הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אתם מכירים מישהו באופן אישי\מקצוען שמתאמן בהרמת משקולות עם פריצת דיסק?---לא לליצנים

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
השאלה שלי בכותרת
האם אתם מכירים מישהו מקצוען (או אפילו פרו)
או מישהו באופן אישי
שמתאמן בהרמת משקולות עם פריצת דיסק?

• פותח/ת השרשור
זה שעובדים כבד עם פריצת דיסק לא אומר שזה בריא ונכון ואתה לא מפתח לך תפריצת דיסק הבאה.
הורגים אותי פה אנשים אומרים לבן אדם להתאמן ברגיל עם מגבלה כזאת .... לטעמי אתה צריך לא להעמיס על הגב שלך משקלים גדולים והכי חשוב זה הבריאות לא חדר כושר, משקלים פוזות וחארטות !
אף אחד לא אמר לי להתאמן
פשוט אמרו לי שיש אנשים שמתאמנים-זה ההבדל
במידה ואני יודע שאנשים מתאמנים וחיים עם זה אני הולך לעשות את זה,קשה לוותר על הספורט

אף אחד לא אמר לי להתאמן
פשוט אמרו לי שיש אנשים שמתאמנים-זה ההבדל
במידה ואני יודע שאנשים מתאמנים וחיים עם זה אני הולך לעשות את זה,קשה לוותר על הספורט

דוויט הווארד פרץ דיסק השנה. אני לא מאמין שהוא יפרוש ממשחק כדורסל פעיל, בטח יחזור שנה הבאה.

תגידו גמישות יכולה למנוע פריצת דיסק בעתיד?

אנשים גמישים יותר מידי פגיעים יותר לבעיות עמוד שדרה, וכך גם עם לא גמישים מספיק.

זה שעובדים כבד עם פריצת דיסק לא אומר שזה בריא ונכון ואתה לא מפתח לך תפריצת דיסק הבאה.
הורגים אותי פה אנשים אומרים לבן אדם להתאמן ברגיל עם מגבלה כזאת .... לטעמי אתה צריך לא להעמיס על הגב שלך משקלים גדולים והכי חשוב זה הבריאות לא חדר כושר, משקלים פוזות וחארטות !

אני לא חושב שמישהו פה מציע להתאמן רגיל אחרי פציעה כזאת, אלא בהדרגתיות האפשרית.
יותר מידי אנשים חזרו לפעילות מכובדת (ואף תחרותית) מפציעות כאלו, בשביל להגדיר את הפציעה הזאת כיותר ממגבלה ברוב המקרים (עם יוצאי דופן כמובן, ראו שורה הבאה).
בכלל הגדרת הפציעה כ"פריצת דיסק" היא בעייתית משום שזה מאוד תלוי מה חומרת הפריצה, לאן בדיוק הדיסק פרץ, ותלוי מאוד בתגובה שלכל אחד ל"תקלה" הזאת, משום שכפי שאתם יודעים - יש תיעוד מאוד נרחב של אנשים עם פריצות דיסק אסימפטומטיות, וההפך.

גם דיסק שנפרץ ומצליח להחלים ו"להסגר" מחדש (בין אם בניתוח ובין אם בעצמו) במשך תקופה מסויימת מאוד רגיש לפריצה חוזרת וצריך לכבד את העובדה הזאת.

נערך לאחרונה:
גם לי יש דיסק שנדפק קצת(L5-S1), היית אצל האורטופד והוא אמר שהדיסק התייבש ו"התכווץ". בצילום הוא היה נראה יותר קטן מהשאר. עדיין לא עשיתי MRI כדי לראות בדיוק מה הולך שם. הנקודה היא שאני לא יודע בדיוק מה זה.
בכל אופן, אצלי הכאב היה מידי פעם בישבן ובאיזור גב התחתון. עכשיו זה מידי פעם כואב ואני מתאמן עם משקלים קצת יותר נמוכים מפעם, ובלי אימוני פוטבול.
תעשה MRI אם אתה רוצה לדעת בדיוק מה קרה שם.

לי היתה פריצת דיסק+כמה בלטים ב 2008 (מהרמת כמה שקי זבל בניין (שיפוץ), כמה בולי עץ וגנרטור באותו היום של לג בעומר בצורה לא נכונה)

אמנם אני לא פרו\מקצועי אבל אין לי בעיות בדדליפט\סקוואט ובכלל בהרמת משקולות או מקררים

כן יש לי בעיה לקפוץ (לא בנחיתה אלה אחרי הניתוק מהקרקע), לבעוט (בכדור או בני אדם), אופניים (בחלק של הדיווש בישיבה)
אלו פעולות שכן אכשהו גורמות לי לחץ מיידי בנקודת הפציעה, משהו שיכול להשבית אותי ל 1-3 ימים במיטה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית