הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע לתזונה

ViscaBarca

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
שלום אנשים

פותח עוד אשכול נוסף לגבי תזונה, משהו שקצת לא ברור לי לאחרונה.

אני 1.69 שוקל 71 בערך.

סוף חודש שעבר ניגשתי לתזונאי מהקופה - בנה לי תפריט (ביקשתי ממנו אם אפשר עלייה בשריר וירידה בשומן), נתן לי 130 חלבון, 340 פחמימה ו45 שומן.

עכשיו שאלתי כמה אנשים אמרו שזה לא מספיק קלוריות וחלקם אמרו שזה יותר מדי קלוריות (בפחמימה).

התייעצתי כאן בפורום עם אנשים (בפורום כושר ופיתוח גוף) ואמרו לי שאני על הנטרלי ועדיף לעלות עוד טיפה בשומן.

אז כרגע אני אוכל משהו כמו 130 חלבון, 340 פחמימה ו65 שומן. סהכ משהו כמו 2600 קלוריות.

עכשיו לדעתי זה באמת יותר הגיוני למסה לאכול 2600 קלוריות, אבל משהו עדיין לא מסודר אצלי לא יודע למה, אני כל הזמן קורא באתרים של israelbody או בכללי מה שנקרא "חוקר" על התזונה (על אף שהידע שלי בתחום דיי גדול, בתור אחד שלמד חקר גוף וכדומה בעבר..), לא יודע למה אני מרגיש שאולי כדאי ללכת לייעוץ אישי לתזונה נגיד בישראל בודי או וינגייט? מצד שני זה נשמע כמו בזבוז (כספית) וכי נראה כי אני כן אוכל בסדר ושאולי התזונאי מהקופה כן מספיק? (לפי מה שכתוב הוא מבין בתזונת ספורט)

מה אתם אומרים? אני כבר משגע את עצמי עם כל זה...

בוא נגיד שאני יחסית מופתע שהתזונאי בנה לך תפריט ועוד עם ערכים יחסית קרובים למה שאתה צריך.
בהחלט היה נכון להעלות את השומן, הייתי מוסיף עוד קצת חלבון שיהיה פי 2 ממשקל גוף.

לגבי ייעוץ נוסף, לא בטוח שאתה צריך, אפשר ללמוד לבד מהאינטרנט אם אתה מוכן להשקיע את הזמן.
אבל דבר אחד בטוח -
אל תתקרב לא ליוצאי וינגייט (למעט יוצאי דופן) ולא לישראלבודי.
היעוץ התזונתי היחיד שאני אישית ממליץ עליו הוא של מייק ביקוב פה באתר, ואולי יש עוד כמה דיאטנים בודדים שהייתי סומך עליהם אבל אני לא יודע אם הם מתעסקים בייעוץ.

• פותח/ת השרשור
בוא נגיד שאני יחסית מופתע שהתזונאי בנה לך תפריט ועוד עם ערכים יחסית קרובים למה שאתה צריך.
בהחלט היה נכון להעלות את השומן, הייתי מוסיף עוד קצת חלבון שיהיה פי 2 ממשקל גוף.

לגבי ייעוץ נוסף, לא בטוח שאתה צריך, אפשר ללמוד לבד מהאינטרנט אם אתה מוכן להשקיע את הזמן.
אבל דבר אחד בטוח -
אל תתקרב לא ליוצאי וינגייט (למעט יוצאי דופן) ולא לישראלבודי.
היעוץ התזונתי היחיד שאני אישית ממליץ עליו הוא של מייק ביקוב פה באתר, ואולי יש עוד כמה דיאטנים בודדים שהייתי סומך עליהם אבל אני לא יודע אם הם מתעסקים בייעוץ.

למה לא להתקרב לישראל בודי? או לוינגייט?

ישראלבודי שרלטנים, מדפיסים כמעט לכולם את אותה רשימת מכולת ABCD זבלה ותפריטים שהם רשלנות מקצועית לפחות ומביאה אנשים למצבים של בעיות רפואיות (תת משקל, הפסקת מחזור, בעיות הורמונליות).
ווינגייט ברובם ליצנים, ההכשרה שלהם היא בדיחה רעה, למרות שבהכשרות אחרות המצב לא בהכרח יותר טוב, אבל לוינגייט סתם יש שם יוקרתי משום מה, הם לא ראויים לזה.
תבחר איש מקצוע לפי הניסיון והרקע שלו ולא לפי מוסד בו הוא למד או חברה בה הוא עובד.

• פותח/ת השרשור
ישראלבודי שרלטנים, מדפיסים כמעט לכולם את אותה רשימת מכולת ABCD זבלה ותפריטים שהם רשלנות מקצועית לפחות ומביאה אנשים למצבים של בעיות רפואיות (תת משקל, הפסקת מחזור, בעיות הורמונליות).
ווינגייט ברובם ליצנים, ההכשרה שלהם היא בדיחה רעה, למרות שבהכשרות אחרות המצב לא בהכרח יותר טוב, אבל לוינגייט סתם יש שם יוקרתי משום מה, הם לא ראויים לזה.
תבחר איש מקצוע לפי הניסיון והרקע שלו ולא לפי מוסד בו הוא למד או חברה בה הוא עובד.

אחד המאמנים שלי הוא קפטן נבחרת ישראל ברוגבי, ויש לו תזונאי של הספורטאים הגדולים בארץ (אורי ששון, ירדן גרבי וכו).. יהיה שווה ללכת אליו?

אחד המאמנים שלי הוא קפטן נבחרת ישראל ברוגבי, ויש לו תזונאי של הספורטאים הגדולים בארץ (אורי ששון, ירדן גרבי וכו).. יהיה שווה ללכת אליו?
אני לא יודע מי זה התזונאי הזה אז אני לא יכול לתת שום חוות דעת.

לא מדליק לך נורה אדומה שמי שבונה לך תפריט גם מרוויח מלדחוף לך מוצרים מיותרים שהוא מרוויח מהם כסף?
באופן כללי, תחקור תזונה רק מספרות או מסקירות של בעלי מקצוע. יוצאי וינגייט או יועצי ישראלבודי הם לא דיאטנים.

• פותח/ת השרשור
לא מדליק לך נורה אדומה שמי שבונה לך תפריט גם מרוויח מלדחוף לך מוצרים מיותרים שהוא מרוויח מהם כסף?
באופן כללי, תחקור תזונה רק מספרות או מסקירות של בעלי מקצוע. יוצאי וינגייט או יועצי ישראלבודי הם לא דיאטנים.

אז אתה אומר להמשיך עם התזונאי של הקופה/ ללכת לתזונאי שהמליצו לי עליו? (תזונאי של הספורטאים מהגדולים בארץ)

אם יש לך את הזמן הייתי ממליץ לך ללמוד לבד כי אם אתה מעוניין להישאר בתחום לטווח הארוך אתה גם ככה תצטרך לדעת להרכיב תפריטים ולחשב ערכים(לך או לאחרים).

Back
למעלה תחתית