הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי מבלי לפגוע בהתאוששות ??

• פותח/ת השרשור Cover
  • פורסם בתאריך

Cover

משתמש מתחיל
165
1
נק' מוניטין:
1
165
1
מה נשמע? 😃

בקיצור השאלה שלי היא כזאת, אני בחיטוב כבר כמה זמן... ואני רוצה להעלות קצב.

אני הולך למכון 4 פעמים בשבוע (AB), ואני רץ 3 פעמים בשבוע.

עכשיו מבחינתי הריצה זה לא רק לשרוף קלוריות... אני חייב לשמור על כושר, ולכן אני צריך התאוששות גם בריצה.

השאלה שלי היא בעצם כזאת, יש איזו שהיא אפשרות לעשות אירובי מבלי לפגוע בהתאוששות שלי בריצה??

ד"א, אני עושה סקוואטים פעמים בשבוע.

תודה מראש על כל התגובות 😃

כמה זמן אתה בחיטוב?
אני חושב שאתה עושה יותר מידי פעילות.אם אתה רוצה להעלות קצב במחינת החיטוב שלך..נסה להוריד את העצימות מאימוני הרגליים(תמשיך לעבוד רגליים,אבל תעשה תרגיל אחר נגיד,לא סקוואט במשקל כבד).ככה לא יהיה לך יותר מידי עומס..ככה אני עשיתי בסוף החיטוב שלי

• פותח/ת השרשור
אני בחיטוב יחסית הרבה זמן... אבל אני לא יותר מדי בתוך זה ><

התחלתי את החיטוב ב 81 קילו, כרגע אני בסביבות ה 72 קילו. וירדתי את זה מאוד לאט (בנוסף לא איבדתי משקלים בכלל, אני מניח שבגלל זה).

בכל מקרה, אני לא עושה סקוואט כבד, לצערי הלחיצת כתפיים שלי יותר כבדה מהסקוואט שלי XD (רק התחלתי לעשות סקוואטים).

תודה רבה על התגובה 😃

אתה רוצה להתאמן לריצות ארוכות (10,000 מקוטלגת כארוכה) ולהתחזק במקביל. זה לא בלתי אפשרי, אבל זה בעייתי. האופציה שלך היא לרוץ לאט מאוד, לעבוד נטו על קילומטראז' ולנסות להתקדם בסקוואט במקביל. תכלס, כל עוד הגורם המגביל שלך בריצה זה הקילומטראז' השבועי שלך, אתה לא צריך להתאושש בשביל להשתפר. לא מדובר על בנייה ונסיון להוסיף איכות כל אימון \ שבוע. מדובר על נפח וכמות, נטו. אין סיבה לא להתאושש ברמות לא גבוהות, אבל סתם לידע כללי, אתה לא תמצא מישהו שמתאמן ברצינות לתחרויות כמו מרתון, איש ברזל או אפילו 10,000 והוא באמת מתאושש מזה. זו הסיבה שלפני תחרויות כאלה עושים טייפר, ונמצאים ב"פיק" אך ורק בתחרות. באימונים לא מגיעים לתוצאות כמו בתחרויות. זה אחד ההבדלים המשמעותיים בין ריצה (או סיבולת בכלליות) להרמת משקולות. משקולנים יכולים לקבוע שיאים אישיים באימונים (או להרים משקלים קרובים לאלה שהם ירימו באליפות עולם), כי יש משמעות הרבה יותר גדולה לעצימות של האימונים ולא לכמות, בניגוד לריצה. בקיצור אל תפחד לא להתאושש מהריצה, תפחד לא להתאושש מאימוני הכוח. כי בסקוואט אם לא תתאושש אתה לא תתקדם. כל עוד אתה לא נפצע, לא עובר להליכה, מעלה קילומטראז' בהדרגה ועולה במשקלי העבודה אתה ON YOUR WAY. זה יהיה קשה ואני בספק כמה זה יצליח לעבוד ביחד. תן לזה ניסיון ותראה מה קורה

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה להתאמן לריצות ארוכות (10,000 מקוטלגת כארוכה) ולהתחזק במקביל. זה לא בלתי אפשרי, אבל זה בעייתי. האופציה שלך היא לרוץ לאט מאוד, לעבוד נטו על קילומטראז' ולנסות להתקדם בסקוואט במקביל. תכלס, כל עוד הגורם המגביל שלך בריצה זה הקילומטראז' השבועי שלך, אתה לא צריך להתאושש בשביל להשתפר. לא מדובר על בנייה ונסיון להוסיף איכות כל אימון \ שבוע. מדובר על נפח וכמות, נטו. אין סיבה לא להתאושש ברמות לא גבוהות, אבל סתם לידע כללי, אתה לא תמצא מישהו שמתאמן ברצינות לתחרויות כמו מרתון, איש ברזל או אפילו 10,000 והוא באמת מתאושש מזה. זו הסיבה שלפני תחרויות כאלה עושים טייפר, ונמצאים ב"פיק" אך ורק בתחרות. באימונים לא מגיעים לתוצאות כמו בתחרויות. זה אחד ההבדלים המשמעותיים בין ריצה (או סיבולת בכלליות) להרמת משקולות. משקולנים יכולים לקבוע שיאים אישיים באימונים (או להרים משקלים קרובים לאלה שהם ירימו באליפות עולם), כי יש משמעות הרבה יותר גדולה לעצימות של האימונים ולא לכמות, בניגוד לריצה. בקיצור אל תפחד לא להתאושש מהריצה, תפחד לא להתאושש מאימוני הכוח. כי בסקוואט אם לא תתאושש אתה לא תתקדם. כל עוד אתה לא נפצע, לא עובר להליכה, מעלה קילומטראז' בהדרגה ועולה במשקלי העבודה אתה ON YOUR WAY. זה יהיה קשה ואני בספק כמה זה יצליח לעבוד ביחד. תן לזה ניסיון ותראה מה קורה

לא ידעתי את זה על ריצה, תודה רבה לך על התגובה המפורטת! 😃

זה מה שאני אעשה כרגע, נקווה שילך טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית