הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות חלבון

nadavba55

משתמש פעיל
561
1
נק' מוניטין:
-7
561
1
לפני כמה זמן עברתי על כמה פוסטים ישנים בפורום וראיתי שדיברו על כך שברגע שאנחנו צורכים משהו בכמות גדולה ממה שהגוף צריך הוא מוחסן בתור שומן
לאחר כמה זמן..עכשיו אם אני צורך את כול הכמות חלבון היומית שלי 1.5גרם פר קילו גוף בארוחה כמה מהחלבון הזה ישאר בתור חומצות אמינו בדם לשימוש(בתור חלבון)ובאילו פרמטרים זה תלוי כדי שזה יתאכסן בתור שומן
תודה

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה קראת, אבל הוא לא נכון.
משה איזה קטע לא נכון?
הרי הגוף מןהסתם מכונה שתמייעלת והוא לא יזרוק את החלבון הזה לתאי שומן
הוא אני די בטוח שהוא ישמור את כול החלבון בזרם הדם או איפשהוא כדי לשתמש בוא למקרה הצורך

משה איזה קטע לא נכון?
הרי הגוף מןהסתם מכונה שתמייעלת והוא לא יזרוק את החלבון הזה לתאי שומן
הוא אני די בטוח שהוא ישמור את כול החלבון בזרם הדם או איפשהוא כדי לשתמש בוא למקרה הצורך

אין לך מאגרי חלבון בגוף בצורה מסודרת כמו גליקוגן (פחמימה) לדוגמה. ככה שאם תאכל "יותר חלבון ממה שהגוף צריך" זה או שילך לאנרגיה או שחלק יפלט כחום או שיאגר כשומן (נדיר ודורש כמויות דיי גבוהות של חלבון).

• פותח/ת השרשור
אין לך מאגרי חלבון בגוף בצורה מסודרת כמו גליקוגן (פחמימה) לדוגמה. ככה שאם תאכל "יותר חלבון ממה שהגוף צריך" זה או שילך לאנרגיה או שחלק יפלט כחום או שיאגר כשומן (נדיר ודורש כמויות דיי גבוהות של חלבון).

אני כבר ממש מבולבל,הרי יש לנו פה כמה כללי ברזל בפורום שלנו שמבדילים אותנו משאר האתרי ליצנים של פיתוח הגוף
1.אפשרי לאכול את כול הערכים(חלבון,שומן וכו)בארוחה
2.קלוריה שווה קלוריה
ועכשיו שאתה אומר לי את זה זה כבר סותר לי את הכול..אם אני הצרוך את כול החלבון שלי בארוחה 1 אז הגוף שלי לא באמת ינצל את כול החלבון?

אתה שואל עכשיו דברים אחרים לגמרי. אתה תשמין רק במידה ואתה תהיה במאזן קלורי חיובי. לחלבון יש דרך ארוכה להאגר כשומן (לפחות לרוב חומצות האמינו) לכן נדרשות כמויות גדולות של חלבון וקלוריות בפרט כדי שזה יקרה. אתה יכול לצרוך את כל האוכל שלך בארוחה אחת, מה שיקרה זה שלמערכת העיכול יקח יותר זמן לעכל את המזון והספיגה תהיה שווה ב-2 המקרים אם תחלק ל עשר ארוחות או תאכל בארוחה אחת.

או שיאגר כגליקוגן.

• פותח/ת השרשור
אתה שואל עכשיו דברים אחרים לגמרי. אתה תשמין רק במידה ואתה תהיה במאזן קלורי חיובי. לחלבון יש דרך ארוכה להאגר כשומן (לפחות לרוב חומצות האמינו) לכן נדרשות כמויות גדולות של חלבון וקלוריות בפרט כדי שזה יקרה. אתה יכול לצרוך את כל האוכל שלך בארוחה אחת, מה שיקרה זה שלמערכת העיכול יקח יותר זמן לעכל את המזון והספיגה תהיה שווה ב-2 המקרים אם תחלק ל עשר ארוחות או תאכל בארוחה אחת.
משה אני מצטער שזה נשמע כאילו הראש שלי בקיר,אבל שאני אבין אם כרגע צרכתי את כול הכמות חבלון היומית בארוחה 1 וכרגע לגוף שלי אין צורך בכול החלבון,אבל עוד כמה שעות אני אעשה אימון,אז מה יעלה בגורולו של החלבון?

AA גליקוגניות יהפכו לגליקוגן.
AA קטוגניות יהפכו לשומן.
אז ההבדל בין שומן לגליקוגן זה לא הכמות, זה הסוג.

משה אני מצטער שזה נשמע כאילו הראש שלי בקיר,אבל שאני אבין אם כרגע צרכתי את כול הכמות חבלון היומית בארוחה 1 וכרגע לגוף שלי אין צורך בכול החלבון,אבל עוד כמה שעות אני אעשה אימון,אז מה יעלה בגורולו של החלבון?
צרכת את כל הכמות של החלבון היומית בארוחה אחת, זה מגיע לקיבה, זה נשאר בקיבה ומתפרק לאט למעי ומהמעי לדם. לוקח לזה פי כמה זמן להתפרק בגלל הכמות של האוכל. אז אתה תלך לאימון, אוכל עדיין יהיה אצלך בקיבה ויחכה לפירוק בהתאם למה שאכלת.
לדוגמה, אם אכלת עוף שלם יקח לו 15 שעות להתפרק מאשר אם אכלת 200 גרם חזה עוף שיקח לזה 4-5 שעות להתפרק (שלא נדבר שחומצות אמינו בדם בשני המקרים יהיו עוד שעות רבות לאחר מכן)

• פותח/ת השרשור
צרכת את כל הכמות של החלבון היומית בארוחה אחת, זה מגיע לקיבה, זה נשאר בקיבה ומתפרק לאט למעי ומהמעי לדם. לוקח לזה פי כמה זמן להתפרק בגלל הכמות של האוכל. אז אתה תלך לאימון, אוכל עדיין יהיה אצלך בקיבה ויחכה לפירוק בהתאם למה שאכלת.
לדוגמה, אם אכלת עוף שלם יקח לו 15 שעות להתפרק מאשר אם אכלת 200 גרם חזה עוף שיקח לזה 4-5 שעות להתפרק (שלא נדבר שחומצות אמינו בדם בשני המקרים יהיו עוד שעות רבות לאחר מכן)

הכול מובן תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית