עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למה x=pi/4+pi*k ולא ועוד 2*PI*K?
הקפיצות אמורות להיות ב2*pi*k ממה שהבנתי ועבדתי עד עכשיו...
בכל מקרה תודה.
1. x = 45
2. הביטוי שבמונה הוא חצי מהנגזרת של הביטוי המכנה, לכן האינטגרציה תהיה ln של הביטוי במכנה כפול 0.5.
מדהים עד כמה שזה נראה כמו סינית למי שעשה 3 יח'
חחחחח גם למי שב4 יח' אל תרגיש רע אחימדהים עד כמה שזה נראה כמו סינית למי שעשה 3 יח'
הבעיה שהתשובה היא שורש ואז יש 2 תשובות ובגלל שהנגזרת חיובית ויש חיתוך עם ציר הX ב מינוס 4 אני מניח שהיא מתחילה ממינוס אינסוף עד 4,0יש לך בלאגן בראש ואתה מתבלבל בין מציאת שיפוע או משו כזה לבין מיקום. הנגזרת לא אומרת לך בשום צורה איפה הפונקציה ממוקמת. בשביל לבדוק מתי היא מעל ציר הX אתה פשוט מציב אותה באי שוויון כך שהיא גדולה מאפס ופותר כמו שרשמתי.
זה מה שיצא לי, היא מתחילה ממינוס אינסוף ברביע השלישי ונוגעת בנקודה 4,0- בלי נק' קיצון בדרך והפוך מ4,0 לאינסוף ברביע הרביעי אבל במחשבון זה אומר מהרביע השני ל 4,0- ומ4,0 לרביע הראשוןהיא מתחילה במינוס אינסוף ונגמרת באינסוף, ובין -4 ל 4 היא לא מוגדרת. הנגזרת מראה לך את השיפוע של המשיק לפונקציה ואין לה קשר למה ששאלת.
הניגזרת היא לא מינוס X אלא רק X. הניגזרת של 0.5X^2 היא X.אבל הנגזרת היא מינוס X חלקי שורש(תמיד חיובי) וכשאני מציב מינוס 6 אני מקבל ששיפוע הנגזרת חיובי
הניגזרת היא לא מינוס X אלא רק X. הניגזרת של 0.5X^2 היא X.
כשהיא במינוס אינסוף אז מינוס אינסוף בריבוע זה פלוס אינסוף, כלומר היא מגיע מהפלוס אינסוף עד (4,0-). אז היא לא מוגדרת עד (4,0) שם היא עולה מחדש על האינסוף.
זה מה שיצא לי, היא מתחילה ממינוס אינסוף ברביע השלישי ונוגעת בנקודה 4,0- בלי נק' קיצון בדרך והפוך מ4,0 לאינסוף ברביע הרביעי אבל במחשבון זה אומר מהרביע השני ל 4,0- ומ4,0 לרביע הראשון
מה שאומר שבחלק הראשון השיפוע הוא שלילי