הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם המדינה צריכה לקחת חלק במימון ספורטאיה?

אני מדבר על שניהם.
זה מתחיל מלעשות מגרש משולב בכול שכונה ולפחות אולם ספורט אחד בכול עיר.
לגבי ספורטאים גם צריך לתת להם את המינימום, אני לא אומר שלכל ענף ספורט צריך לבנות איצטדיון עם 60 אלף מקומות. אבל מתקנים כמו הדר יוסף ואיצטדיון כדורגל\כדוסל לאומיים אני כן חושב שהמדינה צריכה לממן.
ובקשר לבייסבול, אני לא מדבר על מיליונים. מצידי שהעירייה תסדר להם כול יום שבת אזור בפארק מסודר כמו שצריך שיוכלו לשחק שם בצורה מקצועית.

זה יפה ונחמד שזה מה שאתה חושב, ואני כבר הסקתי את זה לבד מכך שאמרת שאתה רואה בזכיות ספורטיביות תועלת ציבורית. אבל כל עוד לא תראה לי איפה אני טועה, או שתציג לשם שינוי טיעון משכנע ללמה אתה צודק (שזה בעצם זהה ללהראות לי איפה אני טועה), לא יהיה לי למה להגיב. בהודעה הזאת לא הצגת שום טיעון שמבסס את העמדות שלך, אז אין לי למה להתייחס.

אני לא מתנגח עם אף אחד, אני אומר מה שאני חושב. אם זה לא מעניין אותך, אתה מוזמן לא לקרוא, וכמובן גם לא להגיב, אף אחד לא מכריח אותך.

"בוא נסבסד את כל מי שקשה לו בחיים, למה רק אותה?(אתה בטח מבין את האבסורד)" , זה לא מה שישראל עושה שנים? (אימהות חד הוריות, מובטלים, נכים, ילדים, פנסיונרים), בוא פשוט ניפטר מכולם ונישאר רק עם החזקים והבריאים שישלמו מיסים שילכו לרווחתם... ככה לא בונים חברה בריאה.

אז בוא נלך יותר רחוק, למה שבכלל יהיו אנשים עשירים ואנשים עניים? הרי לדבריך מצב של עוני הוא מצב לא הוגן, ולא בריא. המבנה החברתי והכלכלי היחידי בו אין עוני הוא קומוניזם. אתה תומך בקומוניזם(במובן הטהור שלו, ולא כפי שיישמו אותו במהלך השנים)?

חברה שמבטלת אותך כפרט ומתבססת אך ורק על אלטרואיזם, וביטול האושר האישי היא אחלה?

על פי דארווין כולנו שואפים להגיע לעולם הבא.
וקומוניזם מוחלט זה רע בדיוק כמו קפיטליזם מוחלט ובכלל כמו כל קיצוניות אחרת.

זה יפה ונחמד שזה מה שאתה חושב, ואני כבר הסקתי את זה לבד מכך שאמרת שאתה רואה בזכיות ספורטיביות תועלת ציבורית. אבל כל עוד לא תראה לי איפה אני טועה, או שתציג לשם שינוי טיעון משכנע ללמה אתה צודק (שזה בעצם זהה ללהראות לי איפה אני טועה), לא יהיה לי למה להגיב. בהודעה הזאת לא הצגת שום טיעון שמבסס את העמדות שלך, אז אין לי למה להתייחס.

מה זאת אומרת איפה אתה טועה?
אתה טועה שאתה חושב שלא צריך לממן ספורט בארץ.
ואת הסיבות למה פירטתי בהודעות הקודמות.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שמדובר באגואיזם מוחלט. האנושות היא חברה, וחברה קיימת בגלל שמספר פרטים מגיעים להסכם עקרונות (כתוב או בע"פ) המגדיר את הסיבות לקיום החברה. חברה קיימת כי אנו מכירים בחשיבותה של נוכחות של אחרים בחיינו. גם כיום יש קבוצות של אנשים החיות יחד, למרות אי הבנות.

אז אם אני רוצה להיות מאושר, אז אני צריך להיות מנותק משאר העולם?

אריסטו (ואני מקווה שהבנתי את דבריו נכון) הגדיר "אושר" כמצב שבו הפרט מבין את תכליתו בחברה, את תרומתו אליה.

כולנו בסופו של דבר שואפים להיות מאושרים, וכל המעשים שאנחנו מבצעים נועדו להוביל אותנו למצב הזה.

Geniarus, מה רע בקפיטליזם מוחלט?(ואל תביא לי את ארה"ב כדוג' לקפיטליזם מוחלט, כי היא ממש לא)

כן? אתה בטוח מה זה אושר בשבילך, ואיך המעשים שלך מובילים אותך לאושר הזה?

אני חושב שמדובר באגואיזם מוחלטמצטער, לא הבנתי למה אתה מתייחס.. האנושות היא חברה, וחברה קיימת בגלל שמספר פרטים מגיעים להסכם עקרונות (כתוב או בע"פ) המגדיר את הסיבות לקיום החברה. חברה קיימת כי אנו מכירים בחשיבותה של נוכחות של אחרים בחיינו. גם כיום יש קבוצות של אנשים החיות יחד, למרות אי הבנות.
לפי דבריך, חברה קיימת כי האנושות קיימת, הרי האנושות הינה חברה- אז סיבת קיומה היא קיום האנושות, לכן לא צריך להגדיר את סיבות קיומה.
אז אם אני רוצה להיות מאושר, אז אני צריך להיות מנותק משאר העולם?
לא הבנתי למה אתה מתייחס.
אריסטו (ואני מקווה שהבנתי את דבריו נכון) הגדיר "אושר" כמצב שבו הפרט מבין את תכליתו בחברה, את תרומתו אליה.
ציטוט מויקיפדיה: "על-פי אריסטו, לכל פעולה אותה מבצע האדם יש תכלית שלשמה היא מתבצעת; כל תכלית מובילה לתכלית גבוהה יותר, עד לתכלית העליונה, שאותה זיהה אריסטו עם האושר." וזה בדיוק מה שאמרתי.
...

כן? אתה בטוח מה זה אושר בשבילך, ואיך המעשים שלך מובילים אותך לאושר הזה?

בטוח? לכל אחד יש ספקות במעשים שלו, אף אחד לא יכול להיות בטוח ב100% בכל מה שהוא עושה. אם תקרא את מה שרשמתי לblack בתגובה הקודמת אני מאמין שתבין את כוונתי יותר טוב(הציטוט מויקי'). אבל מה שבטוח זה שהממשל לא יודע מה יגרום לי להיות מאושר יותר טוב ממני, ולכל אדם צריך לתת את החופש לפעול לפי ראות עיניו(תחת הגבלות מסויימות, כמובן) ולמצות את עצמו, מה שהקומוניזם לא מאפשר.

אלה לא בדיוק פעולות אלטרואיסטיות. אתה עלול למצוא את עצמך בצד השני יום אחד.

זה כן אלטרואיסטיות. כשאתה משלם עבור קיצבה של אדם שלא איכפת לך ממנו זהו אלטרואיזם, הרי אתה לא מקבל מכך תמורה. לכפות על אנשים אלטרואיזם זה לא מוסרי.

בטוח? לכל אחד יש ספקות במעשים שלו, אף אחד לא יכול להיות בטוח ב100% בכל מה שהוא עושה. אם תקרא את מה שרשמתי לblack בתגובה הקודמת אני מאמין שתבין את כוונתי יותר טוב(הציטוט מויקי'). אבל מה שבטוח זה שהממשל לא יודע מה יגרום לי להיות מאושר יותר טוב ממני, ולכל אדם צריך לתת את החופש לפעול לפי ראות עיניו(תחת הגבלות מסויימות, כמובן) ולמצות את עצמו, מה שהקומוניזם לא מאפשר.

הדרך היחידה שבה אתה יכול לאפשר לעצמך חופש מוחלט היא לחיות את החיים שלך לבד על אי בודד בלי קשר לעולם. ברגע שאתה חי בחברה, אתה כבר לא חופשי.

עכשיו, הסכמת שצריך הגבלות מסויימות. מי קובע את ההגבלות ועל סמך מה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית