הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב פיצה אנבולית "דה לה במבינו": מתכון

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
פיצה "דה לה במבינו"

מרכיבי מפתח: קמח חיטה מלאה, רסק הגבניות, גבינה צהובה (אפשר להישתמש בגבינה מוכנה לפיצה), טונה (פיצה שלנו אנבולית, כן?)

מרכיבים:

בצק:

300 ג קמח חיטה מלאה

2 כפיות מלח
כפיות הכי קטנות שתצליחו למצוא, במידה ותשתמשו בכפית תה רגילה אפשר לשים רק כפית אחת כדושה

16 ג שמרים
כמות נובעת מי חישוב 50 ג לקילו
אני השתמשתי בשמרים בגרגרים, אפשר להישתמש גם בשמרים יבשים (זוהי ההמלצה של רוב המתכונים בעצם)

שתי כפות (הגדולות) של שמן זית/קנולה
= 20ג למי שבר מזל ויש לו משקל גרמים

150-200 מל של מים
רצוי פושרם
בהתחלה שמים 150 ואז עוד 50, פירוט של תהליך המורכז הזה בהמשך

3-5 ג סוכר
לא חובה, אפשר להישתמש בסטיביה או בסוכרלוז
בעצם לא חובה להישתמש בממתיק בכלל, זוהי רק המלצה כללית. אני ניסיתי גם בלי, אותו דבר...

רוטב:

300 ג רסק הגבניות

10 ג שמן קנולה/זית

10 ג שום טרי

כפית סוכר
= 5ג

חצי כפית מלח
=2-3 גרם

תבלינים: בזיליק ואריגנו

מילוי:

180 גרם טונה
110 גרם לקופסה

110 גרם זיתים

צבינה צהובה 15% 150 ג
אני השתמשתי בגבינה צהובה מוכנה לפיצה שנקראת "פיצרלה", ניתן לרכוש ב"שופרסל" אולי גם ברשתות אחרות...

רוטב 240 גרם
מתוך כל הכמות של הרוטב (330 גרם בהרך)

אופן הכנה:

בצק:

1.את הקמח יש להעביר דרך מסנן(לא יודע איך עוד לקרוא לזה) לתוך קערה גדולה:
IMG_1497.JPG

2.מערבבים את הקמח עם מלח וסוכר ומסדרים בצורה כזאת:
IMG_1499.JPG

3.לתוך הפתח שעשינו (מילה יפה לחור) שופחים את השמרים, שמן ומים פושרים. ומערבבים הכל עד שלא נקבל את הבצק המוכן. אמור לצאת גוש בצק אחיד.
לגבי מים: כודם מוסיפים 150 מל ומתחילים לערבב, אחרי זה יהיה אפשר לראות שחלק מי הכמות כבר הפכה לבצק אבל יש עוד חלקיקים קטנים שלא התחברו, בשביל החלקיקים האלה נצטרך עוד טיפה מים (20-50 מ"ל), כדי להמיס אותם וליצור גוש אחיד. עושים את כל זה עם ידיים טיפה רטובות. אחרי שקיבלנו את הבצק הרצוי עוטפים אותו בקמח טיפה, ובצורה כזאת:
IMG_1501.JPG

4.שמים אותו לתוך קערה קטנה/צלחת ל50-60 דקות כדי שהשמרים יתנו לבצק להעלות. מומלץ לכסות את הקערה עם איזה משהו (נייר מטבח/מגבת).

רוטב:

5.רסק הגבניות + 15 מל מים + שמן + סוכר + מלח: שמים על האש קטנה עד לרתיחה (3 דקות בהרך).

6.כאשר הרוטב יגיע למצב רתיחה מוסיפים: שום ותבלינים ומערבבים לעט עוד 3-4 דקות.

זהו רוטב מוכן. מומלץ לתת לו להתקורר עד טמפרטורת החדר לפני שמתחילים לשים אותו על הפיצה.

מגיעים לעיקר:

7.שמים קמח על השטח עבודה בו תכינו את הפיצות. אני הכנתי פיצות אישיות בגלל גודל התנור שלי. אפשר להכין פיצה אחת משפחתית (ענקית) עם כמות הבצק שתצא לכם.

ברגע ששמתם את הקמח לוקחים חתיחת בצק בגודל רצוי (לא יקרה כלום אם תרצו להוסיף אחר כך כך שאפשר לשחק עם גודל הפיצות זה לא בעיה) ומרדדים, לא חייבים מכשיר מיוחד, אני השתמשתי בקופסא ישנה של Noexlode, כך שזה ממש לא משנה...
דגש חשוב: לרדד איטב כדי ששכבת בצק תיצא דקה (בהרך 1/2 ס"מ, אבל אל תתחילו באמת למדוד חח). זה מאוד קריטי, רוחב שיכבת בצק יכול לשנות את הטעם של פיצה ב180 מעלות...

8.שלב הבא זה לעשות חורים בתוך הצורה שקיבלתם עם המזלג:
IMG_1502.JPG
*לדוגמה בתמונה שכבת בצק עבה מידי...

9.על היופי הזה צריך לשים רוטב. על הרוטב יש לשים את המילוי, אני שמתי טונה וזיתים. על המילוי אפשר לשים עוד כמה טיפות רוטב (אופציונלי) ושלב סופי זה לשים הרבה גבינה.

10.כל היופי הזה שמים על המגש. מגש מומלץ לכסות בנייר כסף (יחסוך לכם הרבה ניקיונות אח כך) ולרסס תרסיס שמן (או לשים שמן רגיל ולמרוח). אם לא תעשו את זה לא תוכלו לשמור על שלמותה של הפיצה כתצטרכו להוריד אותה מי המגש לאחר האפייה.
IMG_1505.JPG

11.שמים את זה לתנור ל20 דקות 190-200 מעלות. ונהנים :hoel

IMG_1509.JPG

ערכים תזונתיים ל100 גרם לפי הכמויות שהשתמשתי (כפי שצויין לא השתמשתי בכל הרוטב):

חלבון:9.5 גרם (6 גרם מי טונה וגבינה)
פחמימות: 20.5 גרם
שומן: 5.5

כפי שכבר הבנתם ערכים כאלה לא תמצאו בפיצה שאתם קונים מי פיצריות...

הערה קטנה: זה לא פיצת בריאות ששמים שם עצות במקום מלח וחסה במקום בצק... מתכון הזה לא מכיל משהו מיוחד שמבדיל אותו בין פיצה רגילה. אבל. זה מתכון לפיצה שמכילה גבינה איכותית ללא כל החרא שלפעמים שמים בפיצות מוכנות ופיצות שאתם קונים בפיצריות.
ואני לא צריך להגיד שפיצה כמו שהיא מופיעה במתכון זה אוכל בריא שמכיל פחממות מורכבות, חלבון איכותי, ושומן טוב...אז תשארו אנבוליים ושיהיה בתאבון!

מה 100 גרם
מה הערכים התזונתיים לכל הפיצה?
וכל הכבוד על ההשקעה =]
ד"א אפשר גם להוסיף ביצים קשות חתוכות מעל אחרי שהיא מוכנה
וגם בצל זה יוצא בן זונה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה 100 גרם
מה הערכים התזונתיים לכל הפיצה?
וכל הכבוד על ההשקעה =]
ד"א אפשר גם להוסיף ביצים קשות חתוכות מעל אחרי שהיא מוכנה
וגם בצל זה יוצא בן זונה

לגבי המילוי אתה יכול להוסיף מה שרק תרצה. ראיתי אפילו מתכון עם אננס..

ולגבי הערכים: מה זה יעזור לך אם אני ירשום כמה לפיצה? כפי שאמרתי אני עשיתי כמה פיצות אישיות מי הכמות הזאת ומן הסתם הן לא באותו גודל...
אז פיצה אחת שוקלת 180 גרם פיצה שנייה 220...
כשיש לך ערכים ל100 גרם אתה לוקח חתיכה שוקל אותה ומחשב. אם אין לך משקל גרמים בבית אז גם להכין את הפיצה תהיה לך בעיה שלא נדבר על לחשב ערכים...

• פותח/ת השרשור
נכנס להעמסהה

פיצה בינונית כזאת שוקלת בהרך 400 גרם, רק 80 גרם פחממות...בהחלט מתאים להעמסה ומשאיר מקום אפילו...
כדי להוריד שומן אפשר להחליף את הזיתים בפטריות/טירס/נבטים+בצל...

כמה קלוריות זה יוצא בערך?

לגבי המילוי אתה יכול להוסיף מה שרק תרצה. ראיתי אפילו מתכון עם אננס..

ולגבי הערכים: מה זה יעזור לך אם אני ירשום כמה לפיצה? כפי שאמרתי אני עשיתי כמה פיצות אישיות מי הכמות הזאת ומן הסתם הן לא באותו גודל...
אז פיצה אחת שוקלת 180 גרם פיצה שנייה 220...
כשיש לך ערכים ל100 גרם אתה לוקח חתיכה שוקל אותה ומחשב. אם אין לך משקל גרמים בבית אז גם להכין את הפיצה תהיה לך בעיה שלא נדבר על לחשב ערכים...
כן אבל את המצרכים אני יכול לקנות מהסופר בגרמים
נגיד אם כל הפיצה צריכה 500 גרם גבינה צהובה (סתם דוגמא) אז אני יודע שקניתי 500 גרם גבינה צהובה
אז כאילו רציתי שתחשב את כל הכמות של ההכנה במחשבון תזונה ואז תביא ערכים של כל הפיצה

• פותח/ת השרשור
כן אבל את המצרכים אני יכול לקנות מהסופר בגרמים
נגיד אם כל הפיצה צריכה 500 גרם גבינה צהובה (סתם דוגמא) אז אני יודע שקניתי 500 גרם גבינה צהובה
אז כאילו רציתי שתחשב את כל הכמות של ההכנה במחשבון תזונה ואז תביא ערכים של כל הפיצה

לא יצתה לי פיצה אחת. אם אתה רוצה ערכים לכל הכמות אז במקרה רשמתי את זה:
116 ג חלבון
250 גרם פחממה
67 גרם שומן

לא יודע מה זה עוזר לך בכל מקרה...

לא יצתה לי פיצה אחת. אם אתה רוצה ערכים לכל הכמות אז במקרה רשמתי את זה:
116 ג חלבון
250 גרם פחממה
67 גרם שומן

לא יודע מה זה עוזר לך בכל מקרה...
כי כשאני אכין אני אכין את כל הכמות ואני רוצה לדעת את הערכים כשאני אוכל את זה

עשיתי היום..
עשיתי קצת שינויים שיהיו פחות קלוריות - לגבינה השתמשתי בעמק 5%.. יצא לא רע בכלל

הבעיה היחידה שהייתה לי עם הגבינה היא שאחרי כמה דקות כשהפיצה התקררה, הגבינה נהייתה קשה כמו אבן.
החדשות הטובות הן שקצת זמן במיקרו או בטוסטר-אובן וזה חוזר להיות רך

חחח בדיוק היום הכנתי פיצה ממתכון אחר, פעם הבאה אני אנסה את המתכון הזה... תודה 😃

נראה מצוין, תודה על הפרסום, אני אנסה כשאני אעבור לחיטוב 😃

נראה טעים!
אני ינסה להכין מחר בערב

Back
למעלה תחתית