הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מצגת הבדלי מחירים בין ישראל לארה"ב ואנגליה

אבל זה לא קשור לתגובה המקורית שלך, שתלוש המשכורת לא מראה את סכום ההשתכרות האמיתי, ושאת השכר האמיתי צריך לחפש בתקציב המדינה. אלא אם תלושי המשכורת היו מזוייפים (עבירה פלילית), מה שנכנס לאותו מתמחה זה מה שהיה כתוב בתלוש, ולא החישוב התיאורטי שלך (תיאורטי כי אתה מניח את מספר התורנויות), וזה בדיוק מה שמשה טען. תראה לי מקרה פיזי של מתמחה שבתלוש המשכורת שלו כתוב סכום מסוים ושהכסף שנכנס לו לבנק שונה.

ממה שאני יודע, התלושים של הרופאים מציגים רק את השכר המשולב ללא התוספות, כשהתורנויות נספרות בסעיף אחר של שעות נוספות. ככה הם מציגים תלוש של 4000 שקל וטוענים לשערוריה. לגבי החישוב התיאורטי, מספר התורנויות לא משנה בגלל שיותר או פחות תורנויות ישנו את הסכום הסופי הנומינלי אבל לא את הסכום לשעה (או שישנו במידה מאוד זניחה) ובו עסקינן.

אין כזה דבר. כל תלוש במדינת ישראל (ובעולם המערבי) כולל בסיס + תורנויות. יש אמנם דרכים לעקוף את זה שהתורנויות ייחשבו כבסיס (כמו שהתורנויות לא נספרות באמת לפי עבודה אלא לפי שעות נוספות, זה מאפשר למעביד לשלם פחות פיצויים כי הבסיס נשאר אותו דבר), אבל זה פשוט לא חוקי להוציא תלוש שלא יכלול את כל פרטי התשלום המגולמים שנכנסים לבנק, בייחוד במגזר הציבורי (אפילו שימוש בסלולרי, נסיעות, הבראה וכו' מגולם בתלוש). ככה שאלא אם התלושים היו מפוברקים (ואני בספק, כי זו עבירה פלילית שדינה מאסר), הם הראו בדיוק את מה שנכנס לאותו מתמחה לבנק. איך זה מסתדר עם החישובים שלך אתה צריך כבר לשבור את הראש, כידוע לכל בנאדם שאי פעם הגיש בקשה לחידוש ניהול תקין לרשם העמותות, מה שנחשב בסופו של דבר זה מה נכנס לבנק (=מגולם בתלוש) ולא מה שהתקציב או המאזן אומר.

אגב, טוב שהתלוש של הרופאים לא נראה כמו זה של פליט מסודן (לקחתי מהאתר האהוב עליך):
537432_303209623080130_130908993643528_772026_994428632_n.jpg

תקציב משרד הבטחון הוא בלחץ 15%. איך זה קשור לבעיות שיש בישראל? אתה כנראה אוהב לאכול את החרא שמוכרים לך בממשלה.

תכנס לתקציבים היסטוריים
http://he.wikipedia.org/wiki/תקציב_...A0.D7.94_.D7.94.D7.AA.D7.A7.D7.A6.D7.99.D7.91

וזה נכון לשנת 2009 17% ואם תשים לב יש עלייה לינארית כל שנה, והיום התקציב גדול באחוזים לא מבטולים...
תראה את הפירוט את ההבדלים בין תקציב הביטחון לשאר הדברים,
זה לא חרא, זו סטטיסטיקה פשוטה, פשוט הישראלי הממוצע חושב שהוא יודע הכל ושזה כל כך פשוט לשנות את המצב.
בהחלט אני לא אומר שהממשלה תלית שכולה תכלת אבל זאת לא האשמה המלאה שלהם צריך להסתכל על התמונה הכוללת שמדינה במלחמה בלי אוצרות טבע ומאד קטנה תהיה בבעיה, בייחוד במצב כמו שלנו

אין כזה דבר. כל תלוש במדינת ישראל (ובעולם המערבי) כולל בסיס + תורנויות. יש אמנם דרכים לעקוף את זה שהתורנויות ייחשבו כבסיס (כמו שהתורנויות לא נספרות באמת לפי עבודה אלא לפי שעות נוספות, זה מאפשר למעביד לשלם פחות פיצויים כי הבסיס נשאר אותו דבר), אבל זה פשוט לא חוקי להוציא תלוש שלא יכלול את כל פרטי התשלום המגולמים שנכנסים לבנק, בייחוד במגזר הציבורי (אפילו שימוש בסלולרי, נסיעות, הבראה וכו' מגולם בתלוש). ככה שאלא אם התלושים היו מפוברקים (ואני בספק, כי זו עבירה פלילית שדינה מאסר), הם הראו בדיוק את מה שנכנס לאותו מתמחה לבנק. איך זה מסתדר עם החישובים שלך אתה צריך כבר לשבור את הראש, כידוע לכל בנאדם שאי פעם הגיש בקשה לחידוש ניהול תקין לרשם העמותות, מה שנחשב בסופו של דבר זה מה נכנס לבנק (=מגולם בתלוש) ולא מה שהתקציב או המאזן אומר.

אגב, טוב שהתלוש של הרופאים לא נראה כמו זה של פליט מסודן (לקחתי מהאתר האהוב עליך):
537432_303209623080130_130908993643528_772026_994428632_n.jpg
לקחת את זה מRedtube?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית