הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה אתם אומרים על זה? חלב / חלבוני ביצים הקצפה.

• פותח/ת השרשור xytkhi
  • פורסם בתאריך

xytkhi

משתמש פעיל
568
253
נק' מוניטין:
651
568
253
חברה שלום
אצלנו ניתן לקנות 3 שקיות חלב 1 ליטר בעשרה שקלים. [ חלב 3 אחוזי שומן ]
בחלב יש 3.3 גרם חלבון ל 100 מ"ל משקה שזה אומר במילים אחרות : 33 גרם לשקית חלב.
זה ריאלי לרוקן כל יום שקית חלב, האם החלבון שם נחשב " איכותי ? ובאילו שעות הכי אפקטיבי לשתות ?
אגב, יוצא יחסית זול כלכלית : 35 גרם חלבון ב 3.3 ש"ח.

דבר נוסף :
האם ניתן לקחת חלבוני ביצים ולהקציפם עם מעט סוכר חום ולצרוך את זה כחלבון?
חלבון זה איכותי מספיק?
או , מה הדרך שלכם לאכול חלבוני ביצים בצורה לא מגעילה [ לא, כחביתות או ביצים קשות ]

תודה

א. אין בעיה לצרוך שקית חלב זהו אחלה מקור לחלבון . לא משנה מתי אתה שותה אותו העיקר שאתה מגיע לערכים הסופיים שלך
ב. יש חיידק סלמונלה בביצים ובשביל להיפטר ממנו צריך להרתיח/לחמם/לבשל את הביצים כך שיש חשש סביר שהוא עדיין קיים אם תעשה אותו בהקצפה בגלל שלא בוצעה שום פעולת חימום
ג. ביצים אתה יכול לעשות ביצים קשות/אומלט/תקח 20 גרם חמאה בערך 2 ביצים תבשל על אש נמוכה וכל הזמן תערבב ותראה אם ייצא לך טעים [אני מאוד מאוד אהבתי]

• פותח/ת השרשור
לגבי הסנמונלה, הרי מקונדיטוריות, ושאופים עוגות או קינוחים.. משתמשים לא מעט בקצפת שמבוססת ביצים, האם יש בכך סיכון ממשי?
תודה דני

אם אני לא טועה פעם בכלבוטק היה על זה משהו ואמרו שאם זה ביצה מתנובה למשל עם החתומת הוורודה הזאת עליה אז אין חשש מסלמונלה .אבל אני אישית הייתי מבשל אותה לכל מקרה אני מאוד אוהב חביתות

בקיצור אל תאכל ביצים חיות בשביל עוד גרם אחד של חלבון זה לא שווה, ובעיקר לא בכמויות מטורפות של ביצים חיות.

חוץ מזה , זה גם לא נראה טעים XD גם אחרי שהוא הוסיף תמצית וניל וכו'...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שאלת לגבי איכות החלבון...
ערך ביולוגי של חלבון ביצה: 96 (גבוהה מאוד).
ערך ביולוגי של חלבון חלב: 86 (לא סגור על המספר הזה ב100%, אבלח זה משהו באזור, גם נחשב לחלבון מאוד איכותי).
מקווה שעניתי לך על השאלה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית