הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעתכם על ענף הספורט הכי קשה?

טור דה פראנס אולי עונה לשאלה "מה הענף ספורט השני הכי גיי?".

מי מקריב יותר בילדרים או רצי מרתון ?

אי אפשר לענות על השאלה הזאת כי התשובה סובייקטיבית מבלי שקובעים קבוצה של פרמטרים שלפיהם אפשר להשוות סוגי ספורט.
כשיהיו קריטריונים, אפשר לנסות. זה עדיין יהיה סובייקטיבי אבל יותר מדויק.

לא צריך כוח בטניס, בכדורגל או באופניים?! מתי פעם אחרונה ראית משחק בכדורגל או בטניס שאתה אומר את זה. יש עכשיו את הווימבלדון. תיראה באיזה עוצמות הם משחקים. להגיש סרבים של 200+ קמ"ש דורש הרבה כוח. ובוא ניראה אותך עושה את זה אחרי משחק קשה ומפרך של 4 שעות וממשיך להגיש ככה. רק תסתכל על נדאל ותבין לבד שצריך הרבה מאוד כוח.
הכדורגל המודרני מאוד מאוד פיזי, ולא חסרות לכך דוגמאות, דרוגבה, פויול, מלדיני, גטוזו, ועוד המון המון שחקנים חזקים ופיזיים ממש.
לגביי אופניים- גם שם צריך כוח. הרבה פעמים עושים התקפות ופורצים קדימה ובשביל זה צריך המון כוח הרגליים.

מה אתה מקשקש להגיש סרבים בעוצמה גדולה זה קודם כל טכניקה וזה שהם לא מתעייפים זה סיבולת, אתה יכול להשוות את נדאל לשחקן עילי של פוטובול מבחינת כוח? אני מדבר כוח טהור ומסה.
תעשה לי טובה באופניים זה סיבולת נטו, תסתכל על המשתתפים כמעט כולם מקלות.
סתכל איזה שחקנים הבאת לי כדוגמא לשחקנים פיזיים, המכנה המשותף של כולם שהם זקנים, חוץ מזה שהם חזקים יחסית לשחקנים אחרים, יש פה הרבה בפורום שאוכלים אותם בלי מלח בכוח.
ובכדורגל הוכח שלא צריך להיות גדול ומסיבי (ספרד עובדה)
סתכל את ההתקפה של ברצלונה לדוגמא: מסי, וויה, פדרו, צ'אבי, אינייסטה, שחקנים שלאף אחד מהם אין 70 קילו

ודרך אגב דרוגבה לא ממש מסיבי (אולי יחסית לשחקנים אחרים)
תשווה את דרוגבה או נדאל או כל רוכב אופניים שתרצה לברוק לסנר לדוגמא ותבין שאתה טועה ולא צריך כוח ברמה גבוהה במשחקים האלה

מה אתה מקשקש להגיש סרבים בעוצמה גדולה זה קודם כל טכניקה וזה שהם לא מתעייפים זה סיבולת, אתה יכול להשוות את נדאל לשחקן עילי של פוטובול מבחינת כוח? אני מדבר כוח טהור ומסה.
סתכל איזה שחקנים הבאת לי כדוגמא לשחקנים פיזיים, המכנה המשותף של כולם שהם זקנים, חוץ מזה שהם חזקים יחסית לשחקנים אחרים, יש פה הרבה בפורום שאוכלים אותם בלי מלח בכוח.
סתכל את ההתקפה של ברצלונה לדוגמא: מסי, וויה, פדרו, צ'אבי, אינייסטה, שחקנים שלאף אחד מהם אין 70 קילו

תשווה את דרוגבה או נדאל או כל רוכב אופניים שתרצה לברוק לסנר לדוגמא ותבין שאתה טועה ולא צריך כוח ברמה גבוהה במשחקים האלה

כן אחי, הכל טכניקה. גם להניף 200 קילו זה הכל טכניקה.

זה נכון שלא צריך כוח בענפים האלה באותה צורה שבה צריך כוח בהאבקות (מסיבות ברורות) אבל הכוח שלהם ביחס לסיבולת שלהם גבוהה יותר מהיחס של הסיבות של המתאבקים ביחס לכוח שלהם. זאת לפחות דעתי, בייחוד לגביי שחקני טניס וכדורגל.
בקשר לאופניים- ניסית פעם לרכב בצורה תחרותית שאתה אומר שזה סיבולת נטו? צריך הרבה כוח ברגליים. הרבה כוח מתפרץ וגם הרבה סיבולת שריר.

זה שאתה אומר שהגשה בטניס של 200 קמ"ש זה הכל טכניקה רק מבהיר כמה אתה לא מבין זה. עובדה שהנשים בקושי מגיעות למהירויות האלה.

כן אחי, הכל טכניקה. גם להניף 200 קילו זה הכל טכניקה.

אתה משווה הנפה לסרב? תשווה בעצמך בין טניסאי לבין משקולן אתה לא מטומטם אתה יכול לראות את ההבדל לבד

זה נכון שלא צריך כוח בענפים האלה באותה צורה שבה צריך כוח בהאבקות (מסיבות ברורות) אבל הכוח שלהם ביחס לסיבולת שלהם גבוהה יותר מהיחס של הסיבות של המתאבקים ביחס לכוח שלהם. זאת לפחות דעתי, בייחוד לגביי שחקני טניס וכדורגל.
בקשר לאופניים- ניסית פעם לרכב בצורה תחרותית שאתה אומר שזה סיבולת נטו? צריך הרבה כוח ברגליים. הרבה כוח מתפרץ וגם הרבה סיבולת שריר.

זה שאתה אומר שהגשה בטניס של 200 קמ"ש זה הכל טכניקה רק מבהיר כמה אתה לא מבין זה. עובדה שהנשים בקושי מגיעות למהירויות האלה.

לא אמרתי שזה רק טכניקה, אבל אתה לא צריך להיות חזק ברמה פסיכית בשביל להגיע לזה, ועובדה שאם תתן למשקולן (הרבה יותר חזק מטניסאי) להגיש סרב הוא בחיים לא יגיע ל 200 קמש אפילו שהוא הרבה יותר חזק

לא אמרתי שזה רק טכניקה, אבל אתה לא צריך להיות חזק ברמה פסיכית בשביל להגיע לזה, ועובדה שאם תתן למשקולן (הרבה יותר חזק מטניסאי) להגיש סרב הוא בחיים לא יגיע ל 200 קמש אפילו שהוא הרבה יותר חזק
זה שיש אלמנט של טכניקה לא אומר שלא צריך כוח.
כמו שמי שלא יודע לשחות, לא משנה כמה חזק הוא יהיה הוא בקושי יוכל לזוז. אבל שחיין צריך לעבוד הרבה על כוח בשביל להגיע למהירויות גובהות.

זה שיש אלמנט של טכניקה לא אומר שלא צריך כוח.
כמו שמי שלא יודע לשחות, לא משנה כמה חזק הוא יהיה הוא בקושי יוכל לזוז. אבל שחיין צריך לעבוד הרבה על כוח בשביל להגיע למהירויות גובהות.

נכון, אבל תסכים איתי ששחקן פוטבול זקוק ליותר כוח מאשר שחקן טניס

אתה לא ממש הבנת. זה לא כל כך מעשי להשוות תוצאות "עממיות" בריצה מול משקולנות, אז נתתי דוגמאות. גם "לסיים מרתון" זו לא רמה גבוהה כל כך. להגיד שדדליפט 200 זו לא רמה כלשהי בכלל זה קצת מוגזם כאשר לא מדובר על ספורטאי בתחום.
הכוונה הייתה שלהישגים טובים (ברמה העממית) בתחום של הכוח אפשר להגיע ב3-4 אימונים בשבוע, ובריצה לא...
דרך אגב הדדליפט 200 הייתה דוגמה דיי זהירה. אם ניקח אותך לדוגמה, אז עד כמה שידוע לי אתה מתאמן 3-4 פעמים בשבוע והרמה שלך יותר גבוהה.
אם אתה לא מסכים עם זה אתה מוזמן להגיד למה.

אה וכמעט שכחתי להגיד אם אתה מחפש מישהו לריב איתו אז מצטער אני לא הכתובת בשבילך. הנושא הזה נפתח על מנת לדון על הנושא, ולא על מנת לדון על המגיבים בו.

אני די בטוח שהבנתי. הדוגמאות שנתת לא היו טובות. שוב, אתה לא יכול להשוות בין התפתחות בתחום משקולנות/כוח לבין תחום הריצות/רכיבה. וגם אם תשווה פרמטרים מסויימים, זה לא מעיד על כלום.

די התעלמת ממה שניסיתי לומר לך. אתה נוטה בבירור להשתמש בקלף ה"אתה לא יודע על מה אתה מדבר" כשאנשים אומרים דברים לא נכונים על התחומים שאתה מבין בהם, ובצדק. אבל מצד שני, אתה מרשה לעצמך להשוות בין התחומים שלך ותחומים אחרים שאין לך לא מספיק ידע ולא מספיק ניסיון בו בכדי לקבוע איזה ענף ספורט הכי קשה, לפחות לא על פי הסטנדרטים שאתה מציב לאחרים.

וחבל להיכנס למגננה. סה"כ הבעתי את דעתי בדיון כפי שביקשת שנעשה. ואני הגבתי על הדברים שאמרת, לא עלייך. זה לא אישי.

בוא נשמע מה ההבדל.

בוא נתחיל מזה שלא סתם משקולנים הרבה יותר גדולים מטניסאים וזאת עובדה.
רואים שאתה מנסה להתווכח רק לשם הוויכוח, אני לא באמת מאמין שאתה לא רואה מה ההבדל בין לתת מכה עם מחבט ששוקל קילו לכדור ששוקל 200 גרם לבין להרים מעל הראש שלך 200 פאקינג קילו

ואם לא היה הבדל טניסאים היו הרבה יותר גדולים ממה שהם
http://www.mytennis.org.il/uploadimages/1222.jpg
ג'וקוביץ, טניסאי אחד הטובים כיום והוא ממש לא מסיבי, סימן שלא צריך להיות מסיבי בשביל להיות טוב בטניס
תלמד לקרוא מה שכתבתי, כתבתי שבהנפות רציניות צריך הרבה יותר כוח מאשר טניסאי (שצריך כוח לסרבים)

בוא נתחיל מזה שלא סתם משקולנים הרבה יותר גדולים מטניסאים וזאת עובדה.
רואים שאתה מנסה להתווכח רק לשם הוויכוח, אני לא באמת מאמין שאתה לא רואה מה ההבדל בין לתת מכה עם מחבט ששוקל קילו לכדור ששוקל 200 גרם לבין להרים מעל הראש שלך 200 פאקינג קילו

ואם לא היה הבדל טניסאים היו הרבה יותר גדולים ממה שהם
http://www.mytennis.org.il/uploadimages/1222.jpg
ג'וקוביץ, טניסאי אחד הטובים כיום והוא ממש לא מסיבי, סימן שלא צריך להיות מסיבי בשביל להיות טוב בטניס
תלמד לקרוא מה שכתבתי, כתבתי שבהנפות רציניות צריך הרבה יותר כוח מאשר טניסאי (שצריך כוח לסרבים)

נראה שאתה זה שצריך ללמוד לקרוא. לא שאלתי מה ההבדל בין מרים משקולות לשחקן טניס. שאלתי מה ההבדל העקרוני בין הנפה לסרב? בשניהם יש לך זמן מאוד קטן בו אתה מנסה להפעיל כמה שיותר כוח על הכדור.
ואל תנסה להפוך את הטענות שלך, אמרת שסרב זה בעיקר טכניקה, עכשיו תעמוד מאחורי המילים שלך או שתודה שאין לך מושג.

מה שבטוח הוא שלפי הפוסט הזה משקולנים מקריבים הכי הרבה תאים במוח...

נראה שאתה זה שצריך ללמוד לקרוא. לא שאלתי מה ההבדל בין מרים משקולות לשחקן טניס. שאלתי מה ההבדל העקרוני בין הנפה לסרב? בשניהם יש לך זמן מאוד קטן בו אתה מנסה להפעיל כמה שיותר כוח על הכדור.
ואל תנסה להפוך את הטענות שלך, אמרת שסרב זה בעיקר טכניקה, עכשיו תעמוד מאחורי המילים שלך או שתודה שאין לך מושג.

אני עדיין אומר שסרב זה בעיקר טכניקה.
בהנפה משתתפים יותר שרירים מסרב, הנפה היא יותר מסוכנת, הנפה מתבצעת בשתי ידיים (כוח מקסימילי) ואילו בסרב יד אחת...
אתה סתם יושב על דוגמא שהבאתי במקום להתייחס לפאונטה הכללית שלי שבשביל להיות טניסאי לא צריך להיות כל כך חזק

אגב אם זורקים דברים לאוויר אז אני הייתי אומר שמקום ראשון זה אגרוף.
צריך לדעת לספוג, והרבה. אין דרך אחרת לנצח מאשר לתת ליריב שלך אגרופים (חסרון מול הMMA).
צריך להיות קשוח מאוד.
צריך כושר מעולה מבחינת אירובי וגם כוח.
צריך טכניקה.
צריך זריזות.
צריך הרבה ביצים לעלות לזירה ולדעת שאתה הולך לחטוף בפרצוף.

אני עדיין אומר שסרב זה בעיקר טכניקה.
בהנפה משתתפים יותר שרירים מסרב, הנפה היא יותר מסוכנת, הנפה מתבצעת בשתי ידיים (כוח מקסימילי) ואילו בסרב יד אחת...
אתה סתם יושב על דוגמא שהבאתי במקום להתייחס לפאונטה הכללית שלי שבשביל להיות טניסאי לא צריך להיות כל כך חזק

ברור שהנפה זה רק טכניקה אחי. בגלל זה ילד בן 10 לא יכול לתת סרב של 220 קמ"ש. חסרה לו טכניקה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית