SS אחרי שיקום- אגדה שהיתה באמת...

TheZoRT

משתמש פעיל
762
53
נק' מוניטין:
2,305
762
53
שלום לכולם,

נתוני פתיחה:
גיל 23
גובה 1.84
משקל 67-8

כמו שכתוב בכותרת, אני מתחיל SS אחרי שיקום ארוך (ברך דפוקה מהיסודות) ואחרי חצי שנה בחד"כ בה בעיקר הבנתי מי נגד מי ושיחקתי בתוכניות של מאמנים שלא יודעים הרבה.

מטרות: המטרות ברורות. קודם כל ולפני הכל להמשיך לשמור על הבריאות. יכול להיות שאני אוכל להתקדם יותר מהר בשלבים מסויימים, אבל אני לוקח את הזמן. יש לי את כל החיים להתאמן, ואני לא מתכוון לשכב יותר בחדר ניתוח כל עוד זה תלוי בי.

SS קלאסי (יחסית)
אימון A
3X5 סקווט
3X5 בנצ' פרס
1X5 דדליפט

אימון B
3X5 סקווט
3X5 פרס
3X5 מתח (בשאיפה להחליף בפאוורקלינס לאחר למידת הטכניקה)

אשמח לשמוע פידבקים וטיפים ע"ב קבוע. אני הכי פתוח לביקורת בעולם.
מתחיל לקרוא במקביל את SS 2ed.

זהו, נראה לי....
זה המקום להגיד תודה מראש וב-ה-צ-ל-ח-ה!

• פותח/ת השרשור
אימון ראשון מלפני כשעתיים:

סקווט- עשיתי חימום רק עם המוט, היה קל. הוספתי 15 פאונד מכל צד וביצעתי 3X5.
יותר קשה מסקווטים של פיזיוטרפיה זה בטוח.
מצפה להיות תפוס מחר...

בנצ'- חימום עם מוט ריק. 25 פאונד מכל צד ל3X5. מכיר את התרגיל הזה, היה סבבה.

דדליפט- חימום עם מוט ריק. עבודה עם 25 פאונד מכל צד. חמש חזרות בסדר גמור.

חוזר לתחקר את הסקווט לקראת יום רביעי, צריך גם ללמוד לעשות פרס (למרות שזה לא נראה קשה במיוחד מבחינה טכנית). שאלת השאלות היא אם אני מסוגל לעשות 3X5 של מתח (איפה הימים שהייתי הולך ראש בראש עם המפק"ץ על המתח 😃 ).

זהו לעכשיו...

אם המוט שלך סטנדרטי אז הוא שוקל 20 קילו (45 פאונד). אם יש לך משקל בחדר כושר אתה יכול לשקול אותו כדי לוודא (תעלה אם ובלי המוט ותחסר). כדאי לך להתרגל לרשום את המשקל הכולל שהרמת בלי להסתבך עם כל צד ועם/בלי המוט.
נגיד הבנץ' של היום: 3x5 במשקל 95 פאונד. יהיה יותר קל לקרוא לנו ולך.
בהצלחה.

בנצרום האמת שאני סופר בפאונדים ופשוט למדתי להמיר צ'יק צ'ק לקילו

בהצלחה לך, המון כבוד על זה שאתה הולך על תוכנית קשה לשיקום.

שיהיה לך בהצלחה , מקווה שנראה אותך עם עוד הרבה משקל על הגוף ועל המוט .

בנצרום האמת שאני סופר בפאונדים ופשוט למדתי להמיר צ'יק צ'ק לקילו

בהצלחה לך, המון כבוד על זה שאתה הולך על תוכנית קשה לשיקום.

אהה, לא מפריע לי פאונדים או קילו. ההערה היתה יותר על צורת הכתיבה הלא "תקנית" של המשקל (כמה בכל צד ובלי המשקל של המוט). זה לא באמת חשוב. זאת היתה סתם הצעה ידידותית.

• פותח/ת השרשור
bentzurm- ברגע שאני אדע כמה שוקל המוט אצלנו במכון, אני אפסיק עם ההפרדות וארשום משקלים בק"ג.
The Sun- תודה על המחמאה. גדולים וטובים ממני אמרו שהדרך הקלה ביותר היא לאו דווקא הטובה ביותר. לא מחפש שיהיה קל, מחפש להתחזק ולהפסיק לזכור את ההגבלות שלי (הם כנראה ילוו אותי כל החיים, אבל אני שואף להקטין אותם ככל האפשר).
אזולאי- אל תדאג, אצלי הבריאות מעל הכל.

חוץ מזה, קמתי הבוקר עם שני שרירי ארבע-ראשי (אחד בכל רגל 😃) תפוסים בהיסטריה...ברור לי שזה בגלל שהתנועה חדשה וצריך לתת לגוף להתרגל. זה אולי ישמע מזוכיסטי קצת, אבל טוב להרגיש כאבים של שריר תפוס ממאמץ...זה עדיף בהרבה על כאבים אחרים...

בהצלחה לך ומקווה לראות אותך בריא ומרים משקלי על :D

אני עדין בשוק שהפיזיוטרפיסט שלך יודע מזה SS וגם המליץ לך עליה :D

בהצלחה לך ומקווה לראות אותך בריא ומרים משקלי על :D

אני עדין בשוק שהפיזיוטרפיסט שלך יודע מזה SS וגם המליץ לך עליה :D

כניראה הוא עדכני
אין הרבה שמכירים תתוכנית כל מאמן ששאלתי לא הכיר אותה, הם יודעים את מה שהם למדו.

• פותח/ת השרשור
אימון היום:

סקווט 33.5 קילו 5-4-5. בסט השני אני חושב שאיבדתי קצת פוקוס (לא בטוח) בסוף החזרה הרביעית הברך שלי קצת זזה הצידה ואיבדתי שווי משקל. לא נפלתי אבל לא הייתי מאוזן. בסט האחרון, לעומת זאת, זכרתי את העניין הזה של "להתפוצץ" בעלייה והחזרות היו יותר פשוטות. נתן לי הרגשה ממש טובה.

פרס 24.5 קילו 5-5-5 קליל ונחמד התרגיל הזה. כמה ילדים הסתכלו עלי קצת מוזר, אבל הרגשתי טוב עם עצמי ועם הטכניקה.

מתח בלי משקל 5-4-3 מזה חששתי. איפה הימים שעשיתי מתח בעשיריות???

בכל מקרה, השאלות שלי הם כאלה:
- כדאי לנסות שוב את אותו משקל בסקווט באימון הבא כדי לוודא שהכל טוב?
- להתעקש על המתח או לנסות BOR או משהו? (אני בעניין של עקשנות- עקשנות זה אחד הצדדים החזקים שלי)
- רק כדי לוודא: עלייה במשקלים היא 5 קילו בסקווט ודדליפט מאימון לאימון ו2.5 קילו בשאר התרגילים? זה יוצא עלייה של 15 קילו כל שבוע בסקווט- לא קצת הרבה?

תמשיך להתקדם בסקוואט עד שהמשקל נהיה לך כבד ברמה שאתה חושב שתצטרך קפיצה קטנה יותר במשקל, בדר"כ זה קורה אחרי חודש-חודשיים, תלוי בנקודת המוצא.

תמשיך לעשות מתח.
צלם סירטון של הסקוואט, יהיה יותר קל לראות מה בסדר ומה לא (גם לך).

אימון היום:

סקווט 33.5 קילו 5-4-5. בסט השני אני חושב שאיבדתי קצת פוקוס (לא בטוח) בסוף החזרה הרביעית הברך שלי קצת זזה הצידה ואיבדתי שווי משקל. לא נפלתי אבל לא הייתי מאוזן.

גם לי זה קורה לפעמים, צריך לשים לב באמת.

• פותח/ת השרשור
אימון הבוקר (האמת, זה די מהנה להתחיל ככה את היום):

סקווט- 38 קילו 5-5-3...משהו פה לא בא לי טוב....אין לי כרגע אפשרות לצלם (אני בערך הבנאדם היחיד במדינה בלי מצלמת וידאו בפלאפון 😃), אבל דאגתי שאחד המדריכים יסתכל טוב ויעביר ביקורת. אני לא יודע אם זה המשקל או הטכניקה שלי שעוד לא טובה מספיק, אבל הברך (הדפוקה) כל הזמן בורחת לי פנימה או החוצה. כמובן שזה לא טוב וזה גם יוצר לחץ על הגב התחתון שלי. מצד שני, אם אני נשען קצת קדימה (לא כל המשקל, אלא חלק) הברך פחות בורחת אבל התרגיל עצמו הרבה פחות אפקטיבי וגם לא נכון מבחינת הטכניקה.
אני שוקל ברצינות לאמץ את העצה של מישהו פה (או בשרשור שהיה בפורום תוכניות אימון) ולהתחיל מחדש ממוט ריק באימון הבא. ככה אני אוכל להרגיל את הרגל לתנועה ואולי המצב יסתדר. חוץ מזה שמדובר בירידה קטנה יחסית במשקל, פער שאני אצמצם תוך שבוע וחצי-שבועיים (5-6 אימונים- בהנחה שכל אימון אני מעלה 5 קילו).

עכשיו לחלק הטוב של האימון (ממש נתן לי תחושה טובה):
בנצ' פרס- 42.5 קילו 5-5-5 כמעט קליל...ממש סבבה...

דדליפט- 47.3 קילו לחמש חזרות. עליתי כמו גדול, גב ישר וטכניקה טובה (לפי הספוטר שעקב אחרי). לא רוצה להגיד שהיה קליל, אבל זה רחוק מאוד מלהיות קשה.

אני עדיין ממליץ לך לצלם איכשהו [תבקש ממישהו שיצלם וישלח לך או משהו בסיגנון], כי יש הרבה מאמנים\מתאמנים שהם חושבים שהם יודעים ומכירים את הטכניקה, אבל בפועל הם לא.
תמיד טוב לצלם ואז לראות בעצמך\להראות לאנשים שאתה יודע בוודאות שהם מבינים.

בהצלחה!

הגב שלך אמור להשען קדימה בהנחה שאתה עושה הכל כמו שצריך.
צלם סירטון, זה באמת הפיתרון היחיד.

שמע, זה שהרופא שלך המליץ לך לעשות SS, זה אחד הדברים הכי משמחים ששמעתי לאחרונה

• פותח/ת השרשור
שמע, זה שהרופא שלך המליץ לך לעשות SS, זה אחד הדברים הכי משמחים ששמעתי לאחרונה

עד כדי כך??
ראיתי כבר כמה תגובות בסגנון, ואני לא מבין על מה המהומה...ז"א, נראה לי שזאת תוכנית טובה (רואים פה כמה וכמה חבר'ה שעבדו והתפתחו איתה יפה), אבל אני לא מבין מה הביג דיל שהרופא שלי המליץ על זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית