הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי אחרי אנאירובי

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אני כרגע עושה חיטוב FBW עם תרגילים מורכבים ובסוף אני עושה ריצת שחרור.
הבעיה היא שאני מגיע עייף יחסית לריצה ובגלל זה אני רץ בקצב איטי יחסית שיתאים להתאוששות ולשחרור של החומצות חלב.

השאלה שלי היא האם ריצה אחרי אימון אנאירובי בקצב 10 קמ"ש לדוגמא בדופק של 80% תהיה פחות אפקטיבית משאר ריצה יום למחרת כשאני רץ בלי אימון אנאירובי בקצב גבוה יותר (12 קמ"ש למשל) באותו הדופק מבחינת הסיבולת לב ריאה?
ועוד שאלה האם כדאי בכלל לרוץ אחרי אימון בשביל לשחרר חומצות חלב או שעדיף פשוט לרוץ בימים שאני לא מתאמן אנאירובי?

המטרות שלי הן קודם כל חיטוב(לשרוף קלוריות), ואחרי זה כושר לריצה.
תודה.

לא פחות אפקטיבי. ואפשר בשקט לרוץ אחרי האימון (גם במאסה), אל תסבך את עצמך עם חומצות החלב וכל הקשקוש הזה. הכל שאלה של כוח ויכולת, הרבה מעדיפים להפריד כי זה לא גומר אותם לגמרי.

אני כרגע עושה חיטוב FBW עם תרגילים מורכבים ובסוף אני עושה ריצת שחרור.
הבעיה היא שאני מגיע עייף יחסית לריצה ובגלל זה אני רץ בקצב איטי יחסית שיתאים להתאוששות ולשחרור של החומצות חלב.

השאלה שלי היא האם ריצה אחרי אימון אנאירובי בקצב 10 קמ"ש לדוגמא בדופק של 80% תהיה פחות אפקטיבית משאר ריצה יום למחרת כשאני רץ בלי אימון אנאירובי בקצב גבוה יותר (12 קמ"ש למשל) באותו הדופק מבחינת הסיבולת לב ריאה?
ועוד שאלה האם כדאי בכלל לרוץ אחרי אימון בשביל לשחרר חומצות חלב או שעדיף פשוט לרוץ בימים שאני לא מתאמן אנאירובי?

המטרות שלי הן קודם כל חיטוב(לשרוף קלוריות), ואחרי זה כושר לריצה.
תודה.
אם המטרה היעקרית היא שריפת קלוריות אתה אמור להתחיל עם הריצה ואז משקולות.
הרי אתה אומר בעצמך אם אתה עושה משקולות ואז מגיע לריצה אתה מגיע חצי כוח,לכן
אתה אמור להשקיע קודם כול באימון ששורף יותר קלוריות(אירובי),ואז אתה מגיע חצי כוח לאימון משקולות שאמרתה בעצמך שהוא פחות חשוב

אתה אמור להשקיע קודם כול באימון ששורף יותר קלוריות(אירובי),ואז אתה מגיע חצי כוח לאימון משקולות שאמרתה בעצמך שהוא פחות חשוב

גם באנאירובי אתה שורך קלוריות,והרבה (במיוחד בהתאוששות השרירים)

ההפך, אימון אנאירובי דורש יותר ריכוז וקואורדינציה מהאירובי, לעשות סקווטים אחרי אירובי לא נשמע רעיון טוב.

יש יותר סיכוי לצ'יטים ולטכניקה לקויה-->פציעות

לדעתי עדיף לבוא בריכוז מלא לאימון כח, ולאחריו לאירובי.

חוצמזה שהנימוק שלך לא משנה, מה זה משנה באיזה אימון שורפים יותר קלוריות ומה עושים לפני מה? מה שמשנה זה כמה הוא מוציא בסך הכל מה חשוב הסדר ביניהם?

גם באנאירובי אתה שורך קלוריות,והרבה (במיוחד בהתאוששות השרירים)
צודק ב100% אבל בתאכלס כמה שורפים באימון משקולות 150-200קלוריות אלה עם כן עבדתה באותו יום רגלים ואז כנראה יותר
אבל כמה אתה שורף ב24שעות אחרי עוד20%ממה שרפתה באימון עצמו פלוס מינוס
במבה בתאכלס מי מחשב את הEPOC מהאימון אחי

---------- התגובה התווספה ב 11:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:45 ----------

חוצמזה שהנימוק שלך לא משנה, מה זה משנה באיזה אימון שורפים יותר קלוריות ומה עושים לפני מה? מה שמשנה זה כמה הוא מוציא בסך הכל מה חשוב הסדר ביניהם?[/QUOTE]

אתה יכול לעלות לראש הדף ולראות שהוא אומר שהמטרה העיקרית שלו היא שריפת קלוריות..
וכן כנראה שהוא יצטרך מן הסתם להוריד עצימות באימון האינאירובי אבל זה ברור
כדי שהוא יכול לעשות אימון אירובי עצים יותר בשביל להגיע לשריפת קלוריות גבוה יותר

---------- התגובה התווספה ב 11:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:50 ----------

חוצמזה שהנימוק שלך לא משנה, מה זה משנה באיזה אימון שורפים יותר קלוריות ומה עושים לפני מה? מה שמשנה זה כמה הוא מוציא בסך הכל מה חשוב הסדר ביניהם?[/QUOTE]

אתה יכול לעלות לראש הדף ולראות שהוא אומר שהמטרה העיקרית שלו היא שריפת קלוריות..
וכן כנראה שהוא יצטרך מן הסתם להוריד עצימות באימון האינאירובי אבל זה ברור
כדי שהוא יכול לעשות אימון אירובי עצים יותר בשביל להגיע לשריפת קלוריות גבוה יותר

• פותח/ת השרשור
טוב אז אני אתקן את עצמי, אני רוצה לשרוף קלוריות אבל בלי לפגוע באימון שלי, האימון שלי לדעתי הכי חשוב פה(חוץ מהתזונה כמובן) בשביל לשמור על המסה הקיימת ולהיות מוכן עם משקלים יחסית גבוהים שאני אעבור למסה/כוח.

והתכוונתי שאני ארוץ או אחרי האימון, או בימי מנוחה, או שאני ארוץ גם אחרי אימון וגם בימי מנוחה.
ומתוכם מה עדיף לי.
מבחינת השריפת שומן והכושר.
הרבה יותר נוח לרוץ אחרי האימון, גם כי אני כבר בחדר כושר וגם כי זה משחרר את השרירים, השאלה היא אם זה יספיק לי לכושר גופני גם, כי אחרי אימון אני רץ גג 20 דקות, לעומת יום חופש שאני רץ בסביבות ה 40 דקות.
אני חושב ש40 דקות מיד אחרי האימון זה מוגזם לא?

שמע גבר , ארובי תמיד זה אחרי משקולות נקודה.
כן אתה יכול לרוץ 40 דקות , אין בזה שום נזק לכלום רק אל תפצפה להיות חד כמו ביום שהיית עושה רק ארובי.

בכול מקרה חשוב לזכור , ארובי בעצימות גבוהה (כמו ריצה 40 דקות במקרה שלך) שורפת "על הדרך" גם שריר יותר מאשר ארובי בעצימות בינונית. קח את זה בחשבון.

כול עוד אתה בתחילת החיטוב אין סיבה להפריד את אירובי תעלה אחרי האימון גם הדופק יותר גבוה אחרי אימון אנארובי אז אתה יכול להפוך את זה לטובתך תיהיה בדופק 130עד150 אין סיבה להסתבך עם זה יותר מדי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית