הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קבלות -איך עובדים איתן?

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
הוצאתי עוסק פטור, עכשיו במידה ואני רוצה לתת שירות מסויים שלי, איך אני עובד עם הקבלות?
אני צריך קבלות שמודפס עליהן את המספר עוסק לשי ואת השם והכל?
או שמספיק ללכת לקנות פנקס באופיס דיפו ושם לרשום ידנית על כל קבלה
את השם שלי ואת שאר הקבלה?
איך זה הולך?

אתה צריך שעל הקבלה יופיע המספר עוסק שלך. הכי פשוט זה ללכת להדפיס קבלות, הם כבר יבקשו ממך את כל מה שצריך וזה גם לא עסק יקר.

• פותח/ת השרשור
הבנתי.. אז עם קבלות רגילות אי אפשר?
ואיפה אני עושה את זה? בבית דפוס או שיש מקום מיוחד?

אני לא בטוח לגבי קבלות רגילות, אני יכול לשאול את אבא שלי בערב.
אם אתה עדיין גר בסביבת גבעתיים, יש לך בית דפוס כזה ברחוב שינקין מול המדרגות של רח' המעלות.

• פותח/ת השרשור
אני אשמח שתשאל, ובקשר לבית דפוס..אני מנסה לחשוב ולא מבין על איזה בית דפוס אתה מדבר?
אני גר ממש ליד רחוב המעלות.. אולי אתה מתכוון לכצנלסון?

אתה זוכר את המדרגות שיש ברחוב המעלות שיורדות לשנקין? שאם ממשיכים ישר עוברים שדרה (איפה שגן מרים) ומגיעים לכצנסלון? אז בדיוק ממול המדרגות יש חנות דפוס על שנקין עצמו.

הוצאתי עוסק פטור, עכשיו במידה ואני רוצה לתת שירות מסויים שלי, איך אני עובד עם הקבלות?
אני צריך קבלות שמודפס עליהן את המספר עוסק לשי ואת השם והכל?
או שמספיק ללכת לקנות פנקס באופיס דיפו ושם לרשום ידנית על כל קבלה
את השם שלי ואת שאר הקבלה?
איך זה הולך?

מכיוון שאתה עוסק פטור אין לך למעשה מספר עוסק אלא במקום זה אתה מזוהה כעצמך, כלומר עם מספר זהות.

פנקס הקבלות צריך למעשה לכלול קבלת מקור והעתק - המקור ללקוח וההעתק להנהלת חשבונות. נהוג לעבוד עם פנקס קבלות בו ישנם 2 העתקים - אחד להנהלת חשבונות ואחד לשימוש אישי שלך.

בקבלה חייב להופיע השם המלא שלך ומספר התעודת הזהות שלך בתור מספר עוסק (על הקבלה רשום "עוסק פטור: **מס' תעודת זהות**).

אתה חייב בפנקס מוכן מראש כרוך לפי חוקי רשות המסים - זה נועד כדי למנוע מצב שבין קבלה מדווחת אחת לזו השניה העוקבת לה הוצאו עוד קבלות שלא דווחו.

בקבלה צריך להופיע פירוט השירות\טובין בגינם התקבל כסף, כיצד שולם (מזומן\שיק - כאשר רצוי שיהיה מקום למלא את הפרטים של השיק) וסכום כמובן.

אם כבר קנית קבלות, אל תשכח שזו הוצאה מוכרת ותוכל להתקזז עליה בסוף השנה שתשלם את המס.

משה הוא מתקזז על זה במסגרת רווח והפסד
עוסק פטור פטור ממע"מ (לא מחייב ולא מזדכה על מע"מ)

תקשיב,אתה עוסק פטור
גש לאופיס דיפו ותקנה קבלות מוכנות לעוסק פטור.
הפרטים שלך חייבים להופיע על הקבלה.
אם אתה רוצה להיות קצת יותר מקצועי תוציא חותמת (לא הקטנות) וזהו

מקווה שעזרתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית