ייעוץ T3 והשפעותיו.

• פותח/ת השרשור NitaY
  • פורסם בתאריך

NitaY

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום לכם,
יש לי שאלה מסויימת שאולי תשמע לכם קצת מוזרה, אבל בכל זאת, אשמח לתשובות ממי שמבין בנושא.
ראשית, אני חייב לציין שהמטרה שלי היא לא לשרוף שומן, לא להעלות את הסינטוז של החלבון, ובכלל אין קשר לפיתוח גוף, אני רק רוצה להבין את הנושא (מתוך התעניינות).

הייתי רוצה לדעת קצת על השפעותיו של הסטרואיד T3 על תפקודה של בלוטת התריס (המגן).
לפי מה שהבנתי, צריכת הסטרואיד באופן קבוע משפיעה וגורמת לחריגה בערכים של בלוטת התריס- TSH, בכך שהיא מעלה אותם (משמע התפקוד של הבלוטה יורד).
עד פה אני צודק?

השאלה שלי היא כזאת, תוך כמה זמן הצריכה של הסטרואיד משפיעה על הערכים?
נניח שבן אדם יקח מספר פעמים את הסטרואיד, במינון הנמוך ביותר (25 מ"ג לצורך העניין), כשבוע, שבכל יום הוא לוקח כדור, ובתום השבוע הוא יעשה בדיקה דם לערכים הללו.
האם צפויה לו חריגה? האם השינוי יהיה מזערי? (מבחינת הערכים).

שוב, אני יודע שעל כל אדם ההשפעה תיהיה שונה, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת מהו הטווח של הזמן שלמעשה מתחילה ההשפעה על התפקוד (החריגה בערכים).

אני מבין שהשאלה קצת יצאה מהקשרה, אבל זה הפורום היחידי שבאמת מבין ומתעסק עם הנושא הזה.
תודה לעוזרים.

הבנת קצת לא נכון
כשאתה לוקח הורמון באופן חיצוני הייצור של ההורמולן הזה באופן טיבעי אצלך בגוף יורדת ואךילו מופסקת
אממה-אתה לוקח חיצונית את ההורמון במיננון גבוה
יש מבין?

• פותח/ת השרשור
הבנת קצת לא נכון
כשאתה לוקח הורמון באופן חיצוני הייצור של ההורמולן הזה באופן טיבעי אצלך בגוף יורדת ואךילו מופסקת
יש מבין?
אז למעשה טעיתי , והכדור כביכול "גורם" לחריגה בערכים של הTSH בכך שהוא מוריד אותם (משמע פעילות יתר של בלוטת התריס)?
ידוע לך אולי על תסמינים / תופעות לוואי שקורים בעקבות השימוש בסטרואיד הזה?
ואם כן, תוך כמה זמן הם מתחילים להופיע?

תודה!

אז למעשה טעיתי , והכדור כביכול "גורם" לחריגה בערכים של הTSH בכך שהוא מוריד אותם (משמע פעילות יתר של בלוטת התריס)?

תודה!

בלי קשר לקטע הסטרואידים, יש בפורטל בעמוד הראשון מאמר נורא מפורט ומושקע על בלוטת התריס כדי שתקרא לפני השימוש . ידע זה כוח 😛

תודה!

אתה יודע מה בלוטת התריס עושה? יזה הורמון היא משחררת?
יפה אז במקום שהיא תשחרר אתה מכניס מינון גבוה של אותו הורמון [אחד מהם]

הבנת קצת לא נכון
יש מבין?
קודם כל 25מקג ביום של T3 בהחלט יביא להשבתה של הפרשת T3. היחס בין T3 ל T4 הוא בערך 20-1 לטובת T4.
הפעילות של T4 מתווך ע"י T3.
T4 יומר ל T3 ברקמות הרלוונטיות. מה שיגרום לעליה ב T4 מפני שיש כבר יותר מדי T3 במחזור הדם מה שיוביל לירידה ב TSH וירידה בפעילות של הלוטת התריס.
תודה!
בוא נתחיל מזה שT3 זה לא סטרואיד (נא תריץ חיפוש להגדרה של סטרואיד) T3 מורכב (בכלליות) מחומצת האמינו טיירוזין ושלוש מולקולות יוד. עליה ב T3 אכן תביא לירידה בתפקוד של בלוטת התריס. אבל גם שימוש ארוך זמן בT3 לא תגרום לנזקים ארוכי טווח לבלוטת התריס והיא תתאושש די מהר משימוש ארוך ל T3. שימוש במינון גבוהה של T3 (ביום 75 ל 100מקג ומעלה) יביא לירידה מהירה במשקל חוסר תיאבון נדודי שינה עליה בטמפרוטורה של הגוף הזעות יתר רעידות וכו...
בלי קשר לקטע הסטרואידים, יש בפורטל בעמוד הראשון מאמר נורא מפורט ומושקע על בלוטת התריס כדי שתקרא לפני השימוש . ידע זה כוח 😛
ממליץ לקרוא
אתה יודע מה בלוטת התריס עושה? יזה הורמון היא משחררת?
יפה אז במקום שהיא תשחרר אתה מכניס מינון גבוה של אותו הורמון [אחד מהם]
זה לא כל כך פשוט
שלום לכם,
יש לי שאלה מסויימת שאולי תשמע לכם קצת מוזרה, אבל בכל זאת, אשמח לתשובות ממי שמבין בנושא.
ראשית, אני חייב לציין שהמטרה שלי היא לא לשרוף שומן, לא להעלות את הסינטוז של החלבון, ובכלל אין קשר לפיתוח גוף, אני רק רוצה להבין את הנושא (מתוך התעניינות).

הייתי רוצה לדעת קצת על השפעותיו של הסטרואיד T3 על תפקודה של בלוטת התריס (המגן).
לפי מה שהבנתי, צריכת הסטרואיד באופן קבוע משפיעה וגורמת לחריגה בערכים של בלוטת התריס- TSH, בכך שהיא מעלה אותם (משמע התפקוד של הבלוטה יורד).
עד פה אני צודק?

השאלה שלי היא כזאת, תוך כמה זמן הצריכה של הסטרואיד משפיעה על הערכים?
נניח שבן אדם יקח מספר פעמים את הסטרואיד, במינון הנמוך ביותר (25 מ"ג לצורך העניין), כשבוע, שבכל יום הוא לוקח כדור, ובתום השבוע הוא יעשה בדיקה דם לערכים הללו.
האם צפויה לו חריגה? האם השינוי יהיה מזערי? (מבחינת הערכים).

שוב, אני יודע שעל כל אדם ההשפעה תיהיה שונה, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת מהו הטווח של הזמן שלמעשה מתחילה ההשפעה על התפקוד (החריגה בערכים).

אני מבין שהשאלה קצת יצאה מהקשרה, אבל זה הפורום היחידי שבאמת מבין ומתעסק עם הנושא הזה.
תודה לעוזרים.
שימוש של 25מקג של T3 לשבוע לא יעשה שום דבר! בכלל יש נטייה לחשוב ש T3 זה אחד הדברים היותר מסוכנים שיש. לדעתי הוא הרבה פחות מסוכן מקלן. עם קלן אתה מסתובב כל הזמן עם קולטני B2 מגורים אני לא חושב שגירוי יתר של קולטני B2 בלב זה דבר מומלץ בטח ובטח בזמן אימון גופני הסכנה הפוטנציאלית שם הרבה יותר גדולה מאשר שימוש שי T3 במינון של 25-50 מקג.

שימוש של 25מקג של T3 לשבוע לא יעשה שום דבר! בכלל יש נטייה לחשוב ש T3 זה אחד הדברים היותר מסוכנים שיש. לדעתי הוא הרבה פחות מסוכן מקלן. עם קלן אתה מסתובב כל הזמן עם קולטני B2 מגורים אני לא חושב שגירוי יתר של קולטני B2 בלב זה דבר מומלץ בטח ובטח בזמן אימון גופני הסכנה הפוטנציאלית שם הרבה יותר גדולה מאשר שימוש שי T3 במינון של 25-50 מקג.

תוך כמה זמן שימוש ב75 של T3 אפשר לראות יתר פעילות של בלוטת התריס בבדיקות דם ?
שבוע?שבועיים?שלוש?

אתה לא תראה יתר פעילות אלה תת פעילות TSH יהיה נמוך. אני לא יודע תוך כמה זמן כל אחד מגיב אחרת. ותאמת זה לא כל כך מעניין מתי. מה שמעניין זה מתי תהיה התאוששות. וזה קורה דיי מהר.

עדי אתה אומר שT3 פחות מסוכן מקלן.. בזמנו שאלתי מה עדיף לי לירידה באחוזי שומן.. ופחות מסוכן.. כולם אמרו לי לא להיתקרב לT3 ושהרבה יותר עדיף.. קלן..אז?? אני מבולבל.. :X

עדי אתה אומר שT3 פחות מסוכן מקלן.. בזמנו שאלתי מה עדיף לי לירידה באחוזי שומן.. ופחות מסוכן.. כולם אמרו לי לא להיתקרב לT3 ושהרבה יותר עדיף.. קלן..אז?? אני מבולבל.. :X
נו אז אמרו אז מה. ל T3 יש סטיגמה שלא מוצדקת בעליל לדעתי כחומר מסוכן למרות שבפועל אין שום מקרה מתועד של נזק תמידי שנגרם מ T3. קלן לעומת זאת הוא אגוניסט מאוד חזק של קולטני B2 לקחת חומר שמגרה את קולטני B2 בין השאר בלב (זאת הסיבה שתופעת הלוואי השכיחה עם קלן זה דופק מואץ) זה לא רעיון כל כך טוב. אז נכון שאם אתה בריא סביר להניח שלא יקרה לך כלום אבל שילוב של קלן ואימונים עצימים שם אותך בסיכון כזה שאתה בדרך כלל לא נמצא בוא..זה הרבה יותר מסוכן פוטנציאלית לדעתי מאשר לקחת 25-50 מקג T3

אני חושב ההפך. אבל זה הכל ענין של דעה. מקסימום אם קורה לך משהו עם קלן אתה לוקח בטא בלוקר.

אתה לא תראה יתר פעילות אלה תת פעילות TSH יהיה נמוך. אני לא יודע תוך כמה זמן כל אחד מגיב אחרת. ותאמת זה לא כל כך מעניין מתי. מה שמעניין זה מתי תהיה התאוששות. וזה קורה דיי מהר.

אתה טועה,
TSH נמוך מצביע על תפקוד מוגבר של בלוטת התריס.

זה כמו שתשאל אם למירוץ פורמולה אחד לא כדאי לקחת אוטובוס.....

אתה שוכח את היתרון של אפדרין שאתה יכול לקחת אותו לזמן בלתי מוגבל לאומת קלן שאתה יכול למשוך איתו מקסימום חודשיים עם קטוטיפן ,ברור שעדיף קלן+T3+ויני (לפי מה שהבנתי) אבל שכל אחד ידע איפה הוא עומד, מה המטרות שלו וכמה הוא מוכן להשקיע.

אתה שוכח את היתרון של אפדרין שאתה יכול לקחת אותו לזמן בלתי מוגבל לאומת קלן שאתה יכול למשוך איתו מקסימום חודשיים עם קטוטיפן ,ברור שעדיף קלן+T3+ויני (לפי מה שהבנתי) אבל שכל אחד ידע איפה הוא עומד, מה המטרות שלו וכמה הוא מוכן להשקיע.

T3>קלן>אפדרין
לא משנה איך תהפוך את זה [כשמדברים על תוצאות]

קלן ישפיע יותר אבל כמו שאמרתי בקודם כל אחד צריך לדעת מה המטרות שלו ואיפה הוא עומד. אם בנאדם פשוט רוצה להיות חטוב לקיץ, יש עליו מסה גדולה של שריר והוא צריך לרדת נניח 4 קילו (פוש אחרון) בשביל שהוא יהיה חטוב מספיק לקיץ וכמו במקרה שלנו שיש לו כחודשיים וחצי עדיף לו פשוט לא להסתכן ולקחת אפדרין. אני לא רואה סיבה שאדם חובבן שפשוט רוצה להראות טוב בים, אחרי שקורא את מה שעדי רשם, צריך לקחת קלן.
כל אחד והדעות שלו 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית