הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון יתר והתאוששות

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך

yan

משתמש פעיל
796
62
נק' מוניטין:
228
796
62
האם במצב של אימון יתר, במשך כמה שבועות, שהשריר לא מתאושש, יש ירידה במסת השריר? או שפשוט אין שינוי?
תודה

אימון יתר זה כשהשרירים ומערכת העצבים לא מספיקה להתאושש מאימון לאימון זה יגרור בדרך כלל ירידה במשקלי עבודה וגם יתכן איבוד מסת שריר

אימון יתר זה כשהשרירים ומערכת העצבים לא מספיקה להתאושש מאימון לאימון זה יגרור בדרך כלל ירידה במשקלי עבודה וגם יתכן איבוד מסת שריר

באמת? ספר לנו עוד על הפעם האחרונה שהיית במצב כזה מטורף של אימון יתר שהגוף שלך התחיל לפרק את עצמו.

באמת? ספר לנו עוד על הפעם האחרונה שהיית במצב כזה מטורף של אימון יתר שהגוף שלך התחיל לפרק את עצמו.

שאלה תאורטית: אם הייתי בחיטוב לא נכון וסיימתי אותו במצב של שחיף ואיבדתי יותר מי 50% מי הכוח שלי וגם מי מסת השריר. הסיבה העיקרית הייתה תזונה לקויה ללא חישוב קלורי (אכלתי פירות ויקרות בעיקר הייתי ילד תמים ונורא רציתי להרזות)אבל גם התאמנתי במצב הזה באיגרוף וגם הייתי רץ הרבה. האם המצב הזה שהייתי בו נקרא אימון יתר? או אימון יתר זה רק משקשור ליתר פעילות גופנית?

אימון יתר זה קודם כל חוסר יכולת של המערכת ההורמונלית ו/או העצבית להתמודד עם הגירוי. שרירים מתאוששים הרבה יותר מהר, וחוסר התאוששות שלהם הוא לא משמעותי יחסית. אימון יתר משפיע על כל היום-יום ולא רק על האימונים, וזה מצב הרבה יותר מחורבן מאשר איבוד של מסת שריר.

אתה לא תגיע למצב של אימון יתר של כמה שבועות כי אתה לא מתאמן וסביר שלא תתאמן מספיק כדי להגיע למצב כזה.
אם עשית אימון נפח בטקסס והיה לך שבוע מחורבן, תיקח שבוע קל/עם פחות נפח וסביר להניח שתוכל לחזור לעניינים מהר מאוד.
ככלל, ככל שבנאדם יותר מתקדם באימונים ועם יכולת יותר גבוהה של סבולת לאימונים, כך הוא קרוב יותר לאימון יתר וכך יהיה קשה יותר להתאושש כשהוא כבר יגיע לאימון היתר

למידע נוסף יש פרק שלם בPPST2E, לא מדובר פה רק במאסה/כוח

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית