הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב מהתנור אל הפורום: עוגיות שיבולת שועל + בלינצ'ס חיטה מלאה

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
№1: עוגיות שיבולת שועל:

הקדמה:
יש כל כך הרבה מתכונים של עוגיות שיבולת שועל שפשוט לא יכלתי להחליט על איזה מתכון ללכת. בחלק היה אמון שמן בחלק אחר ללא שמן וללא ביצים בכלל. היו מתכונים בהם לא היה צריך להשתמש בתנור בכלל והיו מתכונים בהם לא היה חלב. תוספות טעם בכלל בלבלו אותי, הגעתי למסכנה שאפשר להוסיף למרכיבים הבסיסיים כל מה רק תרצו מי כל פוגי הפירות ושוקולדים עד לגרעיני צ'או וחזה עוף (סתם סתם).
אז החלטתי סוג של לשלב כמה שיותר.

מרכיבי מפתח:
ש"ש, חלב, ביצה, ממתיק, קינמון, שמנת. כל השאר אפשר להחליף או לוותר עליו לגמרי.

מרכיבים:

200 גרם ש"ש

50 גרם בננה
אופציאונלי לחלוטין באותה מידה אפשר לשים אבוקדו

25 גרם שזיפים
אני עדיין שואל את עצמי למה

30גרם שוקולד מריר
אני במקרה השתמשתי בשוקולד של שופרסל (60% קאקאו)
אם אתם באמת רוצים להרגיש טעם של שוקולד אני ממליץ ללכת על 50-70 גרם.

ביצה אחת
בחלק מי המתכונים היה 3 בחלק לא היה בכלל אז הלכתי לי על ביצה אחת
להשתמש אך ורק בביצים של תרנוגולות

150מל חלב 1%
כן כן החלב הזה שמלא בהורמונים ובוירוסים.

10 גרם סודה לשתייה
מומלץ להחליף סודה באבקת אפייה רק אחרי הבלינצ'ס הבנתי שהיא עושה פלאים...

5 גרם ממתיק סטיויה
אופציאונלי אפשר להחליף בכל ממתיק אחר כמו: סוכרלוז, סוכרזית נוזלי
אפשר גם סוכר רגיל כן.

45 גרם שמנת 15%
כמות השמנת תלויה באחוז השומן שלכם.

20 גרם חמאת בוטנים של שופרסל
ההמלצה שלי לוותר על חמאת בוטנים ולהוסיף עוד שמנת.

3 כפיות של תמצית וניל
רוצים יותר? אין שום בעיה.

סקופ של אבקת חלבון (אני ישתמשתי בפיוזון עוגיות)
רוצים יותר? אפשרי בהחלט
רוצים פחות? אפשרי אבל אז לא תהיו אנבוליים

2 כפיות קינמון
הדבר היחיד שהרגשתי מי כל התוספות שהוספתי (וניל, בננה, שזיפים, חמאת בוטנים, שוקולד)

אופן הכנה:

1.לחטוב את הש"ש בעזרת מיקסר/בלנדר

2.להוסיף לשם את כל האבקות (סטיויה, חלבון, סודה, קינמון, שוקולד(לגרר אותו קוסם כמובן) )

3.חלב, בננה, ביצה, וניל, שמנת, חמאת בוטנים או חמאה רגילה, כל שאר הדברים שתחליטו להוסיף: לערבב בבלנדר או בעזרת מיקסר על תערובת אחידה

4.מחברים הכל ביחד ועוד פעם מביאים למצב של תערובת. זה אמור לצאת מאוד מאוד סמיך כך שתוכלו לקחת את זה עם ידיים רטובות ולסדר על המגש/תבנית בצורנ של עוגיות

5.מה עכשיו? לוקחים עוגיות ומסדרים על מגש/תבנית (ממליץ לפני זה לרסס שמן על התבנית), את התנור שמים על 180-190 מעלות ל17 דקות. יכול להיות שעל 180 מעלות העוגיות יצטרכו לבלות בתנור אפילו 20 דקות תלוי בתנור. בכל מקרה עדיף שיהיו מעט לא מספיק אפויות (אני בשיא הרצינות רציתי לאכול את כל התערובת ככה כי זה כבר היה מאוד טעים אפילו בלי אפייה) מאשר שיצא יותר מידי אפויות ושרופות מי למטה (מה שיצא לי בנגלה הראשונה).

ערכים תזונתיים ל100 גרם (לפי המרכיבים שהשתמשתי בהם):

חלבון: 10.5 (מתוכם 6.5 גרם מגיע מי חלבון מן החי: חלב, אבקת חלבון, ביצה)
פחממות: 30 גרם
שומן: 9 גרם

הערה: מי שרוצה פחות פחממות מעיף פירות ושוקולד.
עוד הערה: מי שרוצה פחות שומן מעיף חמאת בוטנים וחצי מי כמות השמנת או מחליף את השמנת בשמנת 9%.

לסיכום: בסך הכל יצא מאוד טעים.
כדי שהעוגיות יצאו פריכים כמו עוגיות שקונים בסופר אפשר לשים במיקסר רק חצי מי כמות הש"ש.
הרעיון של לשים אמון מרכיבים בכמויות קטנות לא עבד. עדיף להתרכז משהו אחד: אם רוצים עוגיות בטעם שוקולד תפציצו בשוקולד, אם רוצים עוגיות בטעם פירות לכו על פירות.

№2: בלינצ'ס

מרכיבי מפתח: קמח חיטה מאה, חלב, חלבוני ביצים, קינמון, ממתיק.

מרכיבים:
*לפי הכמויות האלא יצא לכם משהו כמו 10-12 יחידות במשקל של 100+/- כל יחידה.

300 קמח מלא

600 מ"ל חלב (את האחוז אתם כבר יודעים)

6 חלבוני ביצים
אל תשאלו אותי מה לעשות עם החלמונים

12 גרם ממתיק סטיויה
אל תשתמשו בסוכר הוא סתם משמין

3 כפיות תה של קינמון
אל תוותרו עליו הוא זה שלוקח את הטעם של הבליצ'ס כמה רמות קדימה.

10 גרם אבקת אפייה
גם על מרכיב זה אני ממליץ בחום בלי זה יצא לכם שטוח כמו חזה של פריס חילטון

40 גרם ממאת בוטנים
כן אני אוהב חמאת בוטנים, ברך עגב פה באמת מרגישים את הטעם שלה בסוף (טוב אולי זה כי שמתי כמות סבירה)

4 כפיות תה של תמצית וניל

*לא השתמשתי באבקת חלבון למראות שבמתכון המקורי היא מופיעה. העריון שלי היה לאכול את הבלינצס בתוספת כוס של נס על בסיס חלב וגבינה לבנה אז אבקת
חלבון הייתה מיותרת פה לדעתי.

אופן הכנה:

קחמ + אבקות אחרות שמים בקערה ומערבבים מעט

חלב + חלבוני ביצים + חמאת בוטנים שמים בבלנדר ומערבבים עד תערובת אחידה.

מחברים הכל מערבבים עם כף (מתערבב מאוד קל) איזה דקה שתיים

מחממים את המחבט מרססים שמן ומתחילים לתגן

תנו צעד אחד דקה עד שתי דקות ולצעד שני עד דקה (בתנאי שמחבט כבר מחומם)
מומלץ אחרי כל פנקייק לרסס עוד טיפה שמן.

ערכים תזונתיים ל100 גרם:

חלבון 7.5 (מיהם רק 3 גרם מגיע מי חלב וביצים... ככה זה בלי אבקת חלבון)
פחמימות: 21
שומן: 2.5 (אך תדאגו לא שכחתי חמאת בוטנים)

הערה: מי שרוצה פחות פחמימה יכול לנסות לשחק עם כמות של קמח ולהוסיף חלבוני ביצים כדי לשמור על הדחיסות.

לסיכום: מאוד מאוד קל ומהר להכין, למעשה אני שוקל להחליף בזה את הלחם כי זה גם יוצא יותר זול וגם אפשר לאכול באופן רבוע עקב אפשרות להכין את זה בכזאת מהירות וקלות

יש לציין שמתכון של בבלינצס כמעט כולו נלקח מי דף פייסבוק זה: https://www.facebook.com/MtkwnyHlbwn.
יש בדף זה אחלה מתכונים אבל הבחור שפתח אותו (מכירים אותו פה בשם אריאל) לא ממש מתאמץ להסביר את אופן הכנה שלדעתי זה חלק חשוב. כך למשל לא ידעתי לכמה זמן צריך לשים את הבלינצ'ס על המחבט וזה לא ישפיע על פנקייקים הראשונים לטובה.

IMG_1387.jpg

שיהיה בתאבון :rolleyess:
✌️ :hoel;susss

נערך לאחרונה:
יפה מאוד כבוד על ההשקעה שני המוצרים. נראים טעימים רצח !
שאלה מה אתה חושב על האבקה שלך גספרי עוגיות ?

לא יכול לתת לך מוניטין /:

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יפה מאוד כבוד על ההשקעה שני המוצרים. נראים טעימים רצח !
שאלה מה אתה חושב על האבקה שלך גספרי עוגיות ?

לא יכול לתת לך מוניטין /:

בוא נגיד ככה אחרי התות ושוקולד שלהם ציפיתי קצת ליותר. נירא לי אם בא לך עוגיות עדיף ללכת על משהו אחר דווקא...הם קצת פספסו עם העוגיות זה יותר סוג של קרם וניל-מרשמלו כזה...

בוא נגיד ככה אחרי התות ושוקולד שלהם ציפיתי קצת ליותר. נירא לי אם בא לך עוגיות עדיף ללכת על משהו אחר דווקא...הם קצת פספסו עם העוגיות זה יותר סוג של קרם וניל-מרשמלו כזה...
איך השוקולד שלהם ובכללי ניסית את השוקולד של דיימטז אולי או חברה אחרת בטעם שוקולד ?

• פותח/ת השרשור
איך השוקולד שלהם ובכללי ניסית את השוקולד של דיימטז אולי או חברה אחרת בטעם שוקולד ?

את הדימיטז אני ניסיתי רק בננה.
את שוקולד יצא לי לנסות של כמה חברות ומיופיוזון היה הכי טעים מיהם. טעם מאוד מרוכז כך שמרגישים שוקולד מריר כזה (אבל מצד שני מספיק מתוק). כמו כל הטעמים של מיופיוזון האבקה היא סמיכה (במיוחד עם חלב) וזה יוצא כמו שייק כזה. מאוד נהנתי לשתות את השוקולד שלהם.

מי התנור?
זה מהתנור

כל הכבוד על ההשקעה

אני חושב שצריך להדגיש את הקרדיט לאריאל.

יצאו לך הרבה עוגיות?
יהיה מוגזם שכול העוגיות האלו יהיו ארוחת בוקר שלי?
כי אני אמור לאכול 3 כוסות ש"ש ביום ואין לי מושג איך

• פותח/ת השרשור
יצאו לך הרבה עוגיות?
יהיה מוגזם שכול העוגיות האלו יהיו ארוחת בוקר שלי?
כי אני אמור לאכול 3 כוסות ש"ש ביום ואין לי מושג איך
אם זה יהיה מוזגם או לא אתה תחליט לפי הערכים שאתה צריך להגיע אליהם.
יצא בהרך 12 אם אני לא טועה אבל אפשר לעשות אותם יותר קטנים טיפה ולהגיע ל15-17 עם הכמות הזאת.

אני ניסיתי את השוקולד של דימטייז,טעם נחמד(היה קשה להתרגל בהתחלה,עם הזמן התרגלתי...).
טעמתי את המיופיוז'ן עוגיות,וזאת האבקה הכי טעימה שטעמתי(עם חלב זה ממש טעם של גלידה!).

תודה על פרסום המתכון,נראה מעולה!

אחלה מתכון תודה רבה!

אני ניסיתי את השוקולד של דימטייז,טעם נחמד(היה קשה להתרגל בהתחלה,עם הזמן התרגלתי...).
טעמתי את המיופיוז'ן עוגיות,וזאת האבקה הכי טעימה שטעמתי(עם חלב זה ממש טעם של גלידה!).

תודה על פרסום המתכון,נראה מעולה!
טעמת צמפיון עוגיות במקרה ?

• פותח/ת השרשור
של צ'מפיון לא,אבל באמת הקרם עוגיות של גאספארי זה חלום.

אם אתה אומר שעוגיות של גספארי זה חלום, תנסה את השוקו או חמאת בוטנים שלהם אתה תירא מה זה חלום

Back
למעלה תחתית