הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר למאזן קלורי שלילי והורדת משקל - כרגע בתפריט דל פחמימה

Surgeon13

משתמש פעיל
849
4
נק' מוניטין:
327
849
4
חלתי בתפריט תזונתי בהתאם לדיאטת AD כרגע אני שבוע ועומד על בערך 10-20 גרם פחמימה ליום.
אני נמצא על גרעון קלורי של כ150-200 קלוריות ליום, זה לא כולל פעילות ספורטיבית אלא ההפרש מהRMR הרגיל שלי. אם אני מתאמן עוד 2-3 ימים בשבוע (אימון משקולות) יוצא שאני אהיה בימים האלה על גרעון של בערך 300 קלוריות ליום.
הBMR שלי זה 1650 בערך, אני אוכל כל יום פחות או יותר 1700-1750 קלוריות.
הRMR שלי הוא בערך 1980 קלוריות.

אני מתאמן פעמיים-שלוש בשבוע. כרגע לא עושה ריצות ולמען האמת אין לי מספיק זמן לשלב גם את זה בנוסף לאימונים (אולי אעשה פעם אחת בשבוע בעתיד).

האם יש טעם לשלב אירובי או שלהמשיך במתכונת הנוכחית של התפריט והפעילות הספורטיבית?
אין לי משקל רב להוריד, גג 5 קילו לדעתי וגם זה אם אני אגיע לאחוזי שומן של 10% או מטה מכך. כרגע אני לפי הערכות עומד על כ17% שומן.

מכיון שהתפריט נורא דל בפחמימות היתי באופן אישי נמנע מאירובי עד השקילה. תתחיל ותראה לאחר שבוע / שבועים אם יש ירידה במשקל.
במידה ולא תהיה מרוצה, תתחיל להוסיף אירובי בעצימות נמוכה, תתחיל 90-120 דקות אירובי שבועי.

אגב, אם אתה על 17% שומן, אפשר לרדת גם מתפריט רגיל ולא דל פחמימה. תתחיל מתפריט רגיל ורק לאחר שתגיע ל 12%-10% תתחיל לקצץ בפחמימות.

• פותח/ת השרשור
מכיון שהתפריט נורא דל בפחמימות היתי באופן אישי נמנע מאירובי עד השקילה. תתחיל ותראה לאחר שבוע / שבועים אם יש ירידה במשקל.
במידה ולא תהיה מרוצה, תתחיל להוסיף אירובי בעצימות נמוכה, תתחיל 90-120 דקות אירובי שבועי.

אגב, אם אתה על 17% שומן, אפשר לרדת גם מתפריט רגיל ולא דל פחמימה. תתחיל מתפריט רגיל ורק לאחר שתגיע ל 12%-10% תתחיל לקצץ בפחמימות.

רציתי לנסות ולבדוק על עצמי את עניין הדל פחמימה ואיך זה עובד, זה לא כל כך קשה לי למען האמת אז אני אשאר איתו בינתיים.
מבחינת שקילה, במאזניים המעפנים שיש לי הורדתי 1-2 קילו בערך מאז יום ראשון שעבר.
העניין הוא שאני לא מבין אם גרעון קלורי יומי של 200-300 זה קצת מידי. אם זה לא מספיק אני יכול להוריד אולי אימון שבועי אחד ולרוץ יותר. אבל 90-120 דקות בשבוע זה ממש המון ואין לי לצערי מספיק זמן.

אם אתה רק בתחילת התפריט, אז לא ממש ניתן לקבל אינדיקציה. בשבוע שבועיים הראשונים בתפריטי דלי פחמימה מאבדים המון מים, מכיר מקרים של מתאמנים שאיבדו גם 5ק"ג - 7 ק"ג בשבוע שבועיים הראשונים. אי לכך, לא ניתן להסיק מסקנות בתחילת התהליך.

בקשר לתפריט, זה לא עניין של נוחות, פשוט אין צורך לקצץ בפחמימות כשאתה על אחוז שציינת. זה מיותר.
בהקשר לאימוני משקולות, לא לוותר עליהם.

כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן ?

• פותח/ת השרשור
אם אתה רק בתחילת התפריט, אז לא ממש ניתן לקבל אינדיקציה. בשבוע שבועיים הראשונים בתפריטי דלי פחמימה מאבדים המון מים, מכיר מקרים של מתאמנים שאיבדו גם 5ק"ג - 7 ק"ג בשבוע שבועיים הראשונים. אי לכך, לא ניתן להסיק מסקנות בתחילת התהליך.

בקשר לתפריט, זה לא עניין של נוחות, פשוט אין צורך לקצץ בפחמימות כשאתה על אחוז שציינת. זה מיותר.
בהקשר לאימוני משקולות, לא לוותר עליהם.

כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן ?

כרגע אני על 3 אימונים. אני עושה FBW עם דדליפט\סקוואט לסירוגין.
אני כרגע לא ממש מתעסק עם המשקל שלי, עומד בתפריט ומתאמן כמו שצריך. המשקל עצמו לא מעניין אותי אלא ההיקפים.
למה זה מיותר לקצץ בפחמימות?

א. אני לא רואה בעיה לקצץ קצת בנפח האימון לעלות עוד טיפה את העצימות בכדי לשלב אירובי. בכל אופן כרגע אין צורך, אבל זה אפשרי.
ב. ניתן לבצע שתי אימוני משקולות בעצימות גבוהה ואימון אמצעי של השבוע לשלב אימונים קרוספיט.
ג. למה לסבול ? אם אפשר לאכול למה לבחור שלא ? זה לא שזה ישנה לדיאטה הגרעון הקלורי יותר קובע, פשוט לא מבין את ההגיון.

• פותח/ת השרשור
א. אני לא רואה בעיה לקצץ קצת בנפח האימון לעלות עוד טיפה את העצימות בכדי לשלב אירובי. בכל אופן כרגע אין צורך, אבל זה אפשרי.
ב. ניתן לבצע שתי אימוני משקולות בעצימות גבוהה ואימון אמצעי של השבוע לשלב אימונים קרוספיט.
ג. למה לסבול ? אם אפשר לאכול למה לבחור שלא ? זה לא שזה ישנה לדיאטה הגרעון הקלורי יותר קובע, פשוט לא מבין את ההגיון.

א. הנפח אצלי לא כזה גדול נראה לי. יש אפשרות לזה בהמשך הדרך.
ב. קרוספיט לא ממש ייצא לי לעשות לדעתי כאן אבל חשבתי גם על האופציה לרדת ל2 אימונים שבועיים ולהוסיף אירובי על חשבון זה. פשוט קראתי שזה לווא דווקא תמיד טוב ויכול גם להביא לפירוק שריר (לא שיש לי כזה הרבה).
ג. אני לא סובל האמת, זה בסדר. אם זה יהיה ממש רע אני לא מתכוון לסבול ואעיף את כל הדל פחמימה הזה. בינתיים הכל בסדר ואין שום בעיות.
השאלה המקורית שלי הייתה אם גרעון יומי של כ200, וכמה פעמים בשבוע גרעון של 300-350, זה אמור להספיק?

אפשר לעשות את זה באמצעות תזונה אם אתה מרגיש שמה שאתה אוכל מספק אותך, אפשר לקחת את האמצע ולשלב אירובי יחד עם גירעון מהתזונה.

זה לא משנה, מינוס זה מינוס. כאן נכנס יותר הקטע הפסיכולוגי, יש כאלו בחיטוב שיעדיפו לעשות יותר אירובי כדי לאכול קצת יותר.
אני לדוגמא לא מסוגל לעשות אירובי, זה עינוי בשבילי, אז אני אעדיף לקצץ מה שאפשר בתפריט, לתקוע כל היום גרעפסים בטעם קיבה וקפה.

אתם שוכחים שגם לאירובי יש עוד מלא יתרונות.. כמו עזרה להיתאוששות שיפור סיבולת לב ריאה הזעה וכו...

• פותח/ת השרשור
אפשר לעשות את זה באמצעות תזונה אם אתה מרגיש שמה שאתה אוכל מספק אותך, אפשר לקחת את האמצע ולשלב אירובי יחד עם גירעון מהתזונה.

אוקיי, יילקח בחשבון ואם לא הולך העסק אני אוסיף אירובי.

זה לא משנה, מינוס זה מינוס. כאן נכנס יותר הקטע הפסיכולוגי, יש כאלו בחיטוב שיעדיפו לעשות יותר אירובי כדי לאכול קצת יותר.
אני לדוגמא לא מסוגל לעשות אירובי, זה עינוי בשבילי, אז אני אעדיף לקצץ מה שאפשר בתפריט, לתקוע כל היום גרעפסים בטעם קיבה וקפה.

אין לי בעיה עם אירובי, רק החוסר זמן זה בעיה.
להוריד עוד מהתפריט שאני אוכל כיום זה כבר כמעט בלתי אפשרי. איך לעזאזל אפשר לחיות על 1400 קלוריות? זה כבר סבל מיותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית