תתעלמו תמחקו תגנזו את הפוסט הקודם שלי.
מצאתי מתכון באינטרנט בנ''ז לדיאטה דל פחמימה .
מצרכים :
חשוב לציין שאני לא נכנס לפירוט של כמויות כל אחד יעשה את החישוב שלו ואיך שמתאים לו בדיאטה אני יגיד כמה שאני שמתי לא לקחת את זה כברזל.
במקור המתכון עם חציל ופטריות אני עשיתי עם ברוקולי כי אני שונא חצילים.
איזה 100-150 גרם ברוקולי
בצל וחצי
1 חבילת פטריות מסוננת ושטופה ( אפשרי כמובן גם טריות)
קצת פחות מכפית מלח (שימו יותר היה חסר לי מלח בסוף
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית אבקת שום
גביע גבינה לבנה (במקור זה אמור להיות עם קוטג' . לי נגמר ככה שתעשו מה שבא לכם)
3 ביצים
100 גר גבינה צהובה (לא חייב )
תרתיחו סיר קטן עם מים חמים ומלח ושימו את הברוקולי בשלמותם למשך איזה 5 דק' רתיחה .
קצוץ את הבצלים בצלים ולטגן אותם בשמן במחבת. כאשר מתחילים להיות שקופים מוסיפים את הפטריות ותבלינים. נותנים לזה להתבשל יחד כ- 5 דקות. לקראת הסוף להוציא את הברוקולי מהסיר ולסנן את המים ולחתוך אותם לאורכם שלא יצא מצב שאתם אוכלים גוש ברוקולי בטעות. להוסיף למחבת עם כל הבצל והפטריות לערבב ולתת להם עוד דקה יחד כדי שיתפסו את הטעם.
בקערה גדולה לשים חלמונים ולערבב יחד עם הקוטג'. לערבב היטב. להוסיף את הירקות החמים ולהניח בצד.
בקערת הקצפה להקציף את 3 החלבונים לקצף יציב כ- 3 דקות. (יודעים שהקצפת מוכנה כאשר הקצפת יציבה ולא נופלת כשהופכים את הקערה)
לאחד את הקצף עם הירקות בזהירות ובעדינות.
לרסס בספריי שמן תבנית להוסיף את התערובת לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות .
אחרי 10 דק' תוציאו את התבנית ותוסיפו מעל הכל את הגבנ''צ ותחסו עם נייר כסף לעוד 10 דק' אחר כך תורידו את הנייר כסף כדי שיקבל צבע שחום ובדקו עם קיסם שהוא מבושל ולא רטוב מידי בתחתית .
תמנעו מהחלק של הוספת הגבנ''צ לאחר חציה אפיה (מכיוון שהיא לא נשרפה כמו שרציתי ) .
זו העדפה שלי לפעם הבאה .
לי יצא ממש טעם קצת חסר מלח אבל זה שטויות נדע לפעם הבאה!
בתאבון
מצאתי מתכון באינטרנט בנ''ז לדיאטה דל פחמימה .
מצרכים :
חשוב לציין שאני לא נכנס לפירוט של כמויות כל אחד יעשה את החישוב שלו ואיך שמתאים לו בדיאטה אני יגיד כמה שאני שמתי לא לקחת את זה כברזל.
במקור המתכון עם חציל ופטריות אני עשיתי עם ברוקולי כי אני שונא חצילים.
איזה 100-150 גרם ברוקולי
בצל וחצי
1 חבילת פטריות מסוננת ושטופה ( אפשרי כמובן גם טריות)
קצת פחות מכפית מלח (שימו יותר היה חסר לי מלח בסוף
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית אבקת שום
גביע גבינה לבנה (במקור זה אמור להיות עם קוטג' . לי נגמר ככה שתעשו מה שבא לכם)
3 ביצים
100 גר גבינה צהובה (לא חייב )
תרתיחו סיר קטן עם מים חמים ומלח ושימו את הברוקולי בשלמותם למשך איזה 5 דק' רתיחה .
קצוץ את הבצלים בצלים ולטגן אותם בשמן במחבת. כאשר מתחילים להיות שקופים מוסיפים את הפטריות ותבלינים. נותנים לזה להתבשל יחד כ- 5 דקות. לקראת הסוף להוציא את הברוקולי מהסיר ולסנן את המים ולחתוך אותם לאורכם שלא יצא מצב שאתם אוכלים גוש ברוקולי בטעות. להוסיף למחבת עם כל הבצל והפטריות לערבב ולתת להם עוד דקה יחד כדי שיתפסו את הטעם.
בקערה גדולה לשים חלמונים ולערבב יחד עם הקוטג'. לערבב היטב. להוסיף את הירקות החמים ולהניח בצד.
בקערת הקצפה להקציף את 3 החלבונים לקצף יציב כ- 3 דקות. (יודעים שהקצפת מוכנה כאשר הקצפת יציבה ולא נופלת כשהופכים את הקערה)
לאחד את הקצף עם הירקות בזהירות ובעדינות.
לרסס בספריי שמן תבנית להוסיף את התערובת לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות .
אחרי 10 דק' תוציאו את התבנית ותוסיפו מעל הכל את הגבנ''צ ותחסו עם נייר כסף לעוד 10 דק' אחר כך תורידו את הנייר כסף כדי שיקבל צבע שחום ובדקו עם קיסם שהוא מבושל ולא רטוב מידי בתחתית .
תמנעו מהחלק של הוספת הגבנ''צ לאחר חציה אפיה (מכיוון שהיא לא נשרפה כמו שרציתי ) .
זו העדפה שלי לפעם הבאה .
לי יצא ממש טעם קצת חסר מלח אבל זה שטויות נדע לפעם הבאה!
בתאבון