התנועה הליברלית החדשה תקרא מחר בכיכר רבין, בשעה 12:00 בצהרים להקמת "צבא מקצועי" בישרא

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך
כנופל יחידה קרבית...המשכורת המצחיקה וחוסר התנאים באמת מורידים את האוויר מלשרת ביחידות קרביות בצבא....
אני חושב שהעלאת המשכורת ושיפור התנאים יעזרו כאן...למרות שלא עד כדיי כך בשביל כמות שתספיק להקמת "צבא מקצועי"...

אם נתייחס לצה"ל כפי שהוא כיום, כמה עוד כסף למשכורת יחזירו את האוויר למי שמשרת ביחידה קרבית?
על איזה תנאים אתה מדבר ספציפית?

צריך להיות מפגר כדי לחשוב שיהיו פחות לוחמים. במצב הנוכחי מי שרוצה לרדת לג'וב יורד ומפסיד 350 שקל בחודש (ההפרש), בצבא מקצועי זה אותו סיפור רק עם משכורת של 5 ספרות.

משכורת של 5 ספרות ללוחמים?
למה שלא יתנו 6000 לחודש? או בכלל מינימום?

אם נתייחס לצה"ל כפי שהוא כיום, כמה עוד כסף למשכורת יחזירו את האוויר למי שמשרת ביחידה קרבית?
על איזה תנאים אתה מדבר ספציפית?

משכורת של 5 ספרות ללוחמים?
למה שלא יתנו 6000 לחודש? או בכלל מינימום?

משכורת כעובד מדינה שכיר רגיל,עם תוספות לרמות סיכון שונות.
מבחינת התנאים,זה ידוע(ולדעתי חסר כל היגיון) שמבחינת תנאים פנים-בסיסיים נקרא להם,דווקא עובדים כללים נהנים יותר מהלוחמים,וזה באמת אבסורד.
ויותר מזה עובדים כלליים מקבלים יותר חשיפה לשירותי רפואה ושירותי ת"ש שזה בכלל בדיחה.
אם חייל בהכשרה רוצה לראות רופא הוא צריך לחכות לו כשבוע,וזה רק בהחלטת החובש הפלוגתי שלו ובלו"ז ההכשרה,זה נשמע לך הגיוני?,שלא נדבר פה על לוחמי גדודים שהם בעצם מבצעים את התעסוקה המבצעית שהם צריכים לחכות עד שרופא יגיע למוצב,ועד שהוא מגיע הוא צריך לקוות שהוא לא בפעולה מבצעית כלשהי (שמירה,סיור,מארב),שזה בדיוק 15 איש מכל המוצב,עזוב אני יכול לתת עוד מאה אלף דוגמאות,הכל אבסורדי.
ושוב פעם אני לא חושב שדווקא "צבא מקצועי" יעזור,כי לפי דעתי רוב האנשים יעדיפו עדיין לעבוד בעבודות השגרתיות.

משכורת כעובד מדינה שכיר רגיל,עם תוספות לרמות סיכון שונות.
מבחינת התנאים,זה ידוע(ולדעתי חסר כל היגיון) שמבחינת תנאים פנים-בסיסיים נקרא להם,דווקא עובדים כללים נהנים יותר מהלוחמים,וזה באמת אבסורד.
ויותר מזה עובדים כלליים מקבלים יותר חשיפה לשירותי רפואה ושירותי ת"ש שזה בכלל בדיחה.
אם חייל בהכשרה רוצה לראות רופא הוא צריך לחכות לו כשבוע,וזה רק בהחלטת החובש הפלוגתי שלו ובלו"ז ההכשרה,זה נשמע לך הגיוני?,שלא נדבר פה על לוחמי גדודים שהם בעצם מבצעים את התעסוקה המבצעית שהם צריכים לחכות עד שרופא יגיע למוצב,ועד שהוא מגיע הוא צריך לקוות שהוא לא בפעולה מבצעית כלשהי (שמירה,סיור,מארב),שזה בדיוק 15 איש מכל המוצב,עזוב אני יכול לתת עוד מאה אלף דוגמאות,הכל אבסורדי.
ושוב פעם אני לא חושב שדווקא "צבא מקצועי" יעזור,כי לפי דעתי רוב האנשים יעדיפו עדיין לעבוד בעבודות השגרתיות.

אז לשפר את הגישה לרפואה וזהו, כל התנאים שיש כרגע ללוחמים הם תקינים? 😛
איזה שירותי ת"ש צריך להוסיף ובאיזה שלב?
איזה תנאים פנים-בסיסיים אפשר לספק ללוחמים שנמצאים בשטח באימונים? (הם איפשהו באיזור של 'לא קיימים')
איך מפצים לוחם על חוסר שינה (לפעמים כרוני) מבחינה כספית?
לגבי משכורת, איך אפשר להשוות שעות של עובד מדינה אל מול לוחם שבשבוע אחד יכול לעשות 100 שעות עבודה?
כמה עובד מדינה מרוויח?

אני יודע מה התנאים ביחידות קרביות, אני עוד עושה מילואים באחת. אפשר להגיע מרמת בית מלון ועד לרמת התכלבות טוטאלית.
לגבי המשכורת, אני לא חושב שזה יגרום להרבה מאוד אנשים ללכת למקומות כאלה, בעיקר למי שחלשים כלכלית וכנראה לא מעוניינים בלימודים אקדמאיים.

אז כמה ישלמו להערתך\ם ללוחם בצבא מקצועי בישראל?

יש לי תחושה שאתה מתווכח איתי דיי לשווא....אני מסכים איתך ששום סכום בעולם לא יפצה על העוול של חייל קרבי זה בדיוק מה שהסברתי בתגובה שלי....
ולכן אני חושב שהסכום צריך להיות ממש גבוה...

ואני חושב שזה מגוחך להתדיין על סכום משכורת "צודק" כאשר כל הרעיון הוא לתת לכוחות השוק לפעול על מנת להגיע להתייעלות מקסימלית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית