הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סלמונלה בחלבוני ביצה מוקצפים?

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
אני רוצה להקציף חלבוני ביצה ולהוסיף אבקת חלבון סוכרזית ועוד כמה שטויות דלי קלוריות כדי לעשות מין מוס כזה או גלידה במקרר.
עכשיו השאלה שלי היא אם אני לא מחמם את החלבוני ביצה או משהו ורק מקציף אותם האם יש בהם סלמונלה?
כי אם אני מחמם בעצם הלכה כל ההקצפה
שאלה די מפגרת אבל לא בא לי להסתכן בשטויות האלה

• פותח/ת השרשור
אז זה לא מומלץ? פשוט זה נותן מרקם טוב למה שאני מנסה לעשות, יש אולי איזה דרך יצירתית להיפטר מזה? לפי מה שהבנתי מספיק חימום קטן כדי להיפטר מהסלמונלה אז חשבתי לחמם איזה 10 שניות במיקרו לתת לזה להתקרר ואז להקציף, אפשרי?

אני על בססיס קבוע שותה ביצים נקיות מעורבבות בבלנדר עם עוד כמה דברים כשאין לי זמן להכין..
לא קרה לי כלום

אני על בססיס קבוע שותה ביצים נקיות מעורבבות בבלנדר עם עוד כמה דברים כשאין לי זמן להכין..
לא קרה לי כלום
אז יכול להיות שאולי יום אחד כן יקרה לך משהו, ברור שזה לא ב100%, אבל חבל לקחת את הסיכון הזה.

חיידק הסלמונלה מת אך ורק כאשר המזון מגיעה לבישול/אפייה מקסימלי.
החיידק נמצא באיזור (פי הטבעת) של העוף ובכלליות בבשר שאינו מוכן דיו.
כדי להמנע מסלמונלה חייבים לבשל את הביצה עד מצב ״ביצה קשה״
ואת הבשר עד שאין בו ״דם״

תופעות החיידק לא נעימות - כאבי בטן, הקאות, שלשולים, כאבי ראש, חום והחרפה של הסימפטומים הללו במשך הזמן ללא טיפול.

בדרך כלל רוב מדינות המתפתחות כים חשש גדול לסלמונלה.

בקיצור תשטוף היטב את הביצים אם סבון , אל תשאיר את הביצים מחוץ למקרר או באיזור הדלת של המקרר למרות שכים מקום איחסון מיוחד לביצים הוא לא טוב. כאשר פותחים את המקרר החום הראשוני שנמצא בחדר מגיע למוצרים שבדלת ומפשיר אותם במצב זה נוצר ״מים ועל הביצים שחודרים אם הזמן את קליפת הביצה ועוברים לחלבון .כך מתפשט החיידק לאזור גדול יותר.

ובתיאבון ביצה זה החלבון אם כול חומצות האמינו והוא מקור לחלבון מצויין 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית