הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

2 בלט דיסק,והורדת פרופיל

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
אהלן,אז כמו שכתבתי בפוסט הקודם.חששו שיש לי פריצת דיסק
אבל בדקו וזה בלט (יותר נכון 2).
מזל...זה כמעט הכי זול שיכלתי לצאת מהכאבים..
האורטופד אמר לי שכנראה יורידו לי פרופיל ל45.
אתם יודעים מה קורה הלאה?

• פותח/ת השרשור
חחח נו כמובן.אבל השאלה אם משאירים אותי בבא"ח או שאני יוצא לבסיס פתוח?

חחח נו כמובן.אבל השאלה אם משאירים אותי בבא"ח או שאני יוצא לבסיס פתוח?
תלוי בעיקר במה וכמה אתה רוצה.
חטיבות החי"ר צריכות תומכי לחימה. לצאת מהחטיבות זה קשה, אבל אם יש מישהו שיכול זה מישהו עם פרופיל 45...
בד"כ יש גם תפקידים נחמדים בחטיבות, ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לא משנה מה, לא להגיע למפקדת גדוד. שם אתה הכלב של הגדוד - מתרוצץ אחריו לכל מקום, אתה תלוי בגדוד ובמצב הבטחוני והרבה פעמים לא יודע כלום על מה הולך לקרות איתך, אתה נמצא בשטחים עם כל המשתמע מכך - עוצרים וכו', קו, אימון, סגירות, שמירות, מטבחים, מלא חרא, נטחן כמעט כמו לוחם (אצלינו לוחמים סוגרים אחד ל2 בקו והמפקדה אחד ל3. זו טחינה יחסית למי שלא קרבי).
בגדס"רים יש פלוגת ביה"ס ששם אתה לא תלוי במצב הבטחוני (אלא אם יש מלחמה או משהו כזה) ואתה סוגר ~3-4 שבתות בשנה ויוצא כל חמישי.
יש גם את האופציה להיות במפח"ט (מפקדת חטיבה) שגם שם יש כל מיני דברים נחמדים אבל תכלס זה דומה למפקדת גדוד פשוט פחות "בקו האש".

אם אתה רוצה לצאת מהחטיבה תנסה להשיג פרופיל 45 עורפי, על הנייר זה מבטיח לך לצאת מהחטיבה אבל עדיין, תתכונן למלחמות - לא יוצאים מחטיבות חי"ר בכזאת קלות. זה לפי מה שאני יודע על הצנחנים והבנתי שגם בגולני זה ככה. אולי בנח"ל זה שונה קצת, אבל אפשר להניח שההבדל לא כזה גדול...

• פותח/ת השרשור
הבנתי,תודה רבה על העצות
באמת זה מה שאני לא רוצה זה להשאר בגדוד ואני רוצה להיות בבסיס פתוח,אנסה לשאוף לשם,תודה רבה בכל אופן

תגיד במבה אתה יכול להמשיך להתאמן כפי שהתאמנת לפני כן עם פציעה כזאת?
ואפשר לטפל בזה איכשהו או שזה בילתי הפיך?

• פותח/ת השרשור
תגיד במבה אתה יכול להמשיך להתאמן כפי שהתאמנת לפני כן עם פציעה כזאת?
ואפשר לטפל בזה איכשהו או שזה בילתי הפיך?
לאט לאט ניקח את הזמן
וזה קרה ממסע תדלים בגיבוש יחטיות בנחל

לך לפתוח, פשוט תוציא פטור מנעליים צבאיות בגלל הגב שזה כבר אומר פטור משמירות+מטבחים. הם לא ירצו להחזיק אותך ויעיפו אותך.

אולי בנח"ל זה שונה קצת, אבל אפשר להניח שההבדל לא כזה גדול...

אני נחלאווי ולא פגשתי עד היום בן אדם שירד לג'וב והצליח לברוח מהבא"ח/גדוד.פגשתי בן אדם עם פריצת דיסק עם החלטה של רופא לשחרר אותו מהגדוד שבמשך חודש המג"ד רק מבטיח שישחרר אותו מהגדוד ולא באמת אומר לו איך ומתי זה קורה.

היית מרים משקלים מאוד גבוהים לא? איך יש לך 2 בלטי דיסק ממסע?

אני נחלאווי ולא פגשתי עד היום בן אדם שירד לג'וב והצליח לברוח מהבא"ח/גדוד.פגשתי בן אדם עם פריצת דיסק עם החלטה של רופא לשחרר אותו מהגדוד שבמשך חודש המג"ד רק מבטיח שישחרר אותו מהגדוד ולא באמת אומר לו איך ומתי זה קורה.
טוב לדעת שאתה איתי 😉

• פותח/ת השרשור
תאכלס נשמע קצת מוזר... נשמח אם בכל זאת תפרט מה בדיוק גרם לזה...
פשוט מאוד.
תוצאה של עייפות+עומס+גרעון קלורי והרמה לא טובה.
יצאנו למסע תדלים ביום השני לגיבוש.כשהתחלנו את המסע הכל היה טוב ויפה אבל שמתי לב לפני שהתדל שלי בלאי.ביקשתי להחליפו ואמרו לי שהוא בסדר.לא התווכחתי.
שיצאנו למסע רצנו על ההרים.כשרצנו התדל התחיל להחליק לי טיפה.אז מן הקפצתי אותו כדי לשים אותו שוב על הגב
אחרי כמה עשרות מטרים הוא החליק לי שוב והיה מצב שתפסתי אותו ביד אחת.ובפעם שניסיתי מן "להקפיץ"את הרצועה של התדל לכתף תוך כדי ריצה בהרים.שמעתי מן קליקים כאלה בכל הצד השמאלי של הגב התחתון,וישר הרגשתי את זה גם ברגל.זרקתי את התדל ודיי נפלתי על הרצפה כי פשוט היה קשה לי להזיז את הרגל.הקרין לשם כאב (גם לישבן,אבל זה פחות הפריע).
זה בער מה שקרה

לא מפתיע אותי שזה קרה בגלל טיפשות של המפקדים שלך, אם המצב הבריאותי שלך יחמיר/סכנה בלהישאר קבוע קח עורך דין ותתבע את הצבא.

האמת כן, זה ממש חשוב - תבקש מרופא היחידה לקבל שיחת תביעת משרד הביטחון. אתה חייב את זה. למה?
1. בשביל שאם תרצה לתבוע מתישהו, אתה תדע איך לעשות את זה. ויש מצב שתרצה, המקרה שלך קרה בוודאות בגלל הצבא.
2. אם מתישהו, מסיבה כלשהי, תצטרך לקבל פרופיל 21 (על רפואי, לא נפשי) או 24 (גם, רק רפואי), אתה תוכל לקבל את זה. רופא היחידה שלך יכול להפנות אותך לוועדה רפואית עם המלצה ל21\24 בלי לספר לך שמשרד הביטחון אוסר על צה"ל לשחרר חיילים על רקע רפואי (לא נפשי) בלי השיחה הזו. מה שיתן לרופא שלך "צ'אנס נוסף" (כלומר, ועדה רפואית נוספת), במידה והחליטו לשחרר אותך.
לי הייתה ועדה רפואית לפני חצי שנה, עם המלצה ל24 זמני ל3 חודשים, והרופא שלי (במקרה שלי קרפ"ח - קצין רפואה חטיבתי, הגעתי אליו אחרי שהגשתי ערעור על רופא היחידה שאמר שהכל בסדר איתי ושאני חוזר לשירות רגיל ופעיל) לא סיפר לי על זה. בוועדה החליטו לתת לי 45 כך שלא ידעתי על זה. עכשיו, ביום שני, שלחו אותי שוב לוועדה רפואית, והפעם הרופא שם קבע לי 24 ל3 חודשים. אמאמה? לא עשיתי שיחת תביעת משרד הביטחון. הוא קבע לי שוב 45, שלח אותי לשיחה והפנה אותי לעוד ועדה רפואית שתהיה ביום רביעי.
אם ביום רביעי יחליטו לא לתת לי 24, רופא היחידה שלי ניצח.

בקיצור תבקש מהרופא את השיחה הזו (זה אצל קצינת \ מש"קית נפגעים) ואם הוא עושה בעיות תדבר עם הקצינת נפגעים, הן בד"כ מאוד נחמדות ומסדרות את זה ברגע.
אה ועוד משהו חשוב, אם קיבלת 7 גימלים או יותר ואתה רוצה להסתפח לר"מ 2 - אתה יכול. לא משנה מה רופא היחידה שלך יגיד לך. אתה פשוט הולך על דעת עצמך לר"מ 2 בבי"ח שקרוב אליך, עם הגימלים, ומבקש להסתפח. אם הרופאה שם מסכימה - אתה מסופח. לרופאים ביחידות לוחמות יש נטייה לחרטט אותך שאתה לא יכול להסתפח ובאופן כללי, להתעלל בחיילים חולים \ פצועים. בשביל להסתפח לר"מ 2 אתה לא צריך לבקש ממנו או לקבל את האישור שלו - פשוט בהפנייה שנתנו לך 7 גימלים או יותר לך לר"מ 2 ותסתפח (אם אתה רוצה).

כל מה שאני אומר לך זה למעשה נטו הפקת לקחים מכל הטעויות האפשריות שאני עשיתי (פשוט כי אף אחד לא דואג להגיד לך את הדברים האלה. הצבא מחמיר ומטפל בבעיות בצורה טובה ורצינית, אבל הרופא הקטן ביחידות כאלה בד"כ דואג שהמידע הרלוונטי לא יגיע אליך ובכלליות, להתעלל בך כמה שאפשר).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית