הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דם בזמן הדדליפט

plock88

משתמש פעיל
681
2
נק' מוניטין:
181
681
2
גרייט שייפ
השבוע שברתי שיא נוסף (ממשיך להתקדם על בסיס של מאימון לאימון) והגעתי ל157 ק"ג לסט עבודה. הטכניקה טובה ואני ממשיך להתקדם רק עם מגנזיום,בלי חגורה וכו'.. אבל הקטע הוא שבאימון האחרון אמנם המשקל טיפה היה כבד כמובן , ויכול להיות שכתוצאה מזה גררתי ממש באופן קיצוני את המוט על השוק שלי. ירד לי דם ברגל , לא כזה קריטי ולא עשיתי מזה עניין. אני יודע שזה חלק מהעניין , אבל עד כדי כך ? , זה לא קרה לי אף פעם. יכול להיות שזה עניין של טכניקה?נסיון עם התנועה? המשקל כבד מדי?..מה?

זה סימן שאתה עושה את זה נכון. מכנסיים ארוכים, גרביים גבוהים או מגנזיום על השוקיים.

זה לא סימן שהוא עושה את זה נכון, ביצוע נכון לא "כולל" דם בשום תרגיל שהוא (והאמת שיש אנשים שטוענים שדם מעיד על ביצוע לא נכון של דדליפט). אבל זה כן שכיח למדי ואין מה לעשות מזה סיפור.

יכול להיות פצע פתוח או משהו לי יש פצע בשוק וכל פעם שאני מוריד בחזרה זה מגרד אותו ויורד גם דם אבל הקרבה אחי!!!

יש גרביים מיוחדות לדדליפט בגלל מה שאתה מתאר, בנתיים אתה יכול למרוח טלק על השוק וזה יעזור למוט להחליק (יש מצב שגם תוכל להרים יותר).

זה לא אמור לקרות אבל זה לא מצביע על שום דבר. אתה לא אמור להיעזר בשוקיים ובמיוחד לא בקוואדס כדי "לגרור" את המוט כנגדם למעלה. אבל אם משפשף לך חזק בצורה אקראית מפעם לפעם לא קרה כלום.

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שלמגנז את השוקיים יעזור במקצת. אז בעקרון זה עניין של טכניקה אתם מסכמים את זה אם ככה. אז מחר אני אנסה טיפה יותר לשים דגש. אני אעדכן מחר בצהריים איך היה. תודה על התגובות חברים.

במקום לתת דגש ולנסות לפתור את החיכוך בשוקיים, תוודא שהטכניקה טובה ושאתה לא מושך כנגד השוקיים/קוואדס, כי זה לא אמור לקרות למרות שכמו שחיים אמר זה קורה מפעם לפעם. אם הטכניקה שלך טובה וזה עדיין קורה, זה רק חלק מהעניין.

• פותח/ת השרשור
כן אחי, למרות שלא הרגשתי בסט עבודה משהו שונה מכל סט עבודה קודם שהיה לי , הטכניקה הייתה טובה (גב לא עגול , ואין כאבים בגב ברוך השם , דוחף עקבים לרצפה,חזה בנק' הגבוהה ביותר,עומד ברוחב כתפיים..) אני פשוט אנסה מחר לתפוס מרחק של 2-3 ס"מ מהשוק לפני המשיכה עצמה.

אל תעשה פיל מזה שירד לך דם ואל תשנה סטאפ. זה גם יכול לקרות כי הרגליים מתיישרות מאוחר (והתחת עולה למעלה). פשוט תעקוב אחרי זה ותראה מה קורה.

תשים גרביים ארוכות ומכנסיים ארוכות וזה יהיה יותר טוב.
אחרי הנפות ודדליפט תמיד יש לי סימנים אדומים אבל דם לא היה לי מאז שהתחלתי להתלבש ככה לאימון.

• פותח/ת השרשור
אוקי , חיים- כן אחי,אני לא עושה מזה עניין כזה גדול,רק רציתי לדעת אם זה עניין 100% של טכניקה או שזה פשוט "קורה" כחלק טבעי מהתנועה. בסדר גמור היום אני אעלה טיפה משקל ואנסה ואני אעדכן.תודה לכולם.

• פותח/ת השרשור
חח מה לא ניסיתי היום ?..כלום לא עזר.
השתמשתי בחגורה של איזה ליפטר רוסי מהמכון , ממש לא היה נוח , אני אוותר על העניין הזה.
נוסף על זה, היו לי 2 סטי עבודה עם 157 ק"ג לאור העובדה שב2 הסטים לא עלתה החזרה ה2..ישנתי היום 6-7 שע' בערך וביומיים מאילוצים אכלתי לא כזה טוב. אבל גם לאורך כל הסטים המשיך לרדת דם. בגלל שנפתח הפצע. אני אוותר על סט עבודה עד יום שישי הבא כנראה. יום שני הזה אני אנסה לטפל כמו שאמרתם חלקכם בעניין של הטכניקה יותר. ד"א טלק באמת עוזר עד כדי כך ? כי גם הבחור שנתן לי את החגורה אמר את זה.

זה לוקח שבוע עד שזה מבריא אם זה ממש נפתח וזו לא שריטה קטנה, וכל שפשוף של המוט פותח את זה. מה קשור לחגורה אני לא מבין, לרוב האנשים זה מפריע בדדליפט יותר מאשר עוזר.

זה לא טלק, זה מגנזיום קרבונט (או בקיצור, מגנזיום/גיר). חגורה לא ממש תעזור פה - בחודשיים האחרונים אני עובד בלי חגורה בדדליפט ורק בסטים הכבדים ממש (מעל 200) אני מרגיש שהיא קצת חסרה לי.
בהמשך למה שחיים רשם כמה הודעות קודם - גם אני קראתי שדם מהשוקיים בדדליפט יכול להעיד על בעיה בטכניקה (שינוי בזוויות האגן/גב לפני שינוי זווית בברכיים, משקל לא על העקבים) אבל אי אפשר לדעת בלי לראות.
כבר כמה פעמים שאלו אותי איך אני מסוגל לעשות דדליפט במכנסיים קצרים ובלי גרביים ארוכות, לשמחתי אף פעם לא הגעתי למצב שדיממתי.

• פותח/ת השרשור
רק רציתי להיות בטוח לגבי החגורה (כבר ממזמן הייתה לי מחשבה לשלב חגורה,עכשיו אני יודע שזה לא הכרחי) , אבל עזבו את העניין עם החגורה.
בעקרון , זה כן , כמו שאתם אומרים , עניין של טכניקה. אשמח incin אם תפרט לי טיפה יותר לגבי מה שאמרת לגבי הזווית ברכיים והמשקל שלא על העקבים. כלומר,איך זה צריך להיות?

כשאתה רק מתחיל את המשיכה הזווית הראשונה שצריכה להשתנות זו זווית הברכיים בשביל לאפשר למוט לנוע בקו ישר למעלה, זווית האגן והגב משתנות רק כשהמוט מתקרב לכיוון הברכיים. אם בתחילת המשיכה תעלה את המוט באמצעות שינוי זווית אגן/גב המוט יתנגש בשוקיים שלך.

כמובן שלאורך כל המשיכה המוט צריך להיות במגע עם הגוף שלך אבל בגלל שאתה מתחיל את המשיכה עם שינוי זווית בברך אתה לא אמור להפצע במהלך המגע.
יש הרבה אנשים שחושבים שאם יורד לך דם סימן שאתה עושה את התרגיל טוב, אבל זה נכון חלקית - אם אתה נפצע בשוקיים במהלך ההרמה אז מה שבטוח זה שהמוט נמצא במגע עם הגוף שלך ואתה לא מרים כשהוא נמצא בקו של האצבעות.
יכול להיות גם שבעמדת המוצא שלך הברכיים נמצאות יותר מדי קדימה (משקל לא על העקבים) מה שגורם לשוקיים לחסום את המסלול הישר של המוט, כתוצאה מכך גם אם תתחיל את ההרמה בשינוי זווית ברכיים ("לדחוף את העקבים לרצפה") עדיין השוקיים יחסמו את המסלול של המוט.

• פותח/ת השרשור
כשאתה רק מתחיל את המשיכה הזווית הראשונה שצריכה להשתנות זו זווית הברכיים בשביל לאפשר למוט לנוע בקו ישר למעלה, זווית האגן והגב משתנות רק כשהמוט מתקרב לכיוון הברכיים. אם בתחילת המשיכה תעלה את המוט באמצעות שינוי זווית אגן/גב המוט יתנגש בשוקיים שלך.

כמובן שלאורך כל המשיכה המוט צריך להיות במגע עם הגוף שלך אבל בגלל שאתה מתחיל את המשיכה עם שינוי זווית בברך אתה לא אמור להפצע במהלך המגע.
יש הרבה אנשים שחושבים שאם יורד לך דם סימן שאתה עושה את התרגיל טוב, אבל זה נכון חלקית - אם אתה נפצע בשוקיים במהלך ההרמה אז מה שבטוח זה שהמוט נמצא במגע עם הגוף שלך ואתה לא מרים כשהוא נמצא בקו של האצבעות.
יכול להיות גם שבעמדת המוצא שלך הברכיים נמצאות יותר מדי קדימה (משקל לא על העקבים) מה שגורם לשוקיים לחסום את המסלול הישר של המוט, כתוצאה מכך גם אם תתחיל את ההרמה בשינוי זווית ברכיים ("לדחוף את העקבים לרצפה") עדיין השוקיים יחסמו את המסלול של המוט.

תודה רבה על התשובה,עזרת לי. אימון הבא אני אתן מנוחה מהדדליפט ולאט לאט אחזור עם פחות משקל בדגש יותר חזק לסט אפ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית