הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך שומרים על שגרה בלי לחיות בבאסה?

• פותח/ת השרשור root1
  • פורסם בתאריך

root1

משתמש פעיל
797
103
נק' מוניטין:
221
797
103
התחלתי חיטוב לפני כ5 חודשים במשקל קיצוני של 129 קילו ולפחות 60 א"ש..
התחלתי להתאמן ולשמור על גרעון קלורי (יחסית גדול) וכיום אחרי 3-4 חודשים אני על 100 קילו ובסביבות ה30 א"ש והמטרה היא לרדת לאיזור ה70-80..
החיטוב הוא דל פחמימות, לא נוגע בלחם פסטה וכ' מלבד פירכיות אורז וקצת קצת פחמימות "בריאות" (ממש קצת) כי אחרי הכל זה חיוני לגוף..
הכל מתקדם כמו שצריך ב"ה ואני מתכנן עוד השנה עד לדצמבר נובמבר כבר לסיים עם זה.
הבעיה שאני רוצה לחזור לחיים הרגילים, לאכול בכיף והכל.. לאכול לחם בשישי ולצאת לשווארמה עם חברים.. הבעיה היא שאני מפחד להחזיר את הכל בבום. היו לי המון דיאטות מוצלחות בחיים אבל בסופו של דבר העלתי הכל כפול.. אני כמובן מתכנן לשמור על אורח חיים בריא עם ספורט וכ' אבל עדיין אני מפחד שברגע שאני יחזור לאכול פחמימות יחזור לי ההתקפי רעב האלה במהלך היום..

אני חייב להמשיך ולא להשבר זה המטרה שלי בחיים אבל מצד שני אני רוצה גם להנות, לשתות אלכוהול מדי פעם ולרדת על לאפה עם שווארמה שצריך..

בכל דיאטה מכובדת יש שבירת תפריט, מקום לצ'יטים, העמסות, ויציאה לחופשות מאזן נייטרלי כדי לעשות ריסט למאזן ההורמונלי של הגוף ולחילוף החומרים. אתה אומר שאתה רוצה לחזור לחיים הרגילים, והשאלה היא מה זה? לשקול 129 קילו? כרגע אתה שמן ואין לך נקודת ייחוס שהתרגלת אליה לאורך זמן כי אתה עדיין ממשיך להרזות. ברגע שתגיע למשקל יעד או לאחוזי שומן רצויים ותתרגל לשמור עליו לאורך זמן אתה תתרגל גם לתפריט "רגיל" נייטרלי שכן יאפשר לך לאכול ולחיות כפי שאתה תרצה אבל תחת מגבלות שישמרו עליך מהשמנה חוזרת.

אתה יכול לפרט על הדיאטה שלך כאן ולקבל הדרכה, ייעוץ וביקורת. ובגלל שאתה מנסה להרזות ממשקל עודף רציני אתה יכול גם לפנות לייעוץ אישי בפורום והם יטפלו ויתמכו בך מ-א' ועד ת', כי זה באמת לא קל.

• פותח/ת השרשור
תודה גבר.
שאלה נוספת, שיורדים במשקל בצורה דרסטית ובא"ש (ממשקל קיצוני למשקל בריא) האם הקיבולת של המזון ובכלל התחושת רעב, מצטמצמים באיזה שהוא אופן או שההרגלי אכילה נשארים אותו דבר?

נסה לחפש דברים אשר מחדירים בך מוטיבציה
כמו סרטונים של אנשים שעברו שינוי.אולי רגעים שבהם המשקל הפריע לך (בחורה כלשהי,השגת עבודה,חברים)..פעמים שהרגשת לא נעים עם המשקל וכמה אתה לא רוצה לחזור לזה.
דברים שיגרמו לך לשים עין על המטרה

וחוץ מזה.כמו שאמרו,בכל דיאטת דלת פחמימה צריכה להיות העמסת פחמימות..האם אתה עושה כאלו?

ולגבי השאלה..סביר להניח שקיבולת הקיבה שלך תרד

• פותח/ת השרשור
אני לא עושה תהעמסת פחמימות כי אני מפחד (אבל ממש ממש מפחד, ברמה של חרדה וטראומה) שזה יוביל אותי לשבירה או יעכב את הירידה..
מאז התחלתי נשברתי רק פעם אחת שתיתי בירה וזהו.. אני ממש מפחד לחזור לאכול לחם וכאלה אני מפחד שזה יפתח לי שוב תתאבון..

אפשר קצת פירוט על ההעמסה הזאת למה זה טוב?

לפי דעתי אתה כן צריך לעשות העמסת פחמימות מבוקרת! .
תגביל את עצמך בהעמסה ותתכנן את הערכים התזונתים מראש אני לא מדבר על הפן הבריאותי אלא על הנפשי
מכיוון ככל שתצליח להחזיק את עצמך ככה אתה תהייה יותר מחושל בעתיד.
באמת שזה עניין של הרגל היום אני כבר שלושה שבועות ללא פחמימות באמת שלא חסר למ
דבר שבחיים לא חשבתי שאני אוכל לעשות בעבר..
בקיצור פחמימה היא לא אוייב ..

לפי דעתי אתה כן צריך לעשות העמסת פחמימות מבוקרת! .
תגביל את עצמך בהעמסה ותתכנן את הערכים התזונתים מראש אני לא מדבר על הפן הבריאותי אלא על הנפשי
מכיוון ככל שתצליח להחזיק את עצמך ככה אתה תהייה יותר מחושל בעתיד.
באמת שזה עניין של הרגל היום אני כבר שלושה שבועות ללא פחמימות באמת שלא חסר למ
דבר שבחיים לא חשבתי שאני אוכל לעשות בעבר..
בקיצור פחמימה היא לא אוייב ..
מחזק ומדגיש עוד פעם את המילה מבוקרת לאנשים שהיו שמנים בעבר יש נטייה חזקה להסחף בהעמסה ולהגזים וזה באמת יכול לדפוק את הדיאטה !!!!

• פותח/ת השרשור
אם זה רק לקטע הנפשי אז אני מעדיף שלא כי אין לי בעיה עם זה.. אני כבר חצי שנה בלי פחמימות ואני בסדר גמור התרגלתי לזה..

אם זה רק לקטע הנפשי אז אני מעדיף שלא כי אין לי בעיה עם זה.. אני כבר חצי שנה בלי פחמימות ואני בסדר גמור התרגלתי לזה..
כמה פחמימות?

בכ"מ אני על 65 ביום ואני פשוט לא סובל העמסות, אם אתה עושה אותה "נקייה" תאמין לי אתה לא תהנה מאוד, לטחון פסטה/בטטות/תפוחי אדמה זה לא כיף בכמויות.
ויום אחרי זה תמיד יש לי כאב בטן מטורף והרגשה רעה,

חוץ מזה שאתה לא יכול להימנע מפחמימות כל החיים שלך

כמה פחמימות?

בכ"מ אני על 65 ביום ואני פשוט לא סובל העמסות, אם אתה עושה אותה "נקייה" תאמין לי אתה לא תהנה מאוד, לטחון פסטה/בטטות/תפוחי אדמה זה לא כיף בכמויות.
ויום אחרי זה תמיד יש לי כאב בטן מטורף והרגשה רעה,

חוץ מזה שאתה לא יכול להימנע מפחמימות כל החיים שלך
גלידת 2%, פסטה ברוטב עגבניות, סיר אורז, סיר פירה, באגטים, קורנפלקס, כיכרות של לחם!!!
מה יש לא להנות פה?

אני לא עושה תהעמסת פחמימות כי אני מפחד (אבל ממש ממש מפחד, ברמה של חרדה וטראומה) שזה יוביל אותי לשבירה או יעכב את הירידה..
מאז התחלתי נשברתי רק פעם אחת שתיתי בירה וזהו.. אני ממש מפחד לחזור לאכול לחם וכאלה אני מפחד שזה יפתח לי שוב תתאבון..

אפשר קצת פירוט על ההעמסה הזאת למה זה טוב?
הגוף שלך זקוק להעמסה אם אתה בדל פחמימה..זה טוב לדיאטה שלך..זה מסדר כל מיני הורמונים פרט לזה שזה טוב פסיכולוגית..תעשה טובה.תעמיס,אתה והדיאטה שלך צריכים את זה...כמובן שתעמיס מבוקר

גלידת 2%, פסטה ברוטב עגבניות, סיר אורז, סיר פירה, באגטים, קורנפלקס, כיכרות של לחם!!!
מה יש לא להנות פה?
הכאב בטן והשילשולים בבוקר אחרי או ב3 בלילה 😃
תאמת שבחיטוב הרגיל שלי יש אוכל יותר טעים ממהעמסה דלת שומן (לדעתי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית