הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיתוסים נפוצים בחדרי הכושר

אשמח אם אנשים יפרטו מה המיתוסים הנפוצים ביותר שהם שמעו בחדרי הכושר. אני אתחיל עם כמה משלי ותשלימו מה שחסר (אני צריך את זה למאמר חדש)

6. עלייה במסת השריר וירידה בשומן בו זמנית

מוזמנים להוסיף.

אני ועוד לא מעט אנשים שאני מכיר עלו בשריר בזמן שירדו באחוזי השומן ולא מזריקים ולא כלום מתאמן בחודשים הראשונים שלו יכול לעלות שריר ולרדת שומן באותו הזמן (כמובן שבצורה וקצב לא יעילים במיוחד)

*אני רזה אני צריך להשמין לפני שאני ילך לחדר כושר ואז אני יהפוך את השומן לשריר (משפט של תימנים)
*דדליפט ישבור לך את הגב
*סקוואט ישבור לך את הברכיים
*סקוואט עמוק ישבור לך את הגב והברכיים ויעשה אותך נכה תוך כמה זמן (מתאמן במכון אמר לי את זה)
*לחיצת חזה עם רגליים על הרצפה וקשת בגב תשבור לך תגב ותוך כמה ימים אתה לא תוכל ללכת (מתאמן אמר לי וגם כמה מאמנים אמרו את זה בנוסח שונה)
*"מאימוני כוח אתה תהיה מאוד חזק אבל לא תגדל אני יכול ללחוץ 130 קילו אבל זה לא יעשה אותי גדול" (מאמן אמר לי את זה והוחכתי אחרת שכן גודלים...)
*דדליפט בלי נעליים יעשה לך פלאטפוס
*חבר:אתה בא איתי לאימון כתפיים?
אני:לא אני לא חושב שצריך כל כך הרבה נפח בתוכנית ופירוט על מה אני עושה
חבר: בלי נפח אתה לא תגדל עד עכשיו הצלחתה לגדול ככה ועכשיו זה יפסיק זה רק בגלל שיש לך גנטיקה טובה אתה גדלתה מאימוני כוח
אני:בסדר...

ועוד ועוד עם אני יזכר בעוד מקרים אני יכתוב פה כל המקרים שכתבתי זה דברים שאנשים אמרו לי בחדר כושר

אם תרים כבד האיבר מין שלך יפסיק לגדול/אם תקח סטרואידים האיבר מין שלך יהיה קטן {עצוב מאוד} יש לי מאמנים ממש גייז בחד"כ
אבקת חלבון תנפח אותי/ אם אני מתאמן בלי אבקת חלבון התוצאות יהיו פחות טובות
אפשר לנפח שריר
אבקת חלבון וקריאטין זה מסוכן מאוד ועלייה איתם במסת שריר היא עלייה לא אמתית של שריר אחרי הפסקה של לקיחת תוספים אלו המסה הזאת תרד ישר
זהו לבינתיים שאני ימצא עוד דברים אני יגיד אה ולבסוף
בSS לא עובדים על כתף אחורית מספיק טוב.

סקוואט ודדליפט זה למתקדמים. עדיף לג פרס.
בבנץ' גב שטוח + מרפקים לצדדים.
עדיף פרס בישיבה על פני עמידה.

אני: '' גבר איזה אבקת חלבון אתה משתמש? ''
גבר: ''מה פתאום אחי אני טבעי.''

FAIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אבקת חלבון דופקת את הכליות.

אני רזה ולא מצליח להעלות במשקל כי החילוף חומרים שלי מהיר.

אימון של יותר משעה וחצי מפרק שריר (קורטיזול, טסטוסטרון, היחס ביניהם והשפעה על אימונים וביצועים).

אסור לאמן יד קדמית, אחורית וכתפיים באותו אימון כי זה מוריד מהביצועים, אבל רגליים עושים בשני תרגילים (ובד"כ אחד מהם הוא לשוקיים).

המיתוסים הכי בעיתיים שאני נתקל הם ביום יום כמאמן הם -

1. קו חשיבה מושפע BB שאומר ש"פיצולים" זאת ה-דרך המקובלת להתאמן (כמתחיל ובכלל), ושמי שחושב אחרת הוא זה "שמחוץ לנורמה",
יחד עם זאת כמובן - שבחד"כ חושבים קבוצות שריר > במקום תנועות גוף (עדיף פונקציונאליות, ולא במובן שתעשיית הפייטנס משתמשת במילה הזאת).

2. נושא ה"אפקות" אצל פישרים שלא התאמנו אפילו חודש.

3. מדידת ההצלחה ב"כמה אני גמור" במקום במדדים יותר רציניים.

4. פיצול ימים לקבוצות שריר לפני שמוצתה ההתקדמות הליניארית בתרגילים הכי "גדולים", הכי נפוץ - כתפיים מבודד לפני מיצוי ראשוני של הבנצ'/פרס.

5. המון מיתוסים בנוגע לתרגילים הגדולים ובריאות הגב, ציינו את זה כבר פה.

6. ואם כבר גב > אז כל המיתוסים הקשורים בחגורות.

אשמח אם אנשים יפרטו מה המיתוסים הנפוצים ביותר שהם שמעו בחדרי הכושר. אני אתחיל עם כמה משלי ותשלימו מה שחסר (אני צריך את זה למאמר חדש)

1. סקוואט דופק את הבריכיים
2. אל תעבור את קו האצבעות בסקוואט
3. סקוואט מלא זה לא טוב כי.............XXXXX
4. דדליפט זה למזריקים
5. אי אפשר לספוג יותר מ-30 גרם חלבון
6. עלייה במסת השריר וירידה בשומן בו זמנית
7. חלון הזדמנויות לאחר האימון זה תורה מסיני
8. 15 חזרות זה חיטוב
9. יש דבר כזה אוכל משמין
10. צריך לאכול רק אורז, כי לחם משמין
11. מוצרי חלב גורמים לעור להיות "שמן" (??)
12. מתחילים צריכים לעשות חודש ראשון אימון של כל הגוף, לאחר מכן להתקדם ל AB וכמתקדמים ל ABCDEFGH
13. 5 חזרות זה עבודה רק על כוח
14. 300 כפיפות בטן מחטב
15. יש דבר כזה שיעורי עיצוב וחיטוב
16. אירובי בדופק מטרה
17. אירובי לפני אימון משקולות
18. יותר מידי סטים וחזרות באימונים, זה כולל דרופסטים, סופרסטים וכל שיטה ליצנית אחרת.
19. רמת המתאמן תלוייה בוותק שלו בחד"כ
20. תעשה רק מכונות ואז תעבור למשקולות חופשיות
21. נשים לא צריכות לעשות משקולות חופשיות, כי הן יתנפחו
22. סקוואט בסמית משין שווה לסקוואט רגיל
23. תדירות ארוחות (6 ארוחות ביום שורף יותר שומן מאשר 3 ארוחות ביום וכו')
24. מים על קיבה ריקה בבוקר שורף יותר שומן לאורך היום
25. זה משנה מתי תעשה אימונים אירובים. אם תעשה בבוקר, תשרוף יותר שומן לאורך היום.
26. אל תאכל לפני השינה, אחרת תשמין. המטבוליזם לא עובד בלילה (עצוב)
27. ממתיקים גורמים לסרטן/נפילה של הכליות/קטאראקט/מגדילים לך זנב/משמינים אותך, עדיף כבר את הדבר האמיתי! (כן, 0 קל' יכול להשמין, אם אוכלים עם זה 4 מנות שווארמה).
28. נטילה של קריאטין למשך זמן גורמת לגוף להפסיק לייצר קריאטין
29. שורפי שומן חוקיים שורפים שומן. זה כולל מסטיקי קפאין, טבליות קפאין, הידרוקסיקאט, ליפו 6, אנימל קאטס, אוקסילייט וכו'
30. אבקת חלבון גורמת לאשכים להתכווץ, וכשאני אפסיק לקחת את זה ינבלו לי השרירים
31. אם תפסיק להתאמן השרירים יהפכו לשומן
32. אם תעשה אימונים אירובים בזמן שאתה עולה במסת השריר, יתפרקו לך השרירים
33. חומצות אמינו לפני אימון מונעות פירוק שריר (בכלל כל החלק של פירוק שריר, כולל תדירות של ארוחות [אם לא תאכל כל 3 שעות, תתפרק לך הכתף]).
34. צריכה של כדורים (וטימינים ומינרלים, אומגה 3 וכו') לא הכרחית, אפשר לקבל הכל מהתזונה (אפשר, אף אחד לא מקבל הכל מהתזונה).
35. תאכל שום ותעלה את רמות הטסט
36. מעודדי טסטוסטרון ופרו-הורמונים זה כמו סטרואידים רק לייט
37. אין לי שרירים (לעולם לא התאמנתי בחד"כ או עבר הרבה זמן מאז שהתאמנתי), ואני כרגע שמן, אז אני ארד במשקל עם 500 דקות אירובי בשבוע ודיאטת כאסח ואז אתחיל לבנות שרירים (טעות מאוד נפוצה של המון מתאמנים, שלא מבינים שלכל אחד יש מסת שריר ואפשר לאבד אותה ולהגיע למצב של עור ועצמות).
38. דדליפט, סקוואט ופרס אלו תרגילים שמותר לעשות מגיל 18/ תרגילים רק למתקדמים/ ידפקו לך החוליות בגב ותצא לך כילייה אם תעשה אותם
39. מי שלוקח סטרואידים רוצה רק לקצר דרך ומתאמן פחות קשה. הוא יושב רגע על רגל ונהייה לו גוף יפה, העיקר להזריק.
40. פורמולות קריאטין יעשו אותי סוס, כי הכל סביב פאמפ.

מוזמנים להוסיף.
2. כשהברכיים עוברות את אצבעות הרגליים זה כואב בברכיים יש לחץ לא נעים אולי אני שונה ורק לי זה כואב (גם בסקוואט בלי משקל) וזה באמת מיתוס

2. כשהברכיים עוברות את אצבעות הרגליים זה כואב בברכיים יש לחץ לא נעים אולי אני שונה ורק לי זה כואב (גם בסקוואט בלי משקל) וזה באמת מיתוס

כנראה שיש בעיה בטכניקה שלך (ברכיים גולשות/קורסות, אי אפשר לדעת בלי לראות), זה לא אומר שהמיתוס נכון.

אם אתה מתאמן כוח 5 חזרות אתה מקצר את השרירים אחי ואז לא תוכל להזיז את האיברים יותר מדי כי לא יהיה גמישות בסיסית.

אתה טבעי או שאתה לוקח אפקות?

אל תעלה מעל 60 קילו סקוואט בגלל שהגעת לפלטה של 20 שהיא הכי גדולה אז זה בטוח מסוכן להעלות יותר מזה

דדליפט שובר את הגב ויפרוץ לך ת'דיסק

אם אתה מתאמן ששוקל 70 קילו אתה חייב לקחת אבקת חלבון כי אין אוכל אחר שיכול לגרום לך להגיע ל150 גרם חלבון!

רגליים זה לא חשוב (._.) העיקר שיהיה לך פלג גוף עליון טוב

אחי אחי תעבוד משקל נמוך ויותר חזרות!

סאונה אחרי אימון שורפת שומן

אין לי כוח לרשום עוד.. אבל שמעתי כל כך הרבה שטויות בזמן האחרון

אחד ששמעתי אתמול מאחד שמעולם לא עשה דדליפט:
"בדדליפט אסור לשמוע את המשקולות נוגעות ברצפה - דד - ליפט! (הוא חשב שזה DEAF LIFT) הרמה - שקטה! (הידיוט)

מוזמנים להוסיף.

1. "אחי זה לא חוכמה אתה לוקח חומרים (אבקת חלבון\ קריאטין)".
2. אבקת חלבון מנפחת.
3. אולי אבקת חלבון מנפחת אבל לא כמו גיינר.
4. קריאטין מקטין את האשכים.
5. "איך אתה עושה את החיטוב? מה? 5 חזרות? זה לא ניפוח? אתה לא רוצה לעצב את הגוף? אתה מספיק מנופח".
6. "הייתי ממליץ לך על חגורת גב בסקוואט\ פרס, אחרת תפרוץ דיסק".
7. אני מתאמן כל יום ומבודד כל שריר עם בטן (יד קידמית- בטן, כף רגל- בטן וכו') ולא מבין למה אני לא גודל, אני חושב שאני צריך לקנות אבקת חלבון.
8. מה זה התרגיל הזה שאתה עושה? (דדליפט) מה הוא כבר מגדיל? אתה סתם תשבור את הגב ככה.
9. בגלל שאני מתחיל אני צריך צריך לעשות חצי סקוואט בסמית'.
10. אתה עושה בנץ' כמו אידיוט? מי לימד אותך לעשות ככה אתה תשבור את הגב.
11. בלחיצות אסור לנעול מרפקים כי אז יד אחורית לא עובדת.
12. בסקוואט אסור לנעול את הברכיים, השרירים לא עובדים ככה.
13. חתירה לא עושים ככה אתה צריך צריך לקחת את המוט באוויר ולנסות להרים לחזה כמה שיותר גבוה יותר טוב ואתה תהיה סוס.
14. אתה נח יותר מ27.3 שניות זה לא טוב אתה ליצן.
אני יעצור פה כי ביקשו ממני מהמכון שלא נחשוף את כל התובנות של איך להיות ס1ס. 🤡

נערך לאחרונה:
ביצוע כל מיני תרגלים מגוחכים על בוסו ,פיטבול ודומיהם במחשבה שהם מחזקים את השרירים המייצבים ושרירי הליבה.

לעבוד על הפסים.
לבלבל את השריר ולתקוף אותו מכיוונים שונים.
לתת דגש.

חח לפחות תבדקו מה רשמו מעליכם, יש פה מיתוסים שחוזרים על עצמם 4-5 פעמים, ולפעמים גם בניסוח שונה!😆

אסור להקשית את הגב בבנצ' פרס כי זה יכול לדפוק את הגב
הרמת משקולות מעל הראש יכולה לפגוע בגדילה\להנמיך

חחחחח המיתוסים הרגו אותי. עוד אחד לאוסף שימוש באבקות גורם להקטנת איבר המין/אשכים. כשאתה ילד בן 15 זה מאוד מפחיד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית