הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מקורות האנרגיה בזמן האימון

nadavba55

משתמש פעיל
561
1
נק' מוניטין:
-7
561
1
בזמן האימון כוח עצים לדוגמא RM6
מקור האנרגיה העיקרי יהיה ATP ו CP למאגרים האלה לוקח כמה דקות כדי להתמלא לגמרי
מאגר הCPאם אני לא טועה הוא בשלד אז בעצם הוא מחולק פר תא
אז אם אני עושה בנץ פרס RM6
ועובר ללג פרס לRM6
בתאוריה אני אמור להרים אותו דבר?כי אין שום קשר בין קבוצת השרירים האלה
כי לפי מה שאני יודע אם עשיתי אימון סבולת RM20 בבנץ,ועברתי לRM20 בלג פרס ומקור האנרגיה שלי הוא הרי גליקוגן לא רק שזה לא יקשה עליי התרגיל הרצוף,אני אפילו אמור להתאושש יותר מהר עקב פיזור חומצות החלב
אז מה בעצם קורה באימון כח?
תודה

• פותח/ת השרשור
ועובר ללג פרס לRM6
כי לפי מה שאני יודע אם עשיתי אימון סבולת RM20 בבנץ,ועברתי לRM20 בלג פרס ומקור האנרגיה שלי הוא הרי גליקוגן לא רק שזה לא יקשה עליי התרגיל הרצוף,אני אפילו אמור להתאושש יותר מהר עקב פיזור חומצות החלב
תודה

הקפצה

• פותח/ת השרשור
ועובר ללג פרס לRM6
תודה

אולי לא הבינו את השאלה.
אני מתכון האם הCP מחולק פר תא כמו גליקוגן?
לדוגמא אם עשיתי אימון רגלים אז דללתי את הגליקוגן ברגלים בלבד ולא בגוף העליון,אז האם כך גם בCP ו ATP ??

לא שלא הבינו פשוט נראה לי ש95% מהפורום לא יכול לענות לך על השאלה, עם כל הידע של האנשים פה ..

קלינה מה ההבדל בינו לבין סוכר ענבים פשוט ?
נ.ב אסור לפרסם פה קישורים לאתרים מחו"ל
פרסמתי מוצר.לי בכלל יש את אמילופקטין של ALL STAR ,זה לא משנה.
לך על סוכר אנבים פשוט ואל תקשליב לי,אני מדבר רק שטויות.

אתה משתמש גם בגליקוגן. לא רק בCP. אלא אם אתה עושה חזרה אחת או משהו שלוקח כמה שניות בלבד.

אולי לא הבינו את השאלה.
אני מתכון האם הCP מחולק פר תא כמו גליקוגן?
לדוגמא אם עשיתי אימון רגלים אז דללתי את הגליקוגן ברגלים בלבד ולא בגוף העליון,אז האם כך גם בCP ו ATP ??

אני אנסה לענות לך בפשטות אני מקווה שאני זוכר טוב...
הקריאטין פוספט הוא חומצה חנקנית והוא אכן נמצא בכל תא. מטרתו העיקרית היא לספק אנרגיה לפעולות אינסטינקטיביות או למאמץ עצים יזום של כמה שניות בלבד(כמו rm1-3).
כשנבצע rm20 כמו שציינת..הקריאטין פוספט מסוגל למסור את הפוספט שלו על מנת לייצר אדנוזין די-פוספט (adp)- שהוא בעצם חומצה חנקתית שמחוברת לפחמן של סוכר ול2 חומצות זרחתיות שנגזרות ישירות מהatp.

הadp קיים בתאי דם אדומים ולכן זמינים לזרחון חמצוני, מה שאומר שעל ידי הזרחון הגוף מוותר על 2 החומצות הזרחתיות של הadp ומתהליך זה נוצר atp זמין בשריר.

שורה תחתונה- כל החומצות שהזכרנו אכן קיימות בכל תא שריר ומה שיפה הוא שהקריאטין םוספט יכול לשנות את יעודו.. תלוי איזה מאמץ אנחנו מחליטים לעשות.
מקווה שלא סיבכתי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני אנסה לענות לך בפשטות אני מקווה שאני זוכר טוב...
הקריאטין פוספט הוא חומצה חנקנית והוא אכן נמצא בכל תא. מטרתו העיקרית היא לספק אנרגיה לפעולות אינסטינקטיביות או למאמץ עצים יזום של כמה שניות בלבד(כמו rm1-3).
כשנבצע rm20 כמו שציינת..הקריאטין פוספט מסוגל למסור את הפוספט שלו על מנת לייצר אדנוזין די-פוספט (adp)- שהוא בעצם חומצה חנקתית שמחוברת לפחמן של סוכר ול2 חומצות זרחתיות שנגזרות ישירות מהatp.

הadp קיים בתאי דם אדומים ולכן זמינים לזרחון חמצוני, מה שאומר שעל ידי הזרחון הגוף מוותר על 2 החומצות הזרחתיות של הadp ומתהליך זה נוצר atp זמין בשריר.

שורה תחתונה- כל החומצות שהזכרנו אכן קיימות בכל תא שריר ומה שיפה הוא שהקריאטין םוספט יכול לשנות את יעודו.. תלוי איזה מאמץ אנחנו מחליטים לעשות.
מקווה שלא סיבכתי

סבבה אז בעצם אתה אומר שהוא נמצא פר תא כמו גליקוגן
אז בתאוריה ם עשיתי אימון כוח לגוף התחתון ודי דללתי את מאגר הCP וATP זה לא אמור להפריע לי לעשות אימון כוח לגוף העליון כי כמו שאמרתה הם מחולקים פר תא
נכון??

סבבה אז בעצם אתה אומר שהוא נמצא פר תא כמו גליקוגן
אז בתאוריה ם עשיתי אימון כוח לגוף התחתון ודי דללתי את מאגר הCP וATP זה לא אמור להפריע לי לעשות אימון כוח לגוף העליון כי כמו שאמרתה הם מחולקים פר תא
נכון??

זה נכון במידה מסוימת כי תמיד יש את העייפות הפיזית והמנטלית אבל לא נתעסק בזה.
והשוני בין כח לאירובי זה חומצת החלב שנכנסת לנו לעסק.. הגוף יודע לפזר אותה לאיזורים שלא מופעלים באותה פעילות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית