הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חלב, המשקה האולטימטיבי?

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
בזמן הפנוי שהיה לי קראתי את המאמר בפורטל על החלב. אחרי שכבר השתעכנתי סופית שכדאי לי להחליף את הJack3D בשוקו ואת אבקת חלבון בחלב(טוב הגזמתי לגבי אבקת חלבון) אני פתאום נתקל בשורות האלה:

על פי כל זאת, ישנן שתי אזהרות. לאתלטים גדולים שזקוקים לכמות גדולה של פחמימות או חלבונים לאחר האימון, ייתכן וחלב הוא לא הדרך האידיאלית לקבל זאת. מנה אופיינית של 250 מ"ל חלב מכילה בערך 12 גרם פחמימה ו 8 גרם חלבון. אדם גדול ממדים אשר מתאמן באימוני כח, יצטרך כמות גדולה פי 4 או 5 של ערכים תזונתיים אלו לאחר האימון, ושתיית חלב בכמויות גדולות, ייתכן ולא תהיה ברת ביצוע.

הפשרה יכולה להיות ע"י שימוש בחלב כבסיס, ולהוסיף תוסף תזונתי (כמו מלטודקסטרין או דקסטרוז בשביל פחמימות או אבקת חלבון בשביל חלבון) כדי להשיג צפיפות ערכים תזונתיים גבוהה יותר (גובה הערכים ביחס לכמות הנצרכת בשתייה) מאשר מה שהחלב יכול לספק לבדו.כך ש500 מ"ל (2 כוסות) חלב עם תוספת פחמימה\חלבון ישיג את התועלת של חלב ביחד עם ערכים תזונתיים מספקים עבור התאוששות של מתאמן גדול. הערות דומות חלות על מתאמני אירובי שלעתים קרובות צריכים כמות גדולה של פחמימה לאחר אימון עצים; שתיית 4+ כוסות של חלב לאחר האימון, סביר שלא תהיה אפשרית ליישום.

אם אתם כל כך ממליצים על חלב למה יא אפשר לשתות ליטר אחרי אימון ולסגור את הסיפור? לא נירא לי שנטרן הוא גורם מקביל כי 50מ"ג ל100מ"ל זה לא כמות כזאת נוראית (בהשוואה לאותו קוטג או מלח שולחן שהרבה אוהבים להשתמש בו בלי להתבייש)...
אז מה בעיה בחלב שהופך אותו למשקה אולטימטיבי אך עם "הזהרות"? מה עדיין לא בריא בו?

לא קשור לנטרן ולא קשור ללקטוז ולא רגיש לכלום ולא נעליים. ישנם סוגי מזון שלא מתאימים לכל אחד מבחינה גנטית. חלב פרה לא מתאים לרוב אוכלוסיה בוגרת של כדור הארץ. אבל מכוון שמדובר בתעשיה של מיליארדים,רק בודדים סקרנים יגיעו לחקר האמת,הרוב כרגיל יפלו קורבנות למניפולציות של תאגידים.

לא קשור לנטרן ולא קשור ללקטוז ולא רגיש לכלום ולא נעליים. ישנם סוגי מזון שלא מתאימים לכל אחד מבחינה גנטית. חלב פרה לא מתאים לרוב אוכלוסיה בוגרת של כדור הארץ. אבל מכוון שמדובר בתעשיה של מיליארדים,רק בודדים סקרנים יגיעו לחקר האמת,הרוב כרגיל יפלו קורבנות למניפולציות של תאגידים.
איזה עוד מזונות?
ויש הסבר לזה?

• פותח/ת השרשור

מי איזה בחינה לא מתאים?

מחזק

אצלי אני יכול לשתות גלון של 2 ליטר ולא ללכת לשלשל אבל שאני מוסיף ליד זה סוג של בשר זה כבר לא טוב...
אצל כל אחד זה שונה כמו שאתה רואה...

בגדול ההסבר המקוצר הוא כזה - לא לכולם יש את כל האנזימים לעכל כל מזון וזה נובע מהליך אבולוציוני שעברנו,אני אתן רק דוגמה אחת ורק לגבי חלב כי עקרון הוא אותו עקרון- בד"כ יוצאי מזרח ומדינות חמות בגיל הבגרות לא מסוגלים לעכל חלב,מכוון ולא מייצרים כמות מספקת של לקטזין,כי בהסטוריה שלהם לאורך שנים לא השתמשו בחלב)היה חם לא היה איך לשמור אותן( ,גבינות קצת יותר טוב.

בגדול ההסבר המקוצר הוא כזה - לא לכולם יש את כל האנזימים לעכל כל מזון וזה נובע מהליך אבולוציוני שעברנו,אני אתן רק דוגמה אחת ורק לגבי חלב כי עקרון הוא אותו עקרון- בד"כ יוצאי מזרח ומדינות חמות בגיל הבגרות לא מסוגלים לעכל חלב,מכוון ולא מייצרים כמות מספקת של לקטזין,כי בהסטוריה שלהם לאורך שנים לא השתמשו בחלב)היה חם לא היה איך לשמור אותן( ,גבינות קצת יותר טוב.
אפשרי לקבל את האנזימים הדרושים מתוספים? אם כן אז ככה אפשר לעקוף את הבעיה לא?
דרך אגב אתה ממוצא של ארץ קרה,לא?

• פותח/ת השרשור

אז מה קורה ככשותים חלב בלי אנזימים האלא?
הוא לא נספג? חלבון לא נספג? לקטוז לא נספג?
אני שואל כי כשאני אישית שותה חלב אני לא מרגיש משהו מיוחד, פשוט עוד משקה...איזה שינוי אני כבר ירגיש אם אני יוותר על חלב? איזה שינוי לטובה אתה הרגשתה?

השלשולים זה כששותים כמות גדולה של חלב בבת אחת מבלי להרגיל את הגוף קודם
אין בן אדם שלא ישלשל אחרי ליטר חלב אם הוא לא רגיל לזה
תתחיל מכוס אחת ביום
אחר כך כוס אחת בבוקר כוס אחת בערב וכך הלאה, גם לא חייבים לשתות את כל החלב בבת אחת אפשר לחלק את זה לאורך היום ולשלב עם זה ארוחות וככה לא תשלשלו

• פותח/ת השרשור
משלשלים, לפעמים יוצרים הרבה גזים והבטן כואבת. אם אתה לא מרגיש משהו מיוחד סימן שאין לך מה לדאוג.
כן אני אישית מסתדר מעולה עם חלב ועם כל מה שקשור לחלב, אבל מעניין אותי המקרה של קלינה, אם הוא טוען שלא היה רגיש לחלב גם קודם (כלומר תהליך האיכול של החלב מתבצע באופן תקין) אז איזה בדיוק שיפור הוא ירגיש כשיפסיק לצרוך אותו...

לפי השם אתה לא נכלל בקבוצה הזאת....

אפשרי לקבל את האנזימים הדרושים מתוספים? אם כן אז ככה אפשר לעקוף את הבעיה לא?
דרך אגב אתה ממוצא של ארץ קרה,לא?
למה להלחם בסימפטומים ,כאשר ניתן לעקור את הגורם לבעיה. חלבי - זה לא מוצר כ"כ נדרש,איכותי ו בריא...המוצא שלי יהודי. ה 500 שנים האחרונות כנראה לא עשו שינוי משמעותי ברמה הגנטית.
אז מה קורה ככשותים חלב בלי אנזימים האלא?
הוא לא נספג? חלבון לא נספג? לקטוז לא נספג?
אני שואל כי כשאני אישית שותה חלב אני לא מרגיש משהו מיוחד, פשוט עוד משקה...איזה שינוי אני כבר ירגיש אם אני יוותר על חלב? איזה שינוי לטובה אתה הרגשתה?

לפי השם אתה לא נכלל בקבוצה הזאת....
אימה שלי לוי,זה בסדר? וזה לא שם זה סוג דם.בגדול עם האבות אבותיך היו ציידים-אז אתה פחות תסתדר עם החלבי,עם היו מלקטים,אז בכלל לא יסתדרו עם הדגים-זהו פשט של הדבר.
מה כל מקורות החלבון שלך ?
אם אני מוריד מוצרי חלב מהתפריט אני מוריד 40-60 גרם חלבון ביום
WHEY- בערך 70 גר ליום,ביצים-בערך 60גר ליום,עוף - בערך 100גר ליום,אמינו בסביבות ה40-50,חלבון מהצומח אני לא סופר.

אז ככה,לגבי ההרגשה הכללית ובריאות- מוצרי פירוק של מוצרי חלב- זה רעלנים שגם גורמים לירידה באיכות החיים וגם גורם שמפעיל מע חיסונית לשעות נוספות,עקב כך שזה קרקע פוריעה לריבוי חיידקים ומיקרואורגניזמים.כל מי שחלה בחורף- שיגיד תודה לתנובה.

נ.ב. אני בקו טלפון עם מועצת הלול-מנסה להרגן איזה קומבינה. שתו ביצים 😉

אני אישית לא מוצא בעייה לשתות בקבוק של 2 ליטר חלב על הבוקר ולהמשיך את היום בכיף מבחינת היציאות לי אישית אין בעייה אבל אני הבנתי שיש בחלב הרבה אסטרוגן וזה יכול להפריע להתפתחות ולגרום לגי'נו וכל מיני כאלה...

• פותח/ת השרשור
למה להלחם בסימפטומים ,כאשר ניתן לעקור את הגורם לבעיה. חלבי - זה לא מוצר כ"כ נדרש,איכותי ו בריא...המוצא שלי יהודי. ה 500 שנים האחרונות כנראה לא עשו שינוי משמעותי ברמה הגנטית.

אימה שלי לוי,זה בסדר? וזה לא שם זה סוג דם.בגדול עם האבות אבותיך היו ציידים-אז אתה פחות תסתדר עם החלבי,עם היו מלקטים,אז בכלל לא יסתדרו עם הדגים-זהו פשט של הדבר.

WHEY- בערך 70 גר ליום,ביצים-בערך 60גר ליום,עוף - בערך 100גר ליום,אמינו בסביבות ה40-50,חלבון מהצומח אני לא סופר.

אז ככה,לגבי ההרגשה הכללית ובריאות- מוצרי פירוק של מוצרי חלב- זה רעלנים שגם גורמים לירידה באיכות החיים וגם גורם שמפעיל מע חיסונית לשעות נוספות,עקב כך שזה קרקע פוריעה לריבוי חיידקים ומיקרואורגניזמים.כל מי שחלה בחורף- שיגיד תודה לתנובה.

נ.ב. אני בקו טלפון עם מועצת הלול-מנסה להרגן איזה קומבינה. שתו ביצים 😉

אני בשיא הרצינות ישמח לאיזה מקור שמסביר את זה בצורה מפורטת יותר, אנגלית/עברית/רוסית משהו...
רק לא חרטה של טבעונים, משהו מבוסס מדעית ואם יש מחקרים עם סיכום טוב זה בכלל מעולה. תודה רבה מראש.

אני אישית לא מוצא בעייה לשתות בקבוק של 2 ליטר חלב על הבוקר ולהמשיך את היום בכיף מבחינת היציאות לי אישית אין בעייה אבל אני הבנתי שיש בחלב הרבה אסטרוגן וזה יכול להפריע להתפתחות ולגרום לגי'נו וכל מיני כאלה...

אתה מתבלבל עם חלב סויה. וגם שם אם אני לא טועה האסטרוגנים האלה לא מגיעים למערכת הדם בסופו של דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית