הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בנוגע לאבקת חלבון

TrueBlood

משתמש מתחיל
169
4
נק' מוניטין:
79
169
4
Life & Fitness נהריה
שלום,
אני ממש ממש ממש רוצה לקנות אבקת חלבון כתחליף לטונה המזעזעת הזאת..
היום הלכתי עם אמא שלי לרופא (משפחה) והוא אמר לא לקחת את זה כי אי אפשר לדעת איזה עוד דברים יש באבקה חוץ מהחלבון (הוא אמר שיכול להיות שיש כמה בסדר ואי אפשר לדעת).

זה סיים מבחינת אמא שלי את הדיונים על אבקת חלבון.

אמרתי לו שיש בדיקות מעבדה ויש אישור משרד הבריאות והוא אמר שיש אישור מכירה אבל אין פיקוח, ושגם רמדיה הציגה בדיקות מעבדה ובפועל כולם יודעים מה היה.

מה אני עושה עכשיו? איך אני אמור "להתנגד" לכזה דבר? איזה הוכחות יש לי שבאבקה מסוימת אין חומרים נוספים (מזיקים כמו סטרואידים) חוץ מהחלבון והאנזימים ולא יודע מה?

תודה מראש,
שי

דבר ראשון כל מה שנכנס לארץ זה באישור משרד הבריאות, תקרא על המרכיבים של אבקות אם זה מטריד אותך.
תקנה אבקה של חברה מוכרת, שיש עליה פידבק טוב בפורום והכל יהיה בסדר.
חוץ מזה, לך תדע מה עברה הטונה לפני שנכנסה לקופסא....

• פותח/ת השרשור
אוהו זה מה שאני אמרתי אבל אין עם מי לדבר... הייתי צריך לומר את זה לרופא כוס אמק...

הוא אמר שיש אישור למכירה אבל אין פיקוח :(... אני חייב לדבר איתו שוב.

הרופא צודק. אבל מה שהוא אומר נכון גם לטונה, לפסטה ולמים מינרליים. אז בעצם ההטפלות לאבקות היא מתוך דעה קדומה.

חפש פורום תזונה שמנוהל ע"י רופא או ע"י מישהו סמכותי (אולי הפורום של קופ"ח או של וינגייט יהיה מספיק מהימן עבורה), ועם ההמלצה משם תוכל לחזור לאמא שלך. נסה להסביר לה שהמומחים לתזונה יותר מעודכנים בזה מאשר רופא המשפחה שלך שהביע את דעתו לא בעניין רפואי אלא בעניין אדמיניסטרטיבי/מסחרי כלומר לא בתחום ההתמחות שלו. אני לא יודע כמה ההורים שלך פתוחים לערעור על חו"ד של רופא (אם לשפוט לפי אמא שלי, זה היה עוזר לי כמו כוסות רוח למת), אבל אולי תצליח. אתה יכול גם לנסות לשכנע אותם שמשרד הבריאות שלנו אולי מפשל, אבל אבקות מיובאות מארה"ב עברו את האישור של ה FDA שהוא גוף קצת יותר מהימן, ואף חברה רצינית (מסוג אלה שמוזכרות כאן שלושים פעם ביום) לא תסתכן בהוספת חומרים שאינם מוצהרים על האריזה כי היא עלולה לחטוף לא רק קנס מהשלטונות אלא תביעות פרטיות שעלולות לגרום לה פשיטת רגל.

אפשרות נוספת היא להחליף הורים, אבל אולי כדאי לחכות קצת לפני נקיטת הצעד הדרסטי הזה.

חחח פעם ראשונה שרציתי אבקת חלבון פשוט הבאתי אחת לבית ואמרתי לאמא שלי שזה אוכל לספורטאים חחחח. למעשה זה היה שק גיינר של סיריוס מאסס לכן לקח לי זמן לשכנע את אמא שלי שזה לא אבקת כביסה...אבל להתנגד לכזאת יוזמה היא כבר לא יכלה.
אותו דבר לגבי פירסינג, פשוט באתי עם עגיל בגבה הביתה. אמרתי שאסור להוריד עכשיו כי אז תשאר צלקת לכל החיים LOL
וככה הסתובבתי עגיל איזה חצי שנה עד שלא נמאס לי ממנו והבנתי שזה מיותר בעצמי.
כשנרשמתי לאגרוף אמא שלי ניסתה להחביא לי בתכפפות ופשוט התחלתי להשאיר אותם במועדון.

קיצר אם הייתי מתעייץ עם אמא שלי בכל מה שנוגע בנושאים שאין לה שמץ של מושג אליהם לא הייתי מגיע רחוק.
אבל אתה כבר עשיתה את זה בכך שלקחתה אותה לרופא...לכן רוב הסיכויים שתצטרך לחפש פתרונות אחרים כגון חטיפי חלבון (להחביא אותם בתיק), לשמור תאבקה אצל חבר, להחביא בתוך הארון. קיצר תצטרך להיות יצירותי.

שיהיה בהצלחה.

אה וכן מי רופאים כאלה צריך להיזהר.

אם הייתי מתעייץ עם אמא שלי בכל מה שנוגע בנושאים שאין לה שמץ של מושג אליהם...
יש לי הרגשה שמי שלוקח את אמא שלו איתו לרופא לא רוצה רק להתייעץ בה, אלא רוצה בעיקר שהיא תממן לו את הקניות...

לא חייב את אמא כדי לממן את האבקה הזאת, אפשר גם לבקש מחברים ומקסימום אפשר להחזיר אליהם.
אמא שלי גם התנגדה לזה והיא רצתה לקבוע תור לרופא והרופא לא היה בעד האבקה.
אז ביקשתי מכול חבר סכום מסויים וקניתי מבלי לשאול את אמא שלי את האמת (כי אין לה מושג בזה) ואם הייתי מקשיב לרופא ולא קונה אותה לא הייתי עולה 5 קילו (;

Back
למעלה תחתית