הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזה וכתפיים - יש קשר?

• פותח/ת השרשור Dag
  • פורסם בתאריך

Dag

משתמש מתחיל
95
6
נק' מוניטין:
124
95
6
אני עדיין תקוע בחזה.. לא מבין למה. אוכל כמו מטורף, ישן, טכניקה טובה (שאלתי כמה חברה טובים במכון וגם את המדריך).

אני עובד עם Mad Cow 5x5, משקלים מקס' (RM3):
Squat ~115KG, Dead Lift - ~ 140KG, Press - ~50-55KG, Barbel row - ~80KG

חזה - 80-85ק"ג.

יש לי הרגשה שהכתפיים שלי הם החולייה החלשה, ובגלל זה בעיקר ביום חמישי קשה, ולפעמים המשקלים יורדים (!!) - כי ביום שלישי אני עושה פרסים וכתפיים (תרגיל עזר או שניים בנוסף לפרסים). יש מצב כזה?

תנסה להוריד את תרגילי העזר ולראות איך אתה מתקדם, יכול להיות שהתוספת הזאת פוגעת לך בהתאוששות והיא בכל מקרה מיותרת לדעתי.
לגבי הטכניקה אולי כדי שתעלה סרטון, אם המדריך אמר לך שאתה לוחץ בסדר אני מסיק מזה שאתה לוחץ כמו רוב האנשים שזה שלא כלכך טוב ומעמיס בעיקר על הכתפיים ומקשה לך את ההתקדמות.
יש פה סרטון די טוב שמסביר איך ללחוץ-

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קודם כל דבר ראשון תוריד את התרגילי עזר הם מפריעים לך להתקדמות והם גם לא באמת יעזרו לך לגדול יותר כי עם לא תתחזק לא תגדל דבר שני תלמד ללחוץ כמו פאוורליפטר זה יוריד עומס מהכתף קדמית שעובדת קשה יומיים לפני ויוסיף לחץ על היד אחורית שזה בסדר...

הסרטון למעלה הוא סרטון טוב ללמוד ממנו.
כמה נקודות שיכולות לעזור לך ללחוץ יותר בבנץ' פרס

1)רגליים על הרצפה
2)שכמות מקווצות
3)גב מקומר כלומר רק השכמות והתחת נוגעים בספה
4)לקחת נשימה עמוקה לפני כל חזרה להכניס אותה לבטן ולאורך כל החזרה לשמור את האוויר בפנים (בשביל לנפח את הבטן ולקצר את תווך התנועה)
5)להיות מקווץ מאוד שאתה לוחץ אתה צריך להרגיש דחוס ומאוד לא נוח
6)להוריד את המוט קצת מתחת לפטמות (לכיוון הבטן)
7)בשביל לא להקפיץ את המוט על החזה אבל גם לא לבזבז את כל הכוח על התנועה השלילית זמן התנועה השלילית יהיה 2-3 שניות
8)לעשות את העלייה בצורה הכי אקספלוסיבית שאתה יכול בשביל שהתנופה תעזור לך לעבור חלקים שקשים לך בתנועה
9)בסטים של החימום לעלות את המוט הכי מהר שאתה יכול זה יעזור עם הכוח המתפרץ בסטים של העבודה
10)להחזיק את המוט מאוד חזק כאילו ואתה מנסה למעוך אותו זה יאפשר לך להפעיל יותר כוח
11)הטיפ הכי חשוב להעלות סרטוני טכניקה פה לפורום ככה אתה תלמד הכי מהר...

זה כל הנקודות החשובות שחשבתי עליהם הרגע מקווה שזה יעזור לך

קודם כל דבר ראשון תוריד את התרגילי עזר הם מפריעים לך להתקדמות והם גם לא באמת יעזרו לך לגדול יותר כי עם לא תתחזק לא תגדל דבר שני תלמד ללחוץ כמו פאוורליפטר זה יוריד עומס מהכתף קדמית שעובדת קשה יומיים לפני ויוסיף לחץ על היד אחורית שזה בסדר...

הסרטון למעלה הוא סרטון טוב ללמוד ממנו.
כמה נקודות שיכולות לעזור לך ללחוץ יותר בבנץ' פרס

1)רגליים על הרצפה
2)שכמות מקווצות
3)גב מקומר כלומר רק השכמות והתחת נוגעים בספה
4)לקחת נשימה עמוקה לפני כל חזרה להכניס אותה לבטן ולאורך כל החזרה לשמור את האוויר בפנים (בשביל לנפח את הבטן ולקצר את תווך התנועה)
5)להיות מקווץ מאוד שאתה לוחץ אתה צריך להרגיש דחוס ומאוד לא נוח
6)להוריד את המוט לקו הפטמות .
7)בשביל לא להקפיץ את המוט על החזה אבל גם לא לבזבז את כל הכוח על התנועה השלילית זמן התנועה השלילית יהיה 2-3 שניות
8)לעשות את העלייה בצורה הכי אקספלוסיבית שאתה יכול בשביל שהתנופה תעזור לך לעבור חלקים שקשים לך בתנועה
9)בסטים של החימום לעלות את המוט הכי מהר שאתה יכול זה יעזור עם הכוח המתפרץ בסטים של העבודה
10)להחזיק את המוט מאוד חזק כאילו ואתה מנסה למעוך אותו זה יאפשר לך להפעיל יותר כוח
11)הטיפ הכי חשוב להעלות סרטוני טכניקה פה לפורום ככה אתה תלמד הכי מהר...

זה כל הנקודות החשובות שחשבתי עליהם הרגע מקווה שזה יעזור לך
כשאתה מוריד את המוט מתחת לקו הפטמות אתה מעמיס יותר על הכתף. לא יודע איפה הפטמות שלך ממוקמות, אבל ההמלצה אומרת לקו הפטמות ולא מתחת.

כשאתה מוריד את המוט מתחת לקו הפטמות אתה מעמיס יותר על הכתף. לא יודע איפה הפטמות שלך ממוקמות, אבל ההמלצה אומרת לקו הפטמות ולא מתחת.

אין שום המלצה כזו. כל אחד נוגע בגוף שלו עפ"י האנתרופומטריה שלו. אם אתה רוצה לכפות על עצמך תנועה ספציפית might as well להתאמן במכשירים.

• פותח/ת השרשור
אני משתדל לעבוד ככה אבל תמיד טוב לשמוע את כל הדגשים שוב. אנסה שוב ביום ראשון.
לגבי רגליים על הרצפה - הבעיה שאני לא מגיע עם העקב לרצפה... אפשר להעמיס את המשקל על האצבעות?

לא ברור לי רק משהו אחד מהסרטון: הרמה של המוט בקו ישר מהחזה? יש איזה קטע שהוא מרים את המוט ולוקח אותו בסוף התנועה טיפה אחורה, אני מניח שהוא מדגים איך לא לעבוד.

Rasmalo - אז איך יודעים?

נערך לאחרונה:
לא ברור לי רק משהו אחד מהסרטון: הרמה של המוט בקו ישר מהחזה? יש איזה קטע שהוא מרים את המוט ולוקח אותו בסוף התנועה טיפה אחורה, אני מניח שהוא מדגים איך לא לעבוד.
לא קו ישר. משום שהתנועה מתחילה מאיזור בית החזה ומסתיימת מעל הכתפיים.
Rasmalo - אז איך יודעים?
לפי הזווית של הזרוע ביחס לגוף, יותר מזה אין לך מה לעשות.
...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית