הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה בסקאווט, חתירה, ופרס, ובנוסף מספר שאלות.

• פותח/ת השרשור Zodon
  • פורסם בתאריך

Zodon

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
5
72
0
התחלתי SS לפני חודש
גובה:1.80
משקל: 79-80

אשמח אם תוכלו לעזור לי לשפר את הטכניקה שלי, בהמשך אוסיף גם דדליפט ובאנץ פרס. כרגע התרגיל בו אני מרגיש שאני הכי לוקה בחסר בפן הטכני הוא הסקאווט
תחילה הסרטונים של הטכניקה:

סקאווט בסט הראשון: (משקל 65 קילו)
http://www.youtube.com/watch?v=h1ToWyHFkKw&feature=youtu.be
סקאווט בסט השני:
http://www.youtube.com/watch?v=J9WR6bfQjWE&feature=youtu.be
חתירה סט ראשון: (משקל 70 קילו)
http://www.youtube.com/watch?v=xWO8AbWllAI&feature=youtu.be
חתירה סט שני:
http://www.youtube.com/watch?v=zdKfeAES9R0&feature=youtu.be
פרס: (משקל 40 קילו)
http://www.youtube.com/watch?v=UmBneXyl6Lk&feature=youtu.be

כעת יש לי גם מספר שאלות שאשמח אם תוכלו לענות לי עליהן
1) אני מרגיש שההתקדמות שלי בסקאווט הרבה יותר קשה, כרגע זה התרגיל שאני מרגיש בו קושי הכי גדול(אחרי באנץ פרס) ואני מרגיש שאני קרוב להגיע לכשל וצורך לעשות בו ריסט, אך מה שמפריע לי הוא שחוץ מהפרס, זה התרגיל בו אני מרים הכי קצת משקל, וכמובן שהדבר לא אמור ליהיות ככה, אני מרגיש שההתקדמות שלי בתרגיל איטית וכאילו משהו מפריע לי, האם מישהו נתקל בכך בעבר?
2) תרגילי העזר: אני מתכנן להוסיף בקרוב את המתח והמקבילים, אך אני לא מבין כל כך כמה חזרות לבצע, בחלק מהמקומות מצוין 5 חזרות ל2 סטים וכל אימון להוסיף משקל, בחלק מצוין לבצע 3 סטים עד לכשל, אני אוסיף ואציין שהמטרה העיקרית שלי היא כוח וכוח מתפרץ.
בנוסף אני מעוניין לבצע מתח עם אחיזת בנות (נראה לי נקרא סוזפנציה?), אך אני מרגיש חוסר גמישות בשורש כף היד והדבר מפריע לתנועה, מה אני יכול לעשות בנידון?(אני מבצע מתיחות לפני לאזור, עדיין לא עוזר).
כפיפות בטן: קראתי את המאמר עשרות פעמים אך עדיין לא הבנתי אם יש צורך לבצע תרגילים לבטן כל אימון או רק פעמיים בשבוע(כמובן לאחר תקופה ולא על ההתחלה), וגם על איזה סוג של כפיפות בטן הייתם ממליצים?
3) מאחר ואני שחקן בקבוצת ספורט מסוימת, אני מבצע כ-3-4 אימוני ספרינטים בשבוע, ולכן שיניתי טיפה את התוכנית לכך שבאמצע השבוע אני לא מבצע סקאווט עם משקל, במקום זאת אני מבצע סדרת תרגילים בעצימות נמוכה שבנויה מכוח מתפרץ- קפיצות סקאווט, קפיצות לאנג'ים, קפיצות צפרדע וכו. אם אני דואג להשלים את הקלוריות שאני מאבד במהלך האימונים, האם אני אוכל להמשיך להתקדם ככה בצורה סבירה?(אני מודע לכך שזה כן יאט אותי, אך בכמה?)

תודה רבה לכל מי שיעזור וישקיע מזמנו, אני מאוד יעריך זאת.
אסף.

תיקנתי, מקווה שעכשיו זה יעבוד.

סקוואט:
1. הנעליים לא טובות, אתה צריך עם סוליה שטוחה וקשיחה כדוגמת "אולסטאר".
2. הברכיים שלך גולשות- במקום להתיישב אחורה אתה פשוט נופל ללמטה. תתיישב אחורה ובמהירות טיפה יותר מבוקרת שלא תגרום לך לאבד את הכיווץ כשאתה בתחתית, תפתח ברכיים חזק לצדדים ותקבע אותן.

פרס:
אתה מתחיל עם המוט קדימה מדי ובחלק מהחזרות מעלה אותו אחורה מדי.
המוט צריך להיות מקביל לאמצע כף הרגל, וצריך להעלות אותו בקו ישר ולא אחורה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סקוואט:
1. הנעליים לא טובות, אתה צריך עם סוליה שטוחה וקשיחה כדוגמת "אולסטאר".
2. הברכיים שלך גולשות- במקום להתיישב אחורה אתה פשוט נופל ללמטה. תתיישב אחורה ובמהירות טיפה יותר מבוקרת שלא תגרום לך לאבד את הכיווץ כשאתה בתחתית, תפתח ברכיים חזק לצדדים ותקבע אותן.

פרס:
אתה מתחיל עם המוט קדימה מדי ובחלק מהחזרות מעלה אותו אחורה מדי.
המוט צריך להיות מקביל לאמצע כף הרגל, וצריך להעלות אותו בקו ישר ולא אחורה.

דבר ראשון, תודה רבה שאתה נותן מזמנך ועוזר לי
1) מה לעשות אם אין לי נעליים כאלה ורק נעלי ספורט, עד כמה הדבר קריטי?
2)מה שיפתור את הבעיה של הנפילה זה פשוט לנסות להוציא את הברכיים כלפי חוצה לכיוון האצבעות?

ובקשר לפרס, זה הכי קרוב שאני מצליח לגוף, אמרו לי שהמרפקים צריכים ליהיות לפני הגוף, האם זה לא נכון והמרפק והאמה צריך ליהיות מצידי הגוף?

דבר ראשון, תודה רבה שאתה נותן מזמנך ועוזר לי
1) מה לעשות אם אין לי נעליים כאלה ורק נעלי ספורט, עד כמה הדבר קריטי?
2)מה שיפתור את הבעיה של הנפילה זה פשוט לנסות להוציא את הברכיים כלפי חוצה לכיוון האצבעות?

ובקשר לפרס, זה הכי קרוב שאני מצליח לגוף, אמרו לי שהמרפקים צריכים ליהיות לפני הגוף, האם זה לא נכון והמרפק והאמה צריך ליהיות מצידי הגוף?

1. הרבה פעמים חלק מהגלישה של הברכיים קשורה בנעליים מסוג זה. אם המכון שבו אתה מתאמן לא אוסר זאת עדיף שתתאמן יחף, או שפשוט תשיג נעליים כאלה הן עולות בסביבות ה150 שח.

2. מה שיפתור את הבעיה של הנפילה זה לחשוב על להתיישב אחורה ולרדת בצורה יותר מבוקרת. מה שאמרתי עד פה+ לדחוף את הברכיים החוצה ולקבע אותן זה מה שיפתור את הגלישה ואי היציבות של הברכיים.

3. לגבי המרפקים בפרס מה שאמרו לך נכון ועשית את החלק הזה טוב, פשוט מההתחלה של ההוצאה של המוט לקחת אותו קדימה מדי ובחלק מהחזרות במקום להעלות את המוט בקו ישר העלת אותו אחורה. הפרס יחסית טוב, זאת הבעיה העיקרית.

• פותח/ת השרשור
1. הרבה פעמים חלק מהגלישה של הברכיים קשורה בנעליים מסוג זה. אם המכון שבו אתה מתאמן לא אוסר זאת עדיף שתתאמן יחף, או שפשוט תשיג נעליים כאלה הן עולות בסביבות ה150 שח.

2. מה שיפתור את הבעיה של הנפילה זה לחשוב על להתיישב אחורה ולרדת בצורה יותר מבוקרת. מה שאמרתי עד פה+ לדחוף את הברכיים החוצה ולקבע אותן זה מה שיפתור את הגלישה ואי היציבות של הברכיים.

3. לגבי המרפקים בפרס מה שאמרו לך נכון ועשית את החלק הזה טוב, פשוט מההתחלה של ההוצאה של המוט לקחת אותו קדימה מדי ובחלק מהחזרות במקום להעלות את המוט בקו ישר העלת אותו אחורה. הפרס יחסית טוב, זאת הבעיה העיקרית.

תודה רבה על הביקורות, אני איישם את כל מה שאמרת באימון הבא.
אני שם לב שאף אחד אחר לא עונה לי, אתה חושב שתוכל לתת לי גם ביקורת על החתירה, ואולי לענות על השאלות?
תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית