הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ss או ppst

darkpower

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
טוב אז החלטתי להתחיל לעשות את התוכנית ss אבל ראיתי שבנעוץ בתוכניות אימונים כתוב שמתאמן מתחיל שלא יודע את התרגיל לא יוכל לעשות פאוור קלין ולכן עדיף שיעשה ppst במקום ss כמו כן גם כתוב שמה שרוב חדרי הכושר אינם מצויידים בבולמי באמפרים ולכן הם יתרגזו אם תזרקו את המשקלים על הרצפה
אבל אני רואה שאתם תמיד אומרים פה בפורום לכולם ישר לעשות ss אז מה נכון לעשות ?
והאם אתה עושים פאוור קלין ? אם כן האם המדריכים לא מתעצבנים עליכם שאתה זורקים את המשקל על הרצפה ? ואם לא אז איזה תרגיל אתם עושים במקום והאם אפשר קישור לאיך עושים אותו בבקשה

עוד שאלה זה כמה בערך עולה תפריט מסה לחודש ?

ושאלה אחרונה אני יתחיל ss רק בזמן הצבא אם יהיה לי זמן משום שקרבי אני לא יהיה בגלל שהורידו לי פורפיל על איזה ניתוח שעשיתי מלפני הרבה זמן
אז אני רוצה לשאול האם יש פה מישהו שבאמת מתאמן המון זמן ומתאמן טוב ויודע את כל התרגילים ואולי יוכל לעזור לי בהתחלה עם התרגילים כמו פאוור קלין
וכן אני יודע שאפשר לעלות לפה סירטונים ואתם עוזרים אבל זה יותר עוזר שיש מישהו שמבין שלידך בזמן שאתה עושה את התרגיל ואומר לך בדיוק מה לעשות

ותודה מראש 😃

נערך לאחרונה:
עשית פה סלט. SS זה שם של תכנית וגם של ספר. PPST זה שם של ספר. אתה לא צריך לעשות PC. אתה יכול לעשות מתח או חתירה ולשניהם יש הסבר איך עושים אותם בתכנית במאמר על התכנית בפורטל המאמרים. גש לשם ותקרא ותמצא את התשובות שאתה מחפש.

וב-PC לא צריך לזרוק את המוט לרצפה. אתה יכול להוריד מהכתפיים למתניים ואז להנמיך את המוט לרצפה. ככה שאפשר לעשות PC בלי באמפרים, למרות שזה בכלל לא אידאלי.

גם אני נוטה חזק לכיוון של מתח עם משקל מאשר חתירה מהרצפה (Pendlay Rows), בSS3 ריפטו הוסיף את הפיסקה הזו לפני הסבר על החתירה:
First, barbell rows are not a substitute for power cleans. If you use them for this purpose,
you have decided to omit a more important exercise in favor of an assistance exercise, an easier
movement that does not provide most of the benefits of the more important basic exercise. I say this
because of the prevalence of this substitution since the second edition of this book was published.
Power cleans are one of the primary constituents of the program, and barbell rows - useful as they
may be to intermediate lifters - are not.​

כמו שCygnus רשם, לא חייבים לזרוק את המוט בפאוור קלין:
[video=vimeo;25531302]http://vimeo.com/25531302[/video]

ואם אתה בכל זאת מחליט לחתור (המערכת החדשה לא אפשרה לי לצרף שני סרטונים בהודעה אחת, מוזר..):

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
incin קראתי את מה שהבאת והבנתי שחתירה זה תרגיל עזר לא תרגיל שמחליף את פאוור קלין
ואתם אומרים לעשות מתח עם משקל אז אתם מתכוונים לעשות מתח רגיל ופשוט לקשור לי לבטן חגורה שאפשר לקשור אליה משקולות ?
והאם מתח זה תרגיל שמחליף את פאוור קלין כלומר האם זה שאני עושה את התוכנית SS ולא עושה את התרגיל פאוור קלין ובמקומו עושה מתח עם משקולות לא יפגע ביעילות של התוכנית ss ויפגע בתוצאות שאני יראה ? ושאתם עושים ss אתם עושים פאוור קלין או מתח ?
ועוד משהו אחרון אחרי כמה זמן עלי להתחיל לעשות פאוור קלין או שבכלל לא עושים משום שאין במכונים מדריכים טובים שיכולים להסביר איך עושים את התרגיל הזה וגם אין ברצפה במכונים באמפרים ?

נערך לאחרונה:
תעשה מתח בהתחלה, אם אתה לא מצליח הרבה חזרות, אתה יכול לעשות 3 סטים של מקסימום חזרות לכשל עם משקל גוף, עד שתרגיש מוכן לעבוד עם מתח בתוספת משקל (לתלות פלטות מחגורה או משרשרת).

המתח בא במקום הפאוורקלין אם אתה לא יודע לבצע פאוורקלין. אתה יכול לנסות ללמוד את הטכניקה של הפאוורקלין ובנתיים להתקדם במשקלים במתח (במקביל לתרגול טכניקה ב-PC) עד שתוכל להמשיך עם הפאוורקלין. עדיין תוכל להשאיר את המתח כתרגיל עזר גם כשתמשיך עם ה-PC כתרגיל עיקרי. אם אתה רוצה ללמוד איך עושים את זה, יש המון מדריכים ומאמרים על התרגיל. חפש ביוטיוב, בפורום ובפורטל המאמרים.

כבר עניתי לך שאתה לא צריך באמפרים. אתה יכול לעשות פאוורקלין עם פלטות ברזל רגילות ועל רצפה רגילה. פרסמו לך סרטון.

אין בעיה שתעשה מתח וזהו. יש אנשים "הארדקור" שיגידו לך שאם אתה לא עושה PC, אתה לא עושה את התכנית. בשורה התחתונה - רוב האנשים שלומדים את התרגיל הזה לבד (כולל אני) לא מבצעים אותו ברמה גבוהה, מה שמגביל גם מבחינת ההתקדמות במשקלים, ומתח ייתן תמורה הרבה יותר טובה גם מבחינת מסה, גם מבחינת עבודה על שרירי החוף, וגם מבחינת כוח.
אני אישית כן מנסה לשפר את הטכניקה ולשלב הרמות אולימפיות באימונים שלי.

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה רבה על העזרה רק דבר אחרון כמה בערך עולה לכם תוכנית מסה לחודש כלומר כמה עולה האוכל שאתם צריכים לקנות לחודש ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית