הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

SS אחרי שיקום- אגדה שהיתה באמת...

עד כדי כך??
ראיתי כבר כמה תגובות בסגנון, ואני לא מבין על מה המהומה...ז"א, נראה לי שזאת תוכנית טובה (רואים פה כמה וכמה חבר'ה שעבדו והתפתחו איתה יפה), אבל אני לא מבין מה הביג דיל שהרופא שלי המליץ על זה?

הביג דיל הוא שמעטים המדריכים שמכירים את התוכנית, אז שרופא יכיר?

הביג דיל הוא שמעטים המדריכים שמכירים את התוכנית, אז שרופא יכיר?
הביג דיל העוד יותר גדול הוא שרופאים בכלל לא תומכים בלהרים כבד כי זה מסוכן.
סקוואט זה מסוכן לברכיים, דדליפט לגב, ולחיצות לכתפיים.
בכלל - צריך לעבוד בכבלים.

• פותח/ת השרשור
עדכון קטן:
שיתפתי את הרופא לגבי העניין עם הסקווט. הוא טוען שאם הכל מתקתק חוץ מזה (כל התרגילים סבבה- כולל הדדליפט), אז לא אמורה להיות בעיה ושמחר אני פשוט אקפוץ אליו והוא יסתכל איך אני עושה סקווטים ויתקן אותי במידת הצורך.

תודו שהבנאדם תותח על. גם מתעניין במצב המטופלים שלו (להזכירכם, אני אחרי שיקום ורק בביקורות תקופתיות), ועוד עושה את זה על חשבון זמנו הפנוי בסופ"ש!!

• פותח/ת השרשור
אימון היום (הסברים בהמשך):

סקווט- 30 קילו 5-5-5 אני מקווה מאוד שסופסוף נפל האסימון (שוב, תקראו בהמשך).
אוברהד פרס- 27 קילו 5-5-5 בקלות. יש עוד הרבה מה לתת פה, ניתן לזמן וללינאריות לעשות את שלהם.
מתח (בלי משקל)- כמו פעם שעברה, היה קשה ולא השלמתי את כל החזרות אבל אני לא מתייאש.

עכשיו להסברים:
כמו שכתבתי, אתמול קפצתי לאורטופד שלי. איך שנכנסתי אליו הוא שאל מה אני חושב שאני עושה והוביל אותי ישר לחדר פיזיוטרפיה (למי שלא מכיר- מקווה שלא תכירו, אבל בכל מחלקה אורטופדית יש חדר פיזיוטרפיה שמיועד לתרגילים בסיסיים כדי שהמאושפזים יקבלון בסיס לפני השחרור מהמחלקה). לקחתי מקל מצופה גומי (משמש בד"כ לתרגילי כתפיים, אבל לא ניכנס לקטנות) והתחלתי לעשות סקווטים. אני עושה והוא מתחיל להסתובב סביבי ולבדוק מה העניינים. בהתחלה הוא פשוט תיקן לי את הטכניקה. חשבתי שאני עובד נכון, אבל מסתבר שממש טעיתי. חוץ מזה, הוא אמר לי לעצור תוך כדי התנועה בנק' מסוימת ואז הוא נגע (בחיי שזאת היתה נגיעה) באיזשהו מקום בברך שלי והיא פשוט קרסה. המסקנה די ברורה- אחד השרירים המייצבים בברך עדיין מאוד חלש.
הוא נתן 2 המלצות:
1. לוודא כל פעם (בעזרת מדריך, עד שאני אתחיל לצלם את עצמי) שהתנועה שלי נכונה.
2. לרדת במשקלים- לדעתו קפצתי קצת מהר מדי, וירידה במשקל תאפשר לשריר הבעייתי להתחזק קצת.
3. לא לרדת מתחת ל90 מעלות בברך. הוא מודע לזה שהתנועה לא תהיה מלאה, אבל לדעתו זה עדיף על יצירת סיכונים לא רצויים. בעתיד, כשאני אתחזק ואשפר את הטכניקה, הוא ישקול אם כדאי שאני אגדיל את הטווח יותר.

הבוקר באימון, דאגתי שהספוטר יראה אותי עובד (נראה לי שהוא די התבאס מזה- בכל זאת 8 וחצי בבוקר). הוא תיקן לי את הטעויות ודאג שאני אעבוד נכון. עכשיו גם התנועה יותר "זורמת" לי ומרגישה יותר טבעית, וגם אני מרגיש שיותר קל לי עם המשקל.

שאר האימון ממש זורם לי, ואני מקווה שעכשיו אני אוכל להתחיל להעלות משקלים בלי להיתקע שוב אחרי שבוע.
נחייה ונראה...

לא היתי סומך על אף אחד מהמכון שיתקן לי את הסקוואט, תקרא את הספר, תראה את הסרט.
תצלם את עצמך מתאמן ואנחנו ננסה לראות איפה אתה טועה.

מישל, גם לא הייתי סומך על אף אחד פה שיוכל לתת עצות שיקומיות לבחור לפי סירטונים של יוטוב. עושה רושם שנפלת על אורטופד שיודע מהחיים שלו. תקשיב לו.
אני אשמח אם תצלם ותעלה סתם מתוך סקרנות, אבל קטונתי מלתת עצות למתאמן עם פציעה חמורה בעברו.

מישל, גם לא הייתי סומך על אף אחד פה שיוכל לתת עצות שיקומיות לבחור לפי סירטונים של יוטוב. עושה רושם שנפלת על אורטופד שיודע מהחיים שלו. תקשיב לו.
אני אשמח אם תצלם ותעלה סתם מתוך סקרנות, אבל קטונתי מלתת עצות למתאמן עם פציעה חמורה בעברו.

ספיציפת הסיפור שלו עדיף באמת שיצמד לאורטופד. אף אחד לא נתן לו עצות שיקומיות אל תוציא את הדברים מהקשרם. לצערי סקוואט זה לא תרגיל שאתה יכול ללמוד מבוגר וינגייט, אם קראת את הודעות שלו היית רואה שהוא לומד מספוטרים וממתאמנים שהיו ליד כשאתה יודע מצויון שלרוב האוכלוסית המתאמנים אין באמת מושג איך הסקוואט אמור להראות.

ספיציפת הסיפור שלו עדיף באמת שיצמד לאורטופד. אף אחד לא נתן לו עצות שיקומיות אל תוציא את הדברים מהקשרם. לצערי סקוואט זה לא תרגיל שאתה יכול ללמוד מבוגר וינגייט, אם קראת את הודעות שלו היית רואה שהוא לומד מספוטרים וממתאמנים שהיו ליד כשאתה יודע מצויון שלרוב האוכלוסית המתאמנים אין באמת מושג איך הסקוואט אמור להראות.

מסכים. הוא צריך להקשיב ל"מאמנים" מהחד"כ עוד הרבה פחות מהמגיבים פה.
וכמובן שאני מדבר עליו ספציפית. נתתי ואמשיך לתת תיקונים ועצות לכל מי שמבקש בפורום. רק שבמקרה הזה אני הרבה יותר נזהר כי אני פשוט מודע לחוסר הידע והניסיון שיש לי במקרים מהסוג הזה.

• פותח/ת השרשור
אימון היום:
סקווט- 34 קילו 5-5-5....לא רע יחסית.
בנצ'- 47 קילו 5-5-4...חוסר ריכוז מרגיז דפק את הסט האחרון...
דדליפט- 52 קילו מתחיל להרגיש עבודה רצינית...מחכה כבר לפלטה ראשונה (לפי התכנון אמור להיות ביום שישי הבא)..

האמת שבאתי בלי מצב רוח היום כי היה לי יום די זוועתי, ככה שגם האימון נראה בהתאם....סתם חוסר מצב רוח...

• פותח/ת השרשור
יום שישי לא התאמנתי בגלל כאבים.
כל השינויי מזג אוויר בסופ"ש הרגו אותי.....אני מאמין שזה המקור לכאבים ולא משהו אחר...

אולי היום אני אנסה להתאמן, תלוי בהרגשה בהמשך היום...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית