הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריך עזרה בנוגע תכנון האימונים

• פותח/ת השרשור CaKe
  • פורסם בתאריך

CaKe

משתמש מתחיל
63
0
נק' מוניטין:
21
63
0
שלום כולם,

יש בחודשים אוקטובר וינואר יום סיירות. אני רוצה ללכת אל ינואר מכיוון שזה יותר זמן.
הבעיה שלי היא שאני רוצה להתחיל SS בסוף החופש. ואם אני מתחיל שם,זה אומר שיש לי 4 חודשים עד ינואר.

אפשרי לעשות מסה וחיטוב תוך 4 חודשים אפילו פחות?
אפשר להתחיל להתאמן ליום סיירות כבר בתקופת החיטוב? (ליום סיירות - בר אור,ספרינטים,ריצות,זחילות ועוד).
יכול להיות שאני אתחיל לפני סיום החופש,אבל אין לי ים זמן ואני במילא צריך ללמוד את הטכניקות של כל התרגילים.
אשמח לשמוע את דעתכם.

נ.ב: אחרי היום סיירות אני אחזור להתאמן כרגיל. הבעיה היא שאני צריך מספיק זמן כדי להתכונן ליום הזה ולהצליח בוא.

נערך לאחרונה:
באופן עקרוני הדרישה הכי גדולה ממך ביום סיירות זה הצג המנטאלי , אתה יכול להיות חלש פיזית (במידה כמובן) אבל עם חוזק מנטלי ולעבור.
המלצה אישית שלי לגבי אימון שהוא מתאים :
תרוץ בחולות כמה שיותר עם מאמץ מקסימלי תביא את הגוף שלך למקסימום (גם סיבולת וגם נפח), זה יעזור לך גם בצד הפיזי וגם בצד המנטלי ...
תכין לך תוכנית שאתה יודע מראש שאתה לא מסוגל לעמוד בה , למשל לרוץ בעליות וירידות בחול עם משקל גדול למשך חצי שעה במהירות הכי גבוהה שאתה יכול ותדחוף ותדחוף כל הזמן , ותראה עד כמה קרוב תגיע כאשר המטרה המרכזית היא לא להיכנע ופשוט להמשיך ולהמשיך עוד ועוד ..

אני כמובן מדבר מניסיון אישי שלי בימי סיירות \ גיבושים למינהם ..
מקווה שעזרתי.

• פותח/ת השרשור
באופן עקרוני הדרישה הכי גדולה ממך ביום סיירות זה הצג המנטאלי , אתה יכול להיות חלש פיזית (במידה כמובן) אבל עם חוזק מנטלי ולעבור.
המלצה אישית שלי לגבי אימון שהוא מתאים :
תרוץ בחולות כמה שיותר עם מאמץ מקסימלי תביא את הגוף שלך למקסימום (גם סיבולת וגם נפח), זה יעזור לך גם בצד הפיזי וגם בצד המנטלי ...
תכין לך תוכנית שאתה יודע מראש שאתה לא מסוגל לעמוד בה , למשל לרוץ בעליות וירידות בחול עם משקל גדול למשך חצי שעה במהירות הכי גבוהה שאתה יכול ותדחוף ותדחוף כל הזמן , ותראה עד כמה קרוב תגיע כאשר המטרה המרכזית היא לא להיכנע ופשוט להמשיך ולהמשיך עוד ועוד ..

אני כמובן מדבר מניסיון אישי שלי בימי סיירות \ גיבושים למינהם ..
מקווה שעזרתי.

תודה רבה.
אבל אני פחות שואל איך להתאמן ליום סיירות אני שואל אם זה אפשרי שאני יכול להתחיל SS ולהספיק מסה וחיטוב.
אגב,כמה זמן לפני היום סיירות התאמנת?

למה להתחיל SS בסוף החופש ולא עכשיו?
יש לך איזה 5 חודשים ,פשוט תתחיל עכשיו SS ותשלב ריצה פעם בשבוע,ואחרי 3 חודשים ~ תפסיק SS ותתחיל חיטוב של חודשיים שבהם אתה רץ ועדיין מרים משקולות בצורה יותר קלילה.

נראה לי זה אפשרי לגמרי, מה האחוז שומן שלך עכשיו? והאם אתה בכושר אירובי טוב?

אם אין לך נטייה להשמנה תרביץ מסה מלוכלכת חודשיים עד 16% שומן ואז עוד חודשיים חיטוב ל10-11.

התאמנתי בקבוצה שנקראת "אחרי" , התאמנו ביחד לקראת היום סירות וגיבושים בערך שנה לפני יום הסירות.
זה היה אימונים יותר כללים של סיבולת ונפח ויותר בסגנון של cross fit .
ספציפית כחודשיים לפני יום הסירות שלי , התחלתי להתאמן על הצד המנטאלי ע"י ריצות בחול (חול מאוד עמוק ובעליות וירידות) כדי לדמה את מה שיהיה ביום סירות.
זה עזר לי בצורה יוצאת דופן והצלחתי לסחוב שם שקים בחול וזחילות בחול בכיף בלי להרגיש בכלל שזה משהו מיוחד.

בקיצור , אם אתה רוצה להצליח ביום סיירות הכי חשוב זה להביא את עצמך למצבים דומים למה שיהיה כלומר :
לעשות הרבה פעמים ברור : בטן , שכיבות שמיכה וריצת 1500 מטר .
לזחול בחולות הלוך חזור בעליה.
לשחוב שקים של 20 קילו בחול בעליה ורידה במעגלים במהירות מקסימלית.

ככה אני עשיתי וזה עזר לי מאוד.

• פותח/ת השרשור
למה להתחיל SS בסוף החופש ולא עכשיו?
יש לך איזה 5 חודשים ,פשוט תתחיל עכשיו SS ותשלב ריצה פעם בשבוע,ואחרי 3 חודשים ~ תפסיק SS ותתחיל חיטוב של חודשיים שבהם אתה רץ ועדיין מרים משקולות בצורה יותר קלילה.

נראה לי זה אפשרי לגמרי, מה האחוז שומן שלך עכשיו? והאם אתה בכושר אירובי טוב?

באמת נראה לי אני אתחיל בחופש. לא יודע כמה האחוזי שומן שלי,רוצה שאני אעלה תמונה?
הכושר האירובי שלי ברמה סבירה - בינונית ככה. לא יותר.

התאמנתי בקבוצה שנקראת "אחרי" , התאמנו ביחד לקראת היום סירות וגיבושים בערך שנה לפני יום הסירות.
זה היה אימונים יותר כללים של סיבולת ונפח ויותר בסגנון של cross fit .
ספציפית כחודשיים לפני יום הסירות שלי , התחלתי להתאמן על הצד המנטאלי ע"י ריצות בחול (חול מאוד עמוק ובעליות וירידות) כדי לדמה את מה שיהיה ביום סירות.
זה עזר לי בצורה יוצאת דופן והצלחתי לסחוב שם שקים בחול וזחילות בחול בכיף בלי להרגיש בכלל שזה משהו מיוחד.

בקיצור , אם אתה רוצה להצליח ביום סיירות הכי חשוב זה להביא את עצמך למצבים דומים למה שיהיה כלומר :
לעשות הרבה פעמים ברור : בטן , שכיבות שמיכה וריצת 1500 מטר .
לזחול בחולות הלוך חזור בעליה.
לשחוב שקים של 20 קילו בחול בעליה ורידה במעגלים במהירות מקסימלית.

ככה אני עשיתי וזה עזר לי מאוד.

אחלה תודה הבאת לי רעיונות טובים. אני אשלב אותם בחיטוב.

באמת נראה לי אני אתחיל בחופש. לא יודע כמה האחוזי שומן שלי,רוצה שאני אעלה תמונה?
הכושר האירובי שלי ברמה סבירה - בינונית ככה. לא יותר.

אחלה תודה הבאת לי רעיונות טובים. אני אשלב אותם בחיטוב.

תעלה תמונה לפורום תמונות גולשים ותבקש הערכת שומן.

• פותח/ת השרשור
אעלה בקרוב.

Back
למעלה תחתית