1. להיות סמרטוט ולחפור להם על מז"י, אם יצאת אמצע/סוף אז הסיכוי שיפלטו אותך הוא יחסית טוב אבל מצד שני גם להיות מש"ק כלום בביסל"ח או סמל בפנמ"צ זה לא משהו.
2. לחזור לגדוד ולקוות שישימו אותך חפ"ק ס/מג"ד, או ב.קוד באחת הפלוגות.

נערך לאחרונה:
יש לי את שתיהם מהגיבושים ומהקורסים ורוב הסיכויים שיש לך בלט/פריצה, לא רואים אתזה ברנטגן רק בCT או MRI עדיף לעשות MRI ישר, אבל כמעט אין סיכוי יתנו לך בהתחלה רנטגן אז CT ואז MRI...
בקשר למתי לדווח זה כבר בחירה שלך, מצד אחד זה יכול להיות גרוע יותר מצד שני לא, החלטה שלך.

• פותח/ת השרשור
אנ שומע על יותר מידי חבר'ה עם בעיות גב תחתון בחטיבת הנח"ל בזמן האחרון.
אני דווקא פגשתי עד עכשיו רק 2, אחד שקיבל בלט דיסק בבה"ד 1 והשני אחרי חודשיים טירונות (בחודשיים טירונות לא מרימים כמעט שום דבר כבד) קיבל פריצת דיסק. אבל זה נכון שהסרגל אימונים בנח"ל כמו בכל צה"ל הוא דפוק.
אני גם הייתי מאגיסט , אין הרבה מאגיסטים/נגביסטים שלא סוחבים איזה פציעת גב/ברכיים.

יש לך 2 אופציות אם אתה ממשיך ומסיים את הקורס - 1. להיות סמרטוט ולחפור להם על מז"י, אם יצאת אמצע/סוף אז הסיכוי שיפלטו אותך הוא יחסית טוב אבל מצד שני גם להיות מש"ק כלום בביסל"ח או סמל בפנמ"צ זה לא משהו.
2. לחזור לגדוד ולקוות שישימו אותך חפ"ק ס/מג"ד, או ב.קוד באחת הפלוגות.
לחפור להם על מז"י אני לא אחפור להם על מז"י, אבל אני אפתח את הנושא של הגב לקראת סוף הקורס ככה שאם אני ארד לג'וב לפחות זה יהיה במז"י ולא בגדוד, הסיכוי לקבל חפ"ק מג"ד או ב. קוד הוא דיי נמוך ומפחיד אותי להשאר בגדוד, בביסל"ח אני אקבל גם טיפול בניגוד לגדוד שבזמן קו אפשר לחכות לרופא הרבה זמן.
יש לי את שתיהם מהגיבושים ומהקורסים ורוב הסיכויים שיש לך בלט/פריצה, לא רואים אתזה ברנטגן רק בCT או MRI עדיף לעשות MRI ישר, אבל כמעט אין סיכוי יתנו לך בהתחלה רנטגן אז CT ואז MRI...
בקשר למתי לדווח זה כבר בחירה שלך, מצד אחד זה יכול להיות גרוע יותר מצד שני לא, החלטה שלך.
אוקיי תודה על העזרה.כרגע זה נסבל הכאב אז אני אסחוב את זה קצת.

נערך לאחרונה:
שמע, לא עשיתי קורס מ"כים, אבל לא נראה לי שלשחק על עניין רפואי זו הדרך למז"י, אתה צריך לגרום ליחידה שלך לא לרצות אותך הרי, ונראה לי יותר בטוח להשיג את זה ע"י אי הצלחה בקורס.

ד"א, איזה ביסל"ח אתה?

• פותח/ת השרשור
שמע, לא עשיתי קורס מ"כים, אבל לא נראה לי שלשחק על עניין רפואי זו הדרך למז"י, אתה צריך לגרום ליחידה שלך לא לרצות אותך הרי, ונראה לי יותר בטוח להשיג את זה ע"י אי הצלחה בקורס.

ד"א, איזה ביסל"ח אתה?
לפי החוו"ד אני יותר בכיוון של מודרך מאשר של מז"י .ואני לא חותר למז"י אני רוצה לחזור לגדוד. הקטע זה שאם זה ג'ובניק בגדוד או ג'ובניק במז"י אז אני מעדיף מז"י.
ואני ב450

לפי החוו"ד אני יותר בכיוון של מודרך מאשר של מז"י .ואני לא חותר למז"י אני רוצה לחזור לגדוד. הקטע זה שאם זה ג'ובניק בגדוד או ג'ובניק במז"י אז אני מעדיף מז"י.
ואני ב450

זה הביסלח שנמצא ממש ליד ירוחם (יותר קרוב מ-17 יעני)?

שמע, יש מצב תסופח ל-ר"מ 2 למלא זמן למטרות טיפול ושיקום ואז תחזור להיות לוחם בגדוד, נגיד יש אחד מהמחזור/מחלקה שלי, אולי אתה מכיר אותו קוראים לו סער דנון הוא קרע את המיניסקוס לפני איזה חודש וחצי בקורס, היה בגימלים מאז ועכשיו הוא אמור לחזור למחלקה שלנו בותיקה, לסוף מסלול הוא בא עם קביים.

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג מה מהביסלחים יותר קרוב לירוחם. לפי מה שאני יודע בלט דיסק לא מוריד לג'וב אבל פריצת דיסק כן מורידה.לא מכיר את הבחור שדיברת עליו לפני חודש וחצי זה לא הקורס שלי כי אנחנו התחלנו את הקורס לפני חודש וחצי, אבל כן גם אצלנו יש אנשים שחזרו מר"ם 2 ומפציעות ,אני עוד צריך לחשוב על מה אני עושה אבל לפחות כרגע אני אסחוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית