הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חישבתי את כמות הקלוריות לצריכה ביום. יצא הגיוני?

AdirSabag

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
אני בן 18.5 בגובה 1.84 ומשקל 85 קילו. התחלתי להתאמן בחדר כושר ואני רוצה קודם להוריד אחוזי שומן, כי הבנתי שמסה עדיף להתחיל על גוף נורמלי ולא "שמן" (עד כמה שאפשר להגדיר אותו שמן - יש לי מן כרס כזאת, אבל שאר הגוף לא כזה שמן), ולכן אני בחיטוב עכשיו. אני מתאמן 3 פעמים בשבוע (משקולות + אירובי כל פעם).

חישבתי את ה-BMR שלי ויוצא שביום ללא אימון אני שורף 2400 קלוריות, וביום עם אימון משהו כמו 3000 קלוריות (אולי קצת פחות). לפי זה, הבנתי שלחיטוב אני צריך לצרוך ביום ללא אימון 1900 קלוריות, וביום עם אימון 2400 קלוריות. כדי לא לבלגן תפריטים, עשיתי ממוצע ויוצא שבכל יום בשבוע שאני מתאמן בו 3 פעמים אני צריך לצרוך 2100 קלוריות לערך.

החישוב שיצא לי (ליום אחד כמובן):
חלבון: 170 ג' (680 קלוריות).
שומן: 70 ג' (630 קלוריות).
פחממה: 200 ג' (800 קלוריות).

כל זה יוצא 2100 קלוריות. התפריט הזה יצא הגיוני? המלצות לתפריט, אימון וכל מה שצריך לחיטוב יתקבלו בברכה.

• פותח/ת השרשור
כמה אירובי אתה עושה שהאימון שלך שורף 600 קלוריות?

האמת שרק התחלתי בכל העניין, אז אני לא כזה מבין גדול. את כמות הקלוריות הנשרפת באימון לקחתי מהאנטרנט (ממאמרים שבהם רשום בערך כמה שורפים באימון של X דקות). אירובי אני עושה משהו כמו חצי שעה. ככה שבערך ("בערך" גדול מאוד) יצא לי 500-600 קלוריות שנשרפות באימון.

מצטער שלא הבהרתי את זה בהתחלה, אז אני אגיד את זה עכשיו: כאמור בתגובה הזאת, אני לא מבין גדול (אולי לא מבין בכלל) שרק התחיל להתאמן. אני אשמח לקבל עזרה וייעוץ בנושא של התזונה ושל האימון.

אימון משקולות- כל סט 10 קלוריות ( בערך) .
נגיד ואתה עושה 18 סטים זה 180 קלוריות. בחצי שעה אירובי אתה לא שורף 420 קלוריות.....
אתה שורף 450~~~ ( כולל המשקולות)
אתה בטוח לגבי ה BMR?
300 קלוריות לדעתי זה גרעון קטן מידי, אבל תלוי אם יש לך הקצבה של זמן לחיטוב או לא. אם אתה רוצה לסיים אותו עוד בקיץ הזה תוריד לגרעון של 500 קלוריות ( לפי התיאור שלך אתה לא צריך חיטוב ארוך. )

• פותח/ת השרשור
אימון משקולות- כל סט 10 קלוריות ( בערך) .
נגיד ואתה עושה 18 סטים זה 180 קלוריות. בחצי שעה אירובי אתה לא שורף 420 קלוריות.....
אתה שורף 450~~~ ( כולל המשקולות)
אתה בטוח לגבי ה BMR?
300 קלוריות לדעתי זה גרעון קטן מידי, אבל תלוי אם יש לך הקצבה של זמן לחיטוב או לא. אם אתה רוצה לסיים אותו עוד בקיץ הזה תוריד לגרעון של 500 קלוריות ( לפי התיאור שלך אתה לא צריך חיטוב ארוך. )

אז זהו שחשבתי שאני שורף יותר. תודה שתיקנת אותי עם שריפת הקלוריות. אז עכשיו יוצא שאני שורף ביום עם אימון בערך 2800 קלוריות. עכשיו השאלה היא אם אני יכול לעשות ממוצע לשריפת הקלוריות (כדי לא לבנות 200 תפריטים). כלומר אם ביום עם אימון אני שורף 2800 וביום בלי אימון אני שורף 2400, אז הממוצע הוא 2600, ככה שאם אני אצרוך 2100 קלוריות ביום בשבוע בממוצע (מצטער על כל ה-ב...) אז יוצא גרעון של 500 קלוריות. עכשיו זה בסדר?

את ה-BMR חישבתי לפי מחשבון שמצאתי באיזה אתר.

נערך לאחרונה:
או שתעשה תפריט אחד של 1900 קלוריות ופשוט תאכל אחרי אימון ארוחה שלא הכנסת בתפריט. ואז היא תשלים לך את מה ששרפת באימון.
משהו כמו:
קופסת קוטג' וקצת תמרים.

הבנת?

• פותח/ת השרשור
או שתעשה תפריט אחד של 1900 קלוריות ופשוט תאכל אחרי אימון ארוחה שלא הכנסת בתפריט.
משהו כמו:
קופסת קוטג' וקצת תמרים.

הבנתי. תודה. אבל הקטע שיש לי בעיה עם חלב (על כל מוצריו וצורותיו) - אני רגיש לחלב, זאת אומרת שאני לא אוכל שום דבר חלבי.

אז אני יכול לעשות תפריט 1900 קלוריות, וביום עם אימון פשוט להוסיף ארוחה של איזה 400 קלוריות אחרי האימון?

יש מישהו בפורום פה שיוכל לבנות לי תפריט לפי הדרישות שלי (לא אוכל חלבי, בחיטוב ולגוון קצת בכל ארוחה כדי שאני לא אהיה כמו רובוט כל יום לאכול אותו דבר)?

הבנתי. תודה. אבל הקטע שיש לי בעיה עם חלב (על כל מוצריו וצורותיו) - אני רגיש לחלב, זאת אומרת שאני לא אוכל שום דבר חלבי.

אז אני יכול לעשות תפריט 1900 קלוריות, וביום עם אימון פשוט להוסיף ארוחה של איזה 400 קלוריות אחרי האימון?

יש מישהו בפורום פה שיוכל לבנות לי תפריט לפי הדרישות שלי (לא אוכל חלבי, בחיטוב ולגוון קצת בכל ארוחה כדי שאני לא אהיה כמו רובוט כל יום לאכול אותו דבר)?
פשוט תאכל בשר/דגים אם יש לך בעיה עם חלב או אם יש אבקות שמתאימות לזה

ד"א ישפה איזה קבוצה של מומחים(?) בכ"מ הם בונים לך תפריט אבל בתשלום (תפריט ראשי -> ייעוץ אישי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית