הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב שרירים באימון

מדוזה

משתמש פעיל
518
1
נק' מוניטין:
121
518
1
היה דיון בחדר כושר , ורציתי לקבל תשובה פה .

איך זה להתאמן אימון אחד חזה ולמחרת כתפיים ? ואיך זה להתאמן באותו אימון כתפיים ואז חזה ?

• פותח/ת השרשור
מעייף אין בעיה השאלה אם זה פוגע במשו או שזה אפשרי ובסדר ?

מדובר באימון קשה וקבוע לגבי שני השרירים יענו שזה יהיה יום אחר יום ופעם אחת ביחד באותו אימון , האם זה בסדר או שזה יכול לפגוע בגדילה ובהתפתחות של השרירים האלה ?

^תשמע בישביל שהשרירים יגדלו הם צריכים לנוח..
אני אישית גם התחלתי עכשיו לעשות יום א חזה ועוד משהו ויום הת קתפיים ועוד משהו וזה אפשרי אני לא מאמין שזה יפגע בך באיזה שהוא דרך אבל תנסה פעם אחת אימון כזה ותיראה איך ילך לך..

השאלה הזו יכול להישאל לגבי כל צמד קבוצות שרירים הקשורות אחת לשנייה. אם אתה לא נח, לא משנה כמה חזק תתאמן, התוצאות יאחרו לבוא.

אבל אם הוא יעבוד בוא נגיד ביום אחד חזה ועוד משהו וביום לאחר מיכן כתפיים ועוד משהו אז תיהיה מנוחה של 24 שעות אז זה כן בסדר נכון?

אבל אם הוא יעבוד בוא נגיד ביום אחד חזה ועוד משהו וביום לאחר מיכן כתפיים ועוד משהו אז תיהיה מנוחה של 24 שעות אז זה כן בסדר נכון?
אם אני לא טועה השריר מומלץ שהשריר ינוח 48-72 שעות בין אימון לאימון.

• פותח/ת השרשור
אממ אני עדיין מחפש תשובה חד משמעית , אם זה בסדר להתאמן יום אחד חזה ולמחרת כתפיים ולעשות אימון באותו יום של חזה וכתפיים .

בנאדם שמתאמן 5 פעמים בשבוע abcxdex איך מחלקיק את השרירים ככה שלא יהיה התנגשות ?

A - חזה + יד קדמית
b - רגליים + כתפיים
c - גב + יד אחורית
x - מנוחה
d - חזה + כתפיים
e - רגליים + גב
x - מנוחה

ככה זה הכי טוב ?

נערך לאחרונה:
הייתי מוסיף EGFHIJ
באמת, מה הסיהנ לכל הפיצולים ? ככה יוצא שאין לך מספיק תדירות גירויי...
עכשיו אני רואה שבעצם עשיתה פה סוג של AB\C.
לדעתי תתאמן3-4 פעמים בשבוע FBW\AB . אין צורך ביותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מבקש תשובה לשאלה אם אפשר זה יעזור .
הבעיה היחידה של התנגשות זה שיש חזה וכתפיים באותו אימון ושיש חזה ושלמחרת יש כתפיים .

• פותח/ת השרשור
לדעתי הבעיה היא זה שיש כתפיים אחרי אימון חזה .

אם אין אם זה בעיה אז הכל בסדר גמור לדעתי , אבל אמרו לי שזה יפגע בהתאוששות ובמנוחה של השרירים וזה יפגע בגדילה וההתנפחות שלהם .

אבל אם אין בעיה לעשות באימון חזה וכתפיים אז אני יעביר את הרגליים ליד קדמית ביום א' ואז יהיה חזה וכתפיים ביום ב' , זה בסדר גמור מהבחינה הזאת הבעיה שתיווצר זה שביום ב' יש עבודה על החזה ולמחרת עבודה על יד אחורית ...

אין שום בעיה , יש הרבה שעושים
A חזה, כתפיים (ויד אחרוית אם אתה מאמן באופן ישיר)
B רגליים, גב (וקידמית אם אתה מאמן באופן ישיר), בטן

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=66

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=357

תדירות
לפי ורנבורם, המחקר העכשווי מראה שיש עדיפות לעבודה על שריר פעמיים בשבוע ,על פני עבודה של פעם אחת בשבוע. למרות זאת, לא נמצא הבדל בין פעמיים לשלוש בשבוע. ראוי לציין שבמקרים בודדים, אפשר למצוא כמה דפוסים מעניינים לטובת השלוש.

אני ממליץ על התוכנית הזאת:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=66

תוכנית מצויינת.

• פותח/ת השרשור
pan1c - תודה רבה אחי , במאמר הראשון עוד לא קראתי הכל רק חלקים , חבל שלא רשום מה התאוששות הכי טובה לשרירים מבחינת צורך עבודה לדוגמא חזה וגב וכדו' .

לגבי הלינק השני שרשמת רשום שם את החלוקה הזאת
ABCXAB

יום ראשון חזה + גב .
יום שני רגליים + בטן .
יום שלישי כתפיים + ידיים.
יום חמישי חזה + גב .
יום שישי רגליים + בטן .

כשבמאמר הראשון רשום שעדיף לעשות 2 אימונים לשרירים כי זה יתברר כיותר טוב (אפילו שלושה !) ולכתפיים ולידיים יש רק אימון אחד בכל זאת בתוכנית אימונים הזאת בכל זאת אתה ממליץ על התוכנית אימונים הזאת אחי ?

ההתאוששות כבר תלויה בסוג האימון שלך. מן הסתם אם תעבוד AB עם 17 סטים לגב לא תתאושש טוב, אבל FBW עם 4-5 סטים לחזה\גב, זה יהיה מצויין.

• פותח/ת השרשור
אבל מבחינת התנגשות זה בסדר ככה ? לא תיהיה התנגשות שרירים שתפגע לי בהתפתחות של השרירים וההתנפחות שלהם ?

והאם זה בסדר שכל השרירים מקבלים 2 אימונים חוץ מהיד אחורית ,יד קדמית והכתפיים ?

אתה לא צריך לחשוב יותר מדי על השרירים הקטנים...
ב AB שלי היו ימים שלא עבדתי עליהם כי לא נשאר זמן ומה זה לא היה אכפת לי.

חוץ מהכתפיים והפרס, שזה תרגיל חשוב.
אגב פרס, אני מחזיק בכל חזרה את המוט כמו בפרונט סקוואט. יש לי גמישות מעולה ככה שאני יעולה להניח את המוט על הכתף כשהמרפקים למעלה (ממש למעלה, 90 מעלות מהגוף שלי). זה בסדר אם אני לוחץ ככה כל פעם או שכשאני לוחץ להוריד רגיל ולעלות כמו בלחיצת כתפיים?
בד"כ אני לוקח אוויר כשאני מניח ככה את המוט על הכתפיים כשהמרפקים מורמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית