הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו כאן עשה\עושה 007 ויכול לעזור במשהו?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
הגיע הזמן לשפר את הבגרות החרא הזאת...

2 שאלות:

1.

(sin x-cos x) שווה 0. איקס בין 0 ל2 פאי. X=?

אינטגרל לפונקציה מהסוג (e^2x-5e^x)\(e^2x-10e^x+9) די איקס. (הביטוי שכולל 9 במכנה). ^=בחזקת.

תודה לכל מי שעוזר ונקווה שלא תהיה בגרות שואה.

sinx-cosx=0
sinx=cosx
sinx=sin(pi/2-x)

x=pi/2-x
x=pi/4+pi*k
=>
x=pi/4
x=pi*5/4

האינטגרל: http://www.wolframalpha.com/input/?i=integrate+%28e^%282x%29-5*e^x%29\%28e^%282x%29-10*e^%28x%2B9%29%29

לחץ על show steps לדרך הפתרון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה x=pi/4+pi*k ולא ועוד 2*PI*K?

הקפיצות אמורות להיות ב2*pi*k ממה שהבנתי ועבדתי עד עכשיו...

בכל מקרה תודה.

1. x = 45
2. הביטוי שבמונה הוא חצי מהנגזרת של הביטוי המכנה, לכן האינטגרציה תהיה ln של הביטוי במכנה כפול 0.5.

למה x=pi/4+pi*k ולא ועוד 2*PI*K?

הקפיצות אמורות להיות ב2*pi*k ממה שהבנתי ועבדתי עד עכשיו...

בכל מקרה תודה.

צודק, זה אמור להיות ככה:

2x=pi/2+2pk
x=pi/4+pk
=>
x=pi/4
x=pi*5/4

1. x = 45
2. הביטוי שבמונה הוא חצי מהנגזרת של הביטוי המכנה, לכן האינטגרציה תהיה ln של הביטוי במכנה כפול 0.5.

תשובה חסרה לגבי השאלה הראשונה.

נערך לאחרונה:
אני כבר ינצל את שרשור
שאלון 04
(8-Y=SQRT(0.5X^2
צריך לחקור והתשובה שלי לא מסתדרת עם המחשבון הגרפי, לי יוצא כל הזמן שהפונקציה מתחת לציר הX כשהמחשבון אומר שהיא מעל כל השאר נכון

• פותח/ת השרשור
היא בכלל לא מוגדרת מתחת לציר הX.

ובשאר הזמן היא מעליו, זאת אומרת כשX גדול מ4 או קטן ממינוס 4 (זה מה שיוצא כשפותרים את המשוואה (מה שבשורש)>0)

אבל הנגזרת היא מינוס X חלקי שורש(תמיד חיובי) וכשאני מציב מינוס 6 אני מקבל ששיפוע הנגזרת חיובי

• פותח/ת השרשור
יש לך בלאגן בראש ואתה מתבלבל בין מציאת שיפוע או משו כזה לבין מיקום. הנגזרת לא אומרת לך בשום צורה איפה הפונקציה ממוקמת. בשביל לבדוק מתי היא מעל ציר הX אתה פשוט מציב אותה באי שוויון כך שהיא גדולה מאפס ופותר כמו שרשמתי.

יש לך בלאגן בראש ואתה מתבלבל בין מציאת שיפוע או משו כזה לבין מיקום. הנגזרת לא אומרת לך בשום צורה איפה הפונקציה ממוקמת. בשביל לבדוק מתי היא מעל ציר הX אתה פשוט מציב אותה באי שוויון כך שהיא גדולה מאפס ופותר כמו שרשמתי.
הבעיה שהתשובה היא שורש ואז יש 2 תשובות ובגלל שהנגזרת חיובית ויש חיתוך עם ציר הX ב מינוס 4 אני מניח שהיא מתחילה ממינוס אינסוף עד 4,0

• פותח/ת השרשור
היא מתחילה במינוס אינסוף ונגמרת באינסוף, ובין -4 ל 4 היא לא מוגדרת. הנגזרת מראה לך את השיפוע של המשיק לפונקציה ואין לה קשר למה ששאלת.

היא מתחילה במינוס אינסוף ונגמרת באינסוף, ובין -4 ל 4 היא לא מוגדרת. הנגזרת מראה לך את השיפוע של המשיק לפונקציה ואין לה קשר למה ששאלת.
זה מה שיצא לי, היא מתחילה ממינוס אינסוף ברביע השלישי ונוגעת בנקודה 4,0- בלי נק' קיצון בדרך והפוך מ4,0 לאינסוף ברביע הרביעי אבל במחשבון זה אומר מהרביע השני ל 4,0- ומ4,0 לרביע הראשון
מה שאומר שבחלק הראשון השיפוע הוא שלילי

אבל הנגזרת היא מינוס X חלקי שורש(תמיד חיובי) וכשאני מציב מינוס 6 אני מקבל ששיפוע הנגזרת חיובי
הניגזרת היא לא מינוס X אלא רק X. הניגזרת של 0.5X^2 היא X.
כשהיא במינוס אינסוף אז מינוס אינסוף בריבוע זה פלוס אינסוף, כלומר היא מגיע מהפלוס אינסוף עד (4,0-). אז היא לא מוגדרת עד (4,0) שם היא עולה מחדש על האינסוף.

נערך לאחרונה:
הניגזרת היא לא מינוס X אלא רק X. הניגזרת של 0.5X^2 היא X.
כשהיא במינוס אינסוף אז מינוס אינסוף בריבוע זה פלוס אינסוף, כלומר היא מגיע מהפלוס אינסוף עד (4,0-). אז היא לא מוגדרת עד (4,0) שם היא עולה מחדש על האינסוף.

פאק כאן טעיתי התבלבלתי עם הנוסחא של 1 חלקי הפונקציה...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה מה שיצא לי, היא מתחילה ממינוס אינסוף ברביע השלישי ונוגעת בנקודה 4,0- בלי נק' קיצון בדרך והפוך מ4,0 לאינסוף ברביע הרביעי אבל במחשבון זה אומר מהרביע השני ל 4,0- ומ4,0 לרביע הראשון
מה שאומר שבחלק הראשון השיפוע הוא שלילי

זה לא יצא לך כי היא לא קיימת ברביע השלישי והרביעי, הם מבטאים ערך שלילי של Y וY הוא שורש.

והנוסחה שלך שגויה, זה בלי המינוס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית