הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג קרוספיט + דיאטת "ZONE"

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
לא חבל להזניח את האימוני כוח אבל?

יש בקרוספיט הרבה מרכיבים של כוח אתה יכול לראות תכניות שעובדות על סטים של חזרה אחת או סבבים שמשלבים הנפות סקוואטים ועוד..

הגישה בקרוספיט היא:
"לא חבל להזניח את סיבולת לב הריאה?"
"לא חבל להזניח את סיבולת השריר?"
"לא חבל להזניח power?"

כח הוא לא יותר חשוב מכל שאר מרכיבי הכושר. אסור להזניח אף אחד מהם. בתוכנית קרוספיט יש גם לא מעט עבודת כח - ראה אימון פרונט סקוואט או אימון ג'רק במחזורים האחרונים, שניהם בעצימות מאוד גבוה שעובדת בעיקר על כח.
קרוספיט היא לא הדרך המהירה ביותר לפיתוח כח מקסימלי, אבל אי אפשר להגיד שזאת הזנחה של כח.
מסכים איתך לגבי מרכיבי הכושר, אבל איך התכנית הזו תביא אותי ל200 קילו דדליפט?

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך לגבי מרכיבי הכושר, אבל איך התכנית הזו תביא אותי ל200 קילו דדליפט?

שמע, אתה מתחזק במשך התכנית הסיבולת שריר שלך משתפרת , אתה משלב אימוני כוח ואתה משתפר.

אתה זורק 200 ק"ג לאוויר כאילו עם תכנית רגילה אתה מגיע לשם תיק-תק..

בתכניות ליניאריות כמו 5*5 וכאלה, אין מנוס מ200 קילו דדליפט בסופו של דבר 😃

תבין, אני לא אומר שמה שאתה עושה הוא רע, ממש לא, אני פשוט חושב שיש מקום לאימון כוח של התנועות הגדולות

• פותח/ת השרשור
בתכניות ליניאריות כמו 5*5 וכאלה, אין מנוס מ200 קילו דדליפט בסופו של דבר 😃

תבין, אני לא אומר שמה שאתה עושה הוא רע, ממש לא, אני פשוט חושב שיש מקום לאימון כוח של התנועות הגדולות

אבל יש.
למשל לפני יום-יומיים היה אימון של ג'רק 6 סטים של חזרה אחת ללא הגבלת זמן, זה אימון כוח לכל דבר אחינו.

• פותח/ת השרשור
תזונה עד עכשיו

בוקר- גביע קוטג' 1% + כפית שמן זית + מלפפון + כרוב + עגבניה + תפוח עץ

סיכום ארוחה: 2.5 בלוקים פחמימה(מתוך 14) + 3 בלוקים חלבון(מתוך 14) + 3 בלוקים שומן(מתוך 14)

ביניים - 2 יוגורט 0% + 2 חצאי אגוז מלך + פרכית אורז

סיכום ארוחה: 1 בלוקים פחמימה(מתוך 14) + 2 בלוקים חלבון(מתוך 14) + 1 בלוקים שומן(מתוך 14)

אחרי האימון - 3/4 סקופ מי גבינה+ 500 מל חלב + 3 אומגה 3 + חצי אגוז מלך

סיכום ארוחה : 3.5 בלוקים חלבון(מתוך 14) + 2 בלוקים פחמימה(מתוך 14) + 3 בלוקים שומן(מתוך 14)
ארוחת ערב - 3 כוסות ברוקולי + גזר + מלפפון + כרוב +עגבניה + פלפל צהוב + כף טחינה + 100-120 ג' חזה עוף

סיכום ארוחה : 2.5 בלוק פחמימה(מתוך 14) + 3 בלוק חלבון(מתוך 14) + 3 בלוק שומן(מתוך 14).

סה"כ עד עכשיו :
8 פחמימה/11.5 חלבון/10 שומן - מתוך 14

אולי בערב יהיה בירה איזה חצי ליטר אז השארתי כמה בלוקים פנויים של פחמימות 😉

אתה יכול להסביר את העיניין של הבלוקים?

איך אתה מצליח לאכול כל כך הרבה ירקות:98sf:

כי הוא לא אוכל כלום חוץ מירקות

בדיאטת זון המטרה היא להגיע לאיזון בין פחמימות חלבונים ושומנים כך שמבחינת קלוריות הפיצול יהיה: 40/30/30 C/P/F. הדרך המומלצת היא לעבוד לפי בלוקים. כל ארוחה אמורה להיות מורכבת ממספר שווה של בלוקים. בלוק פחמימות = 9 גרם. בלוק חלבון = 7 גרם. בלוק שומן = 3 גרם.
יש רשימות שהופכות את העסק להרבה יותר פשוט.
לדוגמה - ביצה = 1 בלוק חלבון. פיתה = 4 בלוק פחמימות וכו'.
לפי המשקל שלך ורמת הפעילות אתה מחליט כמה בלוקים אתה צריך ביום - במקרה של רועי אני רואה שהוא עושה 14. ואז הוא צריך לפצל את הבלוקים בין הארוחות - נגיד ארוחת בוקר 3 בלוקים (3 מכל סוג - פחמימות, חלבון, שומן). די פשוט. אם אתם רוצים לקרוא עוד:
http://journal.crossfit.com/2004/05/zone-meal-plans-crossfit-journ.tpl

רועי, אני נדחף לך ללוג ועונה במקומך על שאלות. אם זה מפריע תגיד ואני אוריד פרופיל.

• פותח/ת השרשור
בדיאטת זון המטרה היא להגיע לאיזון בין פחמימות חלבונים ושומנים כך שמבחינת קלוריות הפיצול יהיה: 40/30/30 C/P/F. הדרך המומלצת היא לעבוד לפי בלוקים. כל ארוחה אמורה להיות מורכבת ממספר שווה של בלוקים. בלוק פחמימות = 9 גרם. בלוק חלבון = 7 גרם. בלוק שומן = 3 גרם.
לפי המשקל שלך ורמת הפעילות אתה מחליט כמה בלוקים אתה צריך ביום - במקרה של רועי אני רואה שהוא עושה 14. ואז הוא צריך לפצל את הבלוקים בין הארוחות - נגיד ארוחת בוקר 3 בלוקים (3 מכל סוג - פחמימות, חלבון, שומן). די פשוט. אם אתם רוצים לקרוא עוד:

רועי, אני נדחף לך ללוג ועונה במקומך על שאלות. אם זה מפריע תגיד ואני אוריד פרופיל.

תודה שחסכת לי את ההסבר

אז
פחמימות 9ׁ גרם לבלוק כפול 4 קלוריות לגרם =36 קלוריות
36X14= 504
חלבון 7X4=28
28X14=392
שומן 3X9=27
27X14= 378
504+392+378=1274 קלוריות
יש מצב שאני טועה בחישוב?(אם כן מצטער:120ag:)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
:(
אז
פחמימות 9ׁ גרם לבלוק כפול 4 קלוריות לגרם =36 קלוריות
36X14= 504
חלבון 7X4=28
28X14=392
שומן 3X9=27
27X14= 378
504+392+378=1274 קלוריות
יש מצב שאני טועה בחישוב?(אם כן מצטער:120ag:)

זה לא מדוייק כי נניח בחלב מחשבים 500 מל כ-2 בלוק חלבון 2 בלוק פחמימה אבל לא מחשיבים את השומן שזה עוד 45 קלוריות..

אז בעצם זה דיאטה רגילה רק עם חישוב פלצני?🙄

אז בעצם זה דיאטה רגילה רק עם חישוב פלצני?🙄

זאת דיאטה רגילה רק שהיא מאוזנת בצורה ספציפית והיא בנויה בשיטה (בלוקים) שדי קל לבנות כל יום תפריט שמתאים בלי מחשבונים ובלי הגבלות של מה כן ומה לא.

• פותח/ת השרשור
תמונה יפה שמראה איך הטבע האנושי התקלקל בנוגע לתזונה לעומת בעלי החיים..

הכלב בוחר בבשר האיכותי יותר.

276033128.JPG

פסטרמה זה לא בשר איכותי, סטייק כן.
והמבורגרים זה אנאבולי.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית