הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת ושאלה - דדליפט (150kg)

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום לכולם
שאלה כללית על הדדליפט,
קראתי שזה בטוח להרים עם גב עליון עגול (כמו למשל אנדי בולטון) כל עוד הגב התחתון ישר, ושזה לרמות גבוהות ואין מה לנסות להרים ככה. בנוסף, באותו מאמר נאמר שמתחילים צריכים לוודא שהגב העליון שלהם ישר, מכיוון שאי אפשר שהגב התחתון יהיה עגול והעליון ישר, ככה שאם העליון ישר אז הכל בסדר. דעתכם על זה?

בנוסף, אשמח לקבל ביקורת על הדדליפט שלי (מהיום). לאחרונה אני מקפיד בעיקר על הגב, עכשיו אני גם עם גופייה והיא לא רופפת ככה שיותר קל לראות את מצב הגב. צילמתי משקלים קלים בינוניים וכבדים.

דרך אגב ב150X1 באופן מפתיע המוט החליק לי מיד שמאל כמעט לגמרי.

1. האם הגב בסדר?
2. אני חושב שאני לא משתמש ברגליים כמו שצריך, המותניים עולים לפני שהמוט מתנתק מהרצפה (היום זה היה פחות מהפעמים הקודמות). דעתכם?
3. אשמח לקבל ביקורת כללית וחוות דעת על הטכניקה.

תודה רבה לעוזרים 👑

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כפי שציינת, האגן מתרומם מוקדם מדי וזה משאיר את העבודה לגב שלך. כמו כן נראה לי שאתה נוטה או "נופל" קדימה. אפשר לראות שהעקבים מתרוממים ואתה נעמד על כרית כף הרגל במקום לדחוף מהעקבים. אני חושב שאתה מושך מסביב לברכיים שלך והמוט מתרחק מהגוף. אם אתה לא מרגיש שאתה דוחף מהעקבים ואם אתה לא מושך את המוט כשהוא נוגע ברגליים, מה שאמרתי מתאים.

• פותח/ת השרשור
כפי שציינת, האגן מתרומם מוקדם מדי וזה משאיר את העבודה לגב שלך. כמו כן נראה לי שאתה נוטה או "נופל" קדימה. אפשר לראות שהעקבים מתרוממים ואתה נעמד על כרית כף הרגל במקום לדחוף מהעקבים. אני חושב שאתה מושך מסביב לברכיים שלך והמוט מתרחק מהגוף. אם אתה לא מרגיש שאתה דוחף מהעקבים ואם אתה לא מושך את המוט כשהוא נוגע ברגליים, מה שאמרתי מתאים.
וואלה פתאום אני שם לב לזה, העקבים עולים בסוף התנועה.
אני מרגיש שאני דוחף ממרכז כף הרגל, והמוט לא נוגע ברגליים כשהוא עולה. אני צריך כביכול להשען אחורה ולמשוך אחורה?
ומה הכוונה במושך מסביב לברכיים?

אה והדבר שהכי חשוב לי, איך הגב?

תודה רבה 😃

מוניטין ;susss

וואלה פתאום אני שם לב לזה, העקבים עולים בסוף התנועה.
אני מרגיש שאני דוחף ממרכז כף הרגל, והמוט לא נוגע ברגליים כשהוא עולה. אני צריך כביכול להשען אחורה ולמשוך אחורה?
ומה הכוונה במושך מסביב לברכיים?

אה והדבר שהכי חשוב לי, איך הגב?

תודה רבה 😃

מוניטין ;susss

הגב בסדר. אל תחשוב על להישען לאחור. פשוט אל תיתן לתחת להתרומם מוקדם ותמשוך ישר למעלה כשהמוט נוגע תמיד ברגליים - גם בברכיים (בניגוד למשיכה מסביב, כשאתה מנסה לא להיתקע בברכיים עם המוט)

• פותח/ת השרשור
הגב בסדר. אל תחשוב על להישען לאחור. פשוט אל תיתן לתחת להתרומם מוקדם ותמשוך ישר למעלה כשהמוט נוגע תמיד ברגליים - גם בברכיים (בניגוד למשיכה מסביב, כשאתה מנסה לא להיתקע בברכיים עם המוט)
העניין הוא שאני לא מרגיש שיש לרגליים כוח להרים את תחילת התנועה לבד. מבחינת הזווית זה אמנם פחות מסקוואט ולמרות שהסקוואט שלי באיזור ה135 לRM1 זה לא מרגיש כאילו זה אפשרי. אנסה להתחיל עם האגן טיפה יותר גבוה, אולי זה יעזור 😃
תודה רבה!

אם למישהו נוסף יש מה להגיב בנוסף כמובן שאשמח לשמוע 😛

אם תתחיל מאגן גבוה יותר אני חושב שזה יהיה מוגזם וכמעט אנכי לרצפה. תתחיל מאיפה שאתה מתחיל עכשיו ותדחוף עם הרגליים, אתה תתרגל לזה. הרגליים שלך על בטוח ירימו את מה שהגב מרים.

• פותח/ת השרשור
אם תתחיל מאגן גבוה יותר אני חושב שזה יהיה מוגזם וכמעט אנכי לרצפה. תתחיל מאיפה שאתה מתחיל עכשיו ותדחוף עם הרגליים, אתה תתרגל לזה. הרגליים שלך על בטוח ירימו את מה שהגב מרים.
סבבה
האמת שעכשיו כשאני מסתכל שוב אז האגן עולה ממש קצת מבלי שהמוט יתנתק מהריצפה והגב מתחיל למשוך בערך כשהמוט בגובה הברכיים אבל המוט רחוק מידי מהגוף

שוב, המון תודה על העזרה.

אתה צריך ליצור יותר מתח בהאמסטרינגס וכך תימנע העליה של הישבן, בצורה הזו:
אצבעות הרגליים צריכות להיות מופנות לפנים ולפני שאתה מתחיל להרים את המוט, אתה צריך לבצע external rotation ברגליים, תוך כדי שכפות הרגליים נשארות מקובעות לרצפה.
יש סרטון של קלי סטארט ב- crossfit journal, אבל צריך להיות מנוי בשביל לצפות בו.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך ליצור יותר מתח בהאמסטרינגס וכך תימנע העליה של הישבן, בצורה הזו:
אצבעות הרגליים צריכות להיות מופנות לפנים ולפני שאתה מתחיל להרים את המוט, אתה צריך לבצע external rotation ברגליים, תוך כדי שכפות הרגליים נשארות מקובעות לרצפה.
יש סרטון של קלי סטארט ב- crossfit journal, אבל צריך להיות מנוי בשביל לצפות בו.
רגע, כפות הרגליים צריכות להיות מקבילות אחת לשנייה או מופנות קצת החוצה? (אם אני זוכר נכון 30 מעלות)
ואם המנוי שאתה מדבר עליו דורש הרשמה פשוטה אז אשמח לקבל קישור, להרשם ולצפות.

תודה רבה

ריפ מלמד לעשות עם כפות הרגליים מופנות החוצה בין 10 לבין 30 מעלות. קלי סטארט מלמד עם רגליים מופנות קדימה.
ניסיתי את שתי השיטות ולי קל יותר לייצר מתח בהאמס לפי קלי.

המנוי לג'ורנל עולה 25 דולר לשנה.

journal.crossfit.com

אני לא מבין מה נפלתם עליו, הדדליפט סה"כ בסדר גמור. צריך רק להוציא את החזה קצת יותר חזק ולא לחשוב על להוריד את האגן לפני תחילת התנועה.

ואגב, הגב לא מרים אף פעם כלום, הוא עושה עבודה איזומטרית. המושגי משקולנים האלה חייבים למות.

• פותח/ת השרשור
ריפ מלמד לעשות עם כפות הרגליים מופנות החוצה בין 10 לבין 30 מעלות. קלי סטארט מלמד עם רגליים מופנות קדימה.
ניסיתי את שתי השיטות ולי קל יותר לייצר מתח בהאמס לפי קלי.

המנוי לג'ורנל עולה 25 דולר לשנה.

journal.crossfit.com
כרגע לפחות לא נראה לי שארשם, אבל תודה רבה על ההמלצה והביקורת בכל מקרה.
אני לא מבין מה נפלתם עליו, הדדליפט סה"כ בסדר גמור. צריך רק להוציא את החזה קצת יותר חזק ולא לחשוב על להוריד את האגן לפני תחילת התנועה.

ואגב, הגב לא מרים אף פעם כלום, הוא עושה עבודה איזומטרית. המושגי משקולנים האלה חייבים למות.
שמח לשמוע, תודה רבה על הביקורת. אשתדל לשפר בפעם הבאה.

מי נפל עליו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית