הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ועוד פעם Ynet

• פותח/ת השרשור
מוזר שהם אומרים "מחקר חדש", המיתוס נופץ מזמן.

כן אבל כנרא המחקר הספציפי הזה הוא חדש.
מוזר שמחקר ירא כנבדקים יצליחו הכי הרבה עם דיאטה דלת פחמימות. כאשר כמות הפחמימות בחיטוב אמורה להשפיע רק בא"ש נמוכים (ככה לפחות כתוב בקילוגרם). אני לא מאמין שכל הנבדקים היו באיזור ה10% שומן...

בדיוק על זה גם מדברים בסרט fat head . הייתי בטוח שככה בדיוק זה עובד..

אני אנחש שמדובר על המחקר הזה: jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1199154 (ככה אפשר לראות כמה אי דיוקים במאמר של ynet)
דיי מעניין כי הייתי מצפה דווקא למצב הפוך(כמו שנכתב בcomments). מישהו מוצא בעייתיות גדולה במחקר? כי לא הצלחתי לחשוב על משהו מהרפרוף.
אני אנחש שסייקלינג של פחמימות היה מביא לתוצאות אפילו יותר טובות. בכל מקרה בסופו של דבר עדיין קלוריות > macros.

מספיק היה לי לקרוא את המשפט הראשון בשביל לא להמשיך לקרוא:
"לא כל הקלוריות נוצרו שוות, וחלק מהן יגרמו לכם להשמין יותר מאחרות"

כבר דובר פה רבות על העובדה שהד"ר הכותב מאמרים אלו אינו יודע לנתח או לקרוא מחקרים.

זה ברור שלא כל הקלוריות נוצרו שוות. זה שאפשר להפיק מגרם חלבון אותה כמות אנרגיה כמו מגרם פחמימה לא אומר שגרם חלבון שווה לגרם פחמימה.

• פותח/ת השרשור
מספיק היה לי לקרוא את המשפט הראשון בשביל לא להמשיך לקרוא:
"לא כל הקלוריות נוצרו שוות, וחלק מהן יגרמו לכם להשמין יותר מאחרות"

כבר דובר פה רבות על העובדה שהד"ר הכותב מאמרים אלו אינו יודע לנתח או לקרוא מחקרים.

יש אמון ניסוחים לא הכי נכונים כאלה במאמרים של ynet. אבל המאמר הספציפי הזה מתבוסס על המחקר שירא תוצאות קצת מפתיעות...
לפי המחקר הזה דל פחממה עדיף בחיטוב, כאשר הגישה שמוצגת בפורטל בעצם מצביע על כך שכל עוד צריכת חלבון היא בטווח התקין יחס שומן-פחמימות לא באמת משנה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית