הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עודף ברזל,ויטמין C?

ANIMAL16

משתמש פעיל
562
1
נק' מוניטין:
-517
562
1
שלום, קודם כל רציתי לדעת מה המינון המומלץ של ויטמין C ליום? ווהאם יש תסמינים לעודף בברזל וויטמין C.

תודה לעוזרים.

עודף בויטמין C יכול לגרום לאבנים בכליות במקרה הגרוע ביותר, בחילות ושילשול במקרים הפחות גרועים.
לגבי ברזל, בתור גבר ואוכל בשר, אין לך שום סיבה ליטול ברזל בתור תוסף תזונה ואפילו הייתי אומר שתימנע מכך. עודף בברזל יכול לגרום לבעיות רבות, בעיקר לבביות - אבל יש גם עדויות לבעיות במערכת העצבים, העיכול, ריאות ועור.

משה אם אני ייקח 1000 iu ויטמין d בנוסף ל400 שיש לי במולטי זה אמור להספיק כי במיוחד עכשיו שמתקרב הקיץ בהנחה שאני לפחות 20-30 שעה בשמש ביום ?

• פותח/ת השרשור
שאלתי לגבי ברזל כי אני אוכל ביום באזור ה300-350 גר בשר ובנוסף במולטי ויטמין שלי יש ברזל משו כמו 15MG. איך אני יכול לדעת מה הנורמה?

עודף בויטמין C יכול לגרום לאבנים בכליות במקרה הגרוע ביותר, בחילות ושילשול במקרים הפחות גרועים.
לגבי ברזל, בתור גבר ואוכל בשר, אין לך שום סיבה ליטול ברזל בתור תוסף תזונה ואפילו הייתי אומר שתימנע מכך. עודף בברזל יכול לגרום לבעיות רבות, בעיקר לבביות - אבל יש גם עדויות לבעיות במערכת העצבים, העיכול, ריאות ועור.
בקשר לויטמין C, מאיזה מינונים יכולות להגרם הבעיות? בהנחה שאני צורך גרם וחצי ביום, יש ממה לדאוג? בדיקה זריזה ברשת מראה שאפילו 5 גרם ביום אמור להיות בסדר.

ובקשר לברזל, גם - מאילו מינונים יכולות להגרם הבעיות? בדיקה זריזה ברשת מראה שהמינון המומלץ הוא 8 מ"ג ליום ושהמקסימום הוא 45 מ"ג ביום. אם ככה, אני משער שצריכה של 30 מ"ג ביום היא תקינה לחלוטין, לא?

תודה רבה 😍

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית