הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה התכוונן המשורר

Prince of gym

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
-96
23
0
המדריך כושר שלי אמר לי שאחרי אימון אסור לשתות שתיה קרה ורק חמה..
זאתמרת שמים קולה תפוזים או מה שלא יהיה צריך לשתות פושר
למה?

תודה
טל:whacky095:

יש דעה שמים פושרים נספגים בגוף יותר מהר,ז"א אם תה מיובש וצריך להחזיר נוזלים מהר,אז עדיף מים פושרים.
לאומת זאת מים קרים מצננים את הגוף ,לכן להחזרת הטמפרטורה למצב הומאוסטטי הגוף משתמש באנרגיה,ז"א מים קרים "שורפים" כמות לא משמעותית של קלוריות.

יש דעה שמים פושרים נספגים בגוף יותר מהר,ז"א אם תה מיובש וצריך להחזיר נוזלים מהר,אז עדיף מים פושרים.
לאומת זאת מים קרים מצננים את הגוף ,לכן להחזרת הטמפרטורה למצב הומאוסטטי הגוף משתמש באנרגיה,ז"א מים קרים "שורפים" כמות לא משמעותית של קלוריות.
קלוריה = יחידת מידה לאנרגייה. קלוריה היא כמות האנרגייה הדרושה על מנת לחמם גרם מים (1 מ"ל) במעלת צלסיוס אחת.

כלומר, אם שתית ליטר מים בטמפ' 20 מעלות צלסיוס, האנרגייה הדרושה בשביל לחמם אותם לטמפרטורת הגוף (37) היא 17 קל' למ"ל, כלומר 17*1000=17,000 קלוריות.
בגלל שמדובר על קלוריה ולא קק"ל (=קילו קלוריות=אלף קלוריות), בשפת התזונה זה אומר ששרפת 17 קלוריות.

זה משתנה קצת לפי הלחץ האטמוספרי וטמפ' המים ההתחלתית אבל זה זניח.

בקיצור, בשביל לשרוף 170 קלוריות אתה תצטרך לשתות 10 ליטר מים בטמפ' 20 מעלות צלסיוס. לא משתלם במיוחד...

קלוריה = יחידת מידה לאנרגייה. קלוריה היא כמות האנרגייה הדרושה על מנת לחמם גרם מים (1 מ"ל) במעלת צלסיוס אחת.

כלומר, אם שתית ליטר מים בטמפ' 20 מעלות צלסיוס, האנרגייה הדרושה בשביל לחמם אותם לטמפרטורת הגוף (37) היא 17 קל' למ"ל, כלומר 17*1000=17,000 קלוריות.
בגלל שמדובר על קלוריה ולא קק"ל (=קילו קלוריות=אלף קלוריות), בשפת התזונה זה אומר ששרפת 17 קלוריות.

בקיצור, בשביל לשרוף 170 קלוריות אתה תצטרך לשתות 10 ליטר מים בטמפ' 20 מעלות צלסיוס. לא משתלם במיוחד...
כן הא ,בפועל חום הוא תוצר לוואי של כל תהליך שצורך אנרגיה בגוף כך שמה שיותר סביר שיקרה זה שהגוף יתאמץ פחות לקרר את עצמו. סביר שזה אפילו יחסוך קצת אנרגיה.

נערך לאחרונה:

בדיוק לזה התכוונתי.
לגבי השלמת נוזלים בדה הידרציה מצאת חרטטות שתומך?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16822824
רק בגלל שאני בחופש השבוע ,הנה הסימוכין של ויקיפדיה לגבי ההוצאה אנרגטית של שתיית מים קרים...
כאן נמדדו בערך 20 אחוז מהאנרגיה שציפו שיקבלו ,לדעתי יכול להיות שכשחם או אחרי פעילות גופנית זה יהיה פחות או יחסוך אנרגיה ,כי הגוף ישקיע פחות מאמץ בקרור. בכל מקרה גם בנוסחא הפשוטה של קיבול החום יש כמה הנחות שצריכות להפוך אותה לפחות מדוייקת בגוף. זה לא כלכך סביר שחישובים פיסיקליים שפותחו על גזים אידאלים יקרבו טוב מערכות ביולוגיות.

אתה מבין כמה אנשים משועממים יש בעולם ועד כמה הם משועממים???

האמתי שלפעמים אני שואל את עצמי מי מממן לאנשים את המחקרים ההזויים הללו. יש מחקרים על למה פלוצים מריחים חזק יותר באמבטיה ,על איזה זאנר של מוזיקה בעלי חיים ממינים מסוימים אוהבים יותר לשמוע או על איך לעיסה בשיניים תותבות משפיעה על עיכול המזון ואיכשהו בניסויים הכי מפגרים משתמשים תמיד בציוד הכי יקר.

בדיוק לזה התכוונתי.
לגבי השלמת נוזלים בדה הידרציה מצאת חרטטות שתומך?
איזה קטע, לא שמתי לב שרשמת כמות לא משמעותית של קלוריות.
הנקודה שלי הייתה שזו אכן כמות לא משמעותית.
לגביי השלמת נוזלים בדה הידרציה מעולם לא הבעתי את דעתי, או אפילו התעניינתי בנושא. ככה שאני לא יודע על מה אתה מדבר.

המלצה ידידותית- לחקור את הנושא,להשתכנע ממסכנות ולנצלם ברגע שתצתרך. אני אישית עשיתי את זה שחטפתי הרעלה בתאילנד והתייבשתי ברמה קלינית. לא היה אפשרות לאינפוזיה,אז מים פושרים ומינרלים ...היה חשוב לחזור לתפקוד כמה שיותר מהר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית